A fodrászlányból sikeres divattervező lett

AC News 2022.08.13. Profil

A fodrászlányból sikeres divattervező lett

Corata Mónika kalandos úton lett ruhatervező és üzletasszony, ő a sors kezének tulajdonítja, hogy sikerült megvalósítania gyerekkori álmát. Az AcNewsnak mesélt az életéről, ruhamárkája sikeréről.

 

 

Cba - cikk közötti

-Egészen mást tanult, szinkronszínészeti és szinkronrendező-asszisztensi végzettséget szerzett, majd a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán tanult. Később pedig fodrász képesítést is szerzett. Hogyan lett végül divattervező?


-Gyerekkorom óta sok minden érdekelt, és olyan szerencsés vagyok, hogy sok mindenben ki is próbálhattam magam, a szinkron színészettől az újságírásig. Ám leginkább a divat foglalkoztatott, ezért jelentkeztem a fodrász iskolába, és az egyik legjobb magyar mestertől, Szabó Imrétől tanultam. Sok évig dolgoztam ebben szakmában, amelyben a ruha és a frizura divat kéz a kézben jár. Mindig is tudtam, hogy ruhákkal is szeretnék foglalkozni, csak azt  nem tudtam, hogyan kezdjek neki. Hiszek a tudat alatti határtalan erejében és abban, hogy aminek meg kell történnie, az meg is fog. Így voltam ezzel a tervemmel is, és amikor eljött az ideje jött a lehetőség. A fodrászüzletemnek olyan adottságai voltak, hogy ketté lehetett osztani, így megvalósíthattam a régi álmomat, egy butikot. Elkezdtem ruhákat tervezni, hölgyeket öltöztetni. 

-Tanult divattervezést?Vagy csak autodidakta módon vágott bele?


 -Abszolút autodidakta módon kezdtem el, mondhatni, hogy mára örökös diák vagyok, mert a mai napig tanulok. Legyen szó anyag ismeretről, a szabásvonalakról, stílusokról, kifinomultságról, praktikákról. A butikom kínálatát eleinte egyedileg válogattam össze több nagykereskedésből, de  mindig úgy éreztem, hogy hiányzik valami, mégpedig az én megálmodott ruháim. Határozott elképzelésem volt, hogy miket szeretnék a kínálatban látni, de nem találtam meg a nagykereskedéseknél, így megalkottam a számomra hiányzó ruhadarabokat. A sikert látva egyre több fazonnal kezdetem el kísérletezni. Elsőre nem volt célom a ruhatervezés, inkább a készen levő, szép ruhák arzenálját szerettem volna szélesíteni, de annyi pozitív visszajelzést kaptam a saját kreációimra, hogy felbátorodtam, és amint jött az inspiráció tervezgettem. Természetesen örömömet leltem ebben az önkifejező munkában, és nem volt kérdés, hogy ezt szeretném csinálni, ez az
én utam. 2013-ban hoztam létre a saját márkámat a POMME VERDE -t.

-Ki támogatta a tervében?


-Hála Istennek nagyon sokan, elsősorban a családom, a férjem, a fiam, a barátnőim, és nem utolsósorban a vásárlóim, a vendégeim. Az üzlet felépítése rengeteg munkát és kitartást igényelt, végül meghozta a visszaigazolást, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Ez olykor sok időt vesz igénybe, ami a család a rovására megy, de soha nem kaptam érte szemrehányást, és ez nagyon nagy segítség volt. A barátaimnak is sokat köszönhetek, akik az elejétől kezdve támogattak, volt, aki az induláskor anyagilag, de sokan a munkájukkal, a bennem levő hitükkel, vagy csak a jelenlétükkel segítettek, és teszik a mai napig. Nagyon szerencsés vagyok, mert olyan emberek vesznek körül, akik szívből örülnek a sikereimnek.

-Mi inspirálja?


- Nagyon sok minden által tudok inspirálódni legyen az egy jó könyv, zene. Akár egy frizura is elég, hogy beugorjon egy új fazon ötlete.

-Érdemes Magyarországon ruhatervezéssel foglalkozni?


-Ezt csak az én szemszögemből tudom megválaszolni a kérdést, nekem határozottan igen. Engem mindig feltölt a pozitív visszajelzés. Fontosnak tartom a minőséget, amit meghálálnak a vásárlóim azzal, hogy visszatérnek, mert nem csak jó fazonokat, hanem évekig hordható darabokat kapnak.

-A különböző izgalmas kiegészítőkkel „megbolondítva” a sportos ruha két perc alatt elegáns öltözékké alakul. Ez a fő koncepció?


-A ruháim nagy többsége így készül, nagyon jól variálhatók együtt. Különböző kiegészítőkkel pedig megváltoztathatjuk a stílusukat, sportosból akár elegánssá varázsolhatjuk szettünket. Mini inspirációs videókat is szoktam készíteni, hogy a vevőim lássák, hogyan lehet ezt a legkönnyebben kivitelezni. A fő koncepció az egyszerűen-nagyszerű.


 

- Hány darab kell ahhoz, hogy egy jól variálható kollekciót kapjunk?
 

-Vannak mini kollekcióim, amelyek egy motívum felhasználásával több féle fazonból állnak, ezeket nagyon jól lehet egymással variálni. De ha van két nadrágunk, két ruhánk, egy szoknyánk és 3-4 különböző felsőnk, egy blézer vagy kis dszeki, ezekből már
számos szettet lehet összepárosítani. Ebben is nagy szeretettel szoktam segíteni annak, akinek igénye van rá.

- Melyek a kedvenc felhasznált anyagok?


-Mivel inkább a sportos utcai darabok híve vagyok, ezért ennek megfelelően a pamut, viszkóz és futter anyagok az első számú kedvencek. Az idén számos új fazont kreáltam, amihez egy új vászon anyagot fedeztem fel, ez most a legnagyobb favoritom.

- A legelső divat show-ja 2018-ban került megrendezésre az Ndustrial Studios-ban. Azóta is tart divatbemutatókat?


-Nagy-nagy álmom ismét megrendezni, mert a 2018-as divat show nagyon jól sikerült és feltöltött.  Viszont amikor új bemutatót terveztünk sajnos jött a világjárvány, ami azóta is  nehézséget okoz bármilyen rendezvény lebonyolításánál. Újra és újra felmerül, hogy milyen formában és hol lenne a legjobb megrendezni egy ilyen eseményt, és jelenleg is dolgozunk a megvalósításon. Reményeim szerint idén egy őszi-téli kreációkat felvonultató mini fashion show-t létre tudunk hozni.

- Kikből állnak a törzsvásárlói?


-A törzsvásárlói köröm határozottan a 30 plusszos vagány, divatra érzékeny hölgyekből áll, akik nyitottak az ízlésvilágomra, és fontos számukra a minőség és a kiszolgálás is. Ismerem
a törzsvásárlók igényeit, mi az, amit szeretnek, mi az ami jól áll nekik. Úgy érzem,
hogy a kialakult kapcsolatunk kölcsönös bizalmon és tiszteleten is alapul. A nálam vásárló nők roppant igényesek és jófejek. A vásárlás pedig mindig több, mint egy sima üzlet: mindig meg van spékelve egy kis eszmecserével, női titkokkal.

- Online vagy az üzletben értékesítenek több darabot?


-Az üzletben sokkal nagyobb forgalmat bonyolítunk mint online. Szívesebben látogatnak el hozzánk személyesen és próbálják fel a ruhákat, de természetesen, akiknek nincs rá lehetőségük, azok az online felületeinket veszik igénybe.

- Közismert emberekkel vagy civil modellekkel szereti reklámozni a termékeket?


-Nagyon nagy megtiszeltetés számomra, hogy egyre több ismert hölgy jelenik meg az üzletemben és örömmel vásárol nálam. Amikor ő hordja az általam tervezett ruhákat és meg is osztja a social média felületein, az felemelő érzés számomra, és nyilván szuper reklám, amiért nagyon hálás vagyok. A reklámot nem annyira üzleti, inkább érzelmi alapon szeretem megközelíteni.


-Külföldre is értékesít?

-Külföldre szoktunk értékesíteni, általában a kint élő magyarok felfedeztek fel minket, azóta sokan a törzsvásárlóink lettek. Számos országba vitték már a ruháinkat, mint például Angliában, Romániában, Ausztriában,Németországban, Írországban, Svédországban, és még Auszráliában és az Egyesült Államokban is viselnek PommeVerdét.
A legnagyobb elismerés, amikor ezekben az országokban leszólítják a vásárlóimat, hogy hol vették a ruhájukat.

-Saját tervezésű ruháit viseli a hétköznapokban?


- Az üzlet 80%-a saját tervezésű ruhákból áll, de a fennmaradó részt egyedileg hetente összeválogatom különböző beszerzési helyekről. Így nagyon sok saját tervezésű ruhámat hordom, de a beszerzett áruból is sok landol a gardróbomban.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Kiderült, hogyan jött össze Koltai Róbert a párjával

AC News 2022.09.30.
Egy színdarabnak, a Kreutzer szonátának köszönheti Gaál Ildikó rendező Koltai Róberttel való kapcsolatát.  

Sáfrány Emese félti a gyermekét

AC News 2022.09.29.
Sáfrány Emese rendkívül élvezi az anyaságot, és szinte minden apró pillanatot megörökít, amit az egyéves kisfiával együtt élnek meg. Ezeket a felvételeket a közösségi m&eacut...

Zalatnay Sarolta a gyásztól megtörten nyilatkozott: Teljesen berekedt a hangom az idegeskedéstől

AC News 2022.09.28.
Az énekesnő a közösségi oldalán osztotta meg mindenkivel a hírt, miszerint kedden elhunyt 13 éves magyar vizslája, Sára. Cini megtörten nyilatkozott lapunknak.

Huppsz

Ragyogott a sztárpár a gálán - George Clooney felesége, Amal arany estélyiben pompázott

AC News 2022.09.30.
George Clooney és felesége, Amal Clooney csütörtökön este jelentek meg a Clooney Alapítvány első Justice Albie Awards átadásán a New York-i Közkönyvtárban.

Ételpazarlás a Séfek Séfében? Krausz Gábor megszólalt

AC News 2022.09.29.
Rengeteg étel készül el a Séfek Séfe című TV2-ös gasztrovetélkedőben, amelyre a felvételek után már nincs szükség. A titkot, hogy mi lesz ezekkel, az egyik zsűritag, Krausz Gábor árul...

15 kilótól szabadult meg Völgyi Zsuzsi!

Pataki József 2022.09.29.
Az énekesnőre a pandémiás időszak alatt felszaladt több mint húsz kiló, amely már az egészségét fenyegette, és úgy érzi, ez lehetett az egyik oka annak is, hogy tönkrement a házassága. A plu...
video4 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között

AC News

Hat év börtönt kapott meztelen képei miatt egy modell

AC News 2022.10.01.
A korábban orvosként dolgozó mianmari származású nő a meztelen képeivel megsértette hazája kultúráját.

Interneten lehet szavazni az év lepkéjére

AC News 2022.09.30.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Lepkevédelmi Szakosztálya jövőre indítja el az Év lepkéje programot, amelynek keretében idén december 22-ig lehet szavazni, hogy a fecskefarkú pillang...

Második világháborús lőszerutánpótlás-konténerek kerültek elő a Dunából

AC News 2022.09.30.
Második világháborús lőszerutánpótlás-konténereket emeltek ki a tűzszerészek a Dunából az 1945-ben felrobbantott Lánchíd eredeti, folyómederbe esett elemeinek romeltakarítása sorá...

Sziréna

Wc-be vagy a kamrába zárta az óbudai sorozatbetörő az áldozatait

AC News 2022.10.01.
Volt, hogy a férfi megfenyegette és bezárta a lakót, aki tetten érte. A III. kerületi rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt.

Indul a fűtési szezon - máris meghalt egy ember szén-monoxid mérgezésben

AC News 2022.09.30.
Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben egy bajai családi házban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t.

Sokat fizető, pornós karrierrel kecsegtetve csapták be az idős traktorost

AC News 2022.09.29.
Egy hiszékeny Csongrád-Csanád megyei férfit több százezer forinttal károsítottak meg a raffinált csaló nők. A pornó karrierből pedig nem lett semmi.
video1a - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

Itthon

Agrárminisztérium: hamarosan kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

AC News 2022.09.30.
Október 17-től Magyarország - az elmúlt évekhez hasonlóan - a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára - jelentette be pénteken az Agrármini...

AM: több mint 6 milliárd forint rendkívüli támogatást kaptak a baromfi- és sertéskocatartók

Pataki József 2022.09.29.
Az orosz-ukrán háború következményei által leginkább sújtott termelők támogatására - az uniós tagállamok, köztük Magyarország nyomására - 500 millió eurós rendk&iacu...

Szijjártó: a globális biztonság forog kockán

Pataki József 2022.09.29.
Jelenleg nem túlzás azt állítani, hogy az ukrajnai háború miatt a globális biztonságunk forog kockán - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Ázsiai és Csendes-óceáni Gaz...

Világ

Az Ian-hurrikán legkevesebb 42 halálos áldozatot hagyott maga után Floridában

AC News 2022.09.30.
Floridában már legkevesebb 42 halálos áldozatot találtak meg az Ian-hurrikán után a mentőegységek - közölték az állam hatóságai pénteken az esti órákban.

Rakusan: nem irányul Szlovákia ellen a cseh határellenőrzések felújítása

Pataki József 2022.09.29.
Nem Szlovákia elleni lépés, hogy szerda éjféltől Csehország ideiglenesen rendőri ellenőrzéseket vezetett be a Szlovákiával közös határátkelőhelyen - jelentette be Vít Rakusan cseh belügyminiszter s...

Florida minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánjára készül, 620 ezer háztartás áram nélkül, ezreket telepítettek ki

Pataki József 2022.09.29.
Florida nyugati partvidékén minden idők egyik legsúlyosabb hurrikánjának érkezésére készültek szerdán, a vele járó áradásokra és jelentős károkra, 250 kilométer/óra k&...
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között

Profil

Vegán Vera: Nem lehetek állatbarát, ha szelektálom, kit eszek meg, kit zárok ketrecbe, vagy kiből csinálok lábbelit

AC News 2022.10.01.
Nyomós oka volt Vegán Verának, hogy ezt az életmódot válassza. Idővel a téma szakértőjévé vált, blogot vezet, és elhivatottan segíti mindazokat, akik vele tartanak ezen az úto...

Meglepő: Iker ikerkutatók vizsgálódnak a betegségek hátteréről

AC News 2022.09.23.
Dr. Tárnoki Ádám Domonkos és dr. Tárnoki Dávid László radiológusok 2007-ben hozták létre a magyar Ikerregisztert. Az iker ikerkutatók egy- és kétpetéjű ikerpárok bevonásával...

Rónai Egon: Az inspiráló nő olyan, mint egy inspiráló férfi, azzal a különbséggel, hogy mi férfiak nagyobb csodálattal nézünk rá

AC News 2022.09.10.
2022-ben immáron negyedik alkalommal fogják átadni az Inspiráló Nők-díjat hét kategóriában októberben a Nők Gáláján. Rónai Egonnal, az ATV műsorvezetőjével beszélgettünk, aki a re...

Amiről beszélnek

Halotti bizonylat: idős kora okozta az uralkodó halálát

Pataki József 2022.10.01.
"Idős kor" okozta II. Erzsébet királynő halálát a csütörtökön nyilvánosságra hozott halotti bizonyítvány szerint.

Titok a múltból: ugyanazt a férfit szerette Kamilla királyné és Anna hercegnő

AC News 2022.09.30.
Kamilla királyné és III. Károly kapcsolata hosszú évtizedek óta tartja lázban a közvéleményt, mert bár már 2005-ben összekötötték az életüket, a magánéletük m...

Jáksó László előkerült és ismét botrány van körülötte

AC News 2022.09.30.
Az egykori műsorvezető ismét hallatott magáról, pedig már jó ideje kivonult a médiából és informatikusként dolgozik. Felbukkanása nem nevezhető kellemesnek, beleállt egykori kollégáiba.
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro