Around Pancake: Gimis lány fejéből pattant ki az egyedülálló vállalkozás

AC News 2021.08.02. Profil

Around Pancake: Gimis lány fejéből pattant ki az egyedülálló vállalkozás

Az Around Pancake nemrég nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában, ahol 10 nemzet 14 palacsintáját kínálják. Az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a foga alá valót, az egyszerű palacsintaimádótól a gasztro őrültig, ugyanis a hazai barackostól kezdve, a piskótásabb skót scone-on át, egészen az orosz blini-ig van itt minden, mi szem-szájnak ingere. Az AcNews az egyik tulajdonost, Szőke Csillát, az ötletgazda édesanyját kérdezte a nem mindennapi palacsintázóról, aki többek között a palacsinta kultúrtörténeti hátterébe is beavatott minket.

– Honnan jött az ötlet, miért pont palacsintázót nyitottatok?

– Hárman vagyunk tulajdonosok, Milasovszky-Gálszécsy Mátéval és Nagy Mártonnal, de a gimnazista lányom találta ki a koncepciót. Egy római helyen voltunk, ahol 100 féle tiramisut lehetett kapni, ez inspirálta a lányomat, majd elkezdtünk gondolkodni, hogy mi lehet az, amiből sok félét lehet csinálni és egyúttal különleges, de mégis pofonegyszerű. Mindenki szereti a palacsintát, erre gondoltunk.

– Honnan jött a név, „Around Pancake”?

– Az Around Pancake egyrészt a palacsinta alakjára reflektál, másrészt a pandémia alatt fogant meg a palacsintázó ötlete, amikor nem lehetett utazni, holott mikor utazunk, akkor kíváncsiak vagyunk más kultúrák ételeire, így nálunk nem kell repülőre ülni, körbe lehet menni a „világon”, legalábbis 10 nemzet palacsintáját meg lehet kóstolni.

– Talán nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, hogy az átlag magyar fejében létezik magyar, édes töltelékes palacsinta, a hortobágyi húsos és még talán hallottunk arról, hogy van amerikai palacsinta. Mennyire népszerű ételről van szó?

– Mindenütt van palacsinta, még palacsinta világnap is van. Érdekes, hogy az európai keresztény kultúrában a böjt előtti utolsó étkezésként palacsintát esznek, mint utolsó élvezeti forrás az ételmegvonás előtt. De az iszlámnál is megjelenik, náluk a ramadán után van ünnepi palacsinta.

– A palacsinta tehát a valláshoz is köthető, mi a helyzet a hétköznapokban, kik fogyasztották, fogyasztják a hazánkban is népszerű ételt?

– A palacsintában még az is nagyon érdekes, hogy a gazdagoknak és a szegényeknek is egyformán az étele volt. Ennek legeklatánsabb példája az orosz blini, ami szintén egy ünnepi palacsinta, a tehetősebbek, az orosz nemesek, ami a csövön kifér azt tették rá, a legkülönbözőbb feltéteket, míg a szegények egyszerűen csak orosz tejföllel ették. Blini nálunk is kapható lazacos és pisztráng-kaviáros változatban.

– Mi volt eddig a legjobb tapasztalat vagy rácsodálkozás? Volt arra példa, hogy egy külföldi besétált hozzátok és megkóstolta saját országának palacsintáját?

– Igen, egy japán úr kért nálunk okonomiyakit, ez egy nagyon különleges omlettszerű japán palacsinta, káposztalapú és abba kevernek tojást és lisztet, majd szabadon választható feltétekkel fogyasztják. Japán szerte a különböző régiókban a legkülönlegesebb feltétekkel eszik. A japán úr, aki betért hozzánk pedig azt mondta, hogy csak kíváncsiságból kóstolta meg, és végül hatalmas dicséretet mondott, azt mondta, hogy egy tökéletes okonomiyakit fogyasztott el nálunk.

– Hogyan tartotok lépést a trendekkel, mitől függ, hogy mi kerül fel a palettára?

– Folyamatosan nézzük, hogy mi érdekli az embereket, mi azt látjuk, hogy még mindenki ismerkedik ezzel az új élménnyel. Próbálunk az egyediségre törekedni, az biztos, hogy japán okonomiyaki palacsintát egyáltalán nem lehet máshol kapni. De van például olyan palacsintánk, ami venezuelai és kolumbiai gyökerekkel bír, mi a kolumbiai változatot csináljuk, és még egy kicsit megbolondítjuk mozzarellával. Vannak saját palacsintáink is, ilyen például a Györffy Árpád által megálmodott libanoni palacsinta, mellyel a vegánoknak szerettünk volna kedveskedni, hiszen a palacsinta nem egy vegán műfaj. Árpádnak, aki a Four Seasons Hotel executive séfje rengeteget köszönhetünk, ő volt aki a projekt szakmai részét maximálisan megalapozta. A maga nemében mindegyik palacsintánk elképesztően izgalmas.

– Milyen árakon mozognak a palacsinták?

– A legolcsóbb a barackos palacsinta, a legdrágább jelenleg a már említette orosz különlegesség, a pisztráng-kaviáros Blini. Árban széles a skála, ahogy a palacsintaválaszték is, kínálatunk túlnyomó része 2000 forint alatt megvásárolható. Nálunk a palacsinták kitesznek egy teljes értékű főételt, sokan választanak először főételként egy tartalmasabb palacsintát, majd desszertnek egy könnyebb, édeset.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

BREAKING! Elértük DJ Dominique-t – „Agyérgörcsöm volt”

Pataki József 2021.09.24.
DJ Dominique tegnap került kórházba, de eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is történt.

Megműtötték Peller Károlyt – A színpadon szenvedett komoly balesetet

AC News 2021.09.23.
A színész csak a mázlinak köszönheti, hogy nem esett ki fél évre a munkából. Peller Károlyt a színpadon érte baleset, ami után meg kellett műteni.

Weisz Fanni: Elpazaroltam 5 évet az életemből

AC News 2021.09.22.
Másokon szeretne segíteni a siket szépség, többek között szerelmi csalódásairól és élete vicces történeteiről is vallott.

Huppsz

Le akarják nyúlni Kulcsár Edina férjét

AC News 2021.09.25.
Ismeretlen követő csapná le Csutit a modell kezéről.

Megrekedt Tina és Emilio fogyása, turbó fokozatra kapcsol a páros

Pataki József 2021.09.25.
Az énekes és felesége hónapok óta tartják a diétát, amelynek meg is lett az eredménye. Bár több tucat kilót adtak eddig le, fogyásuk most megrekedt ezért most új taktikához folyamodnak.

85 éves az ország Janka nénije

AC News 2021.09.24.
Pásztor Erzsit a színpad élteti, felkészült a végre, de amíg a lába bírja, addig szórakoztatja a közönséget.
min-mano
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

AC News

Kávéházak Éjszakája Budapest mellett Veszprémben is

AC News 2021.09.25.
Idén Budapest mellett Veszprém is házigazdája a Kávéházak Éjszakája rendezvénysorozatnak. Veszprémben szeptember 25-26. között tizenhárom helyszínen ötven program várja idén az &ea...

A csecsemők is védelmet kapnak a koronavírus ellen az anyukájuktól

AC News 2021.09.24.
A koronavírus elleni védőoltásban részesült várandós kismamák átadják a védelmet újszülöttjeiknek - állapította meg egy szerdán közzétett új tanulmány.

Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlásának előkészülete

AC News 2021.09.24.
Még várni kell arra, hogy a víz a tározóból a Velencei-tóba jusson, de a folyamat már zajlik.

Sziréna

Autós felvonulást tartanak a rendőrök vasárnap Budapesten

AC News 2021.09.24.
Nagyszabású autós felvonulást tart vasárnap a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fennállásának 140. évfordulója alkalmából.     

Lőszereket találtak egy autóban a beregsurányi határállomáson

AC News 2021.09.24.
Kétszázötven darab, 9 milliméteres lőszert találtak egy autóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson - közölte a hatósá...

Félmilliót zsákmányolt, de nem tudta elkölteni     

AC News 2021.09.24.
A Makói Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás egy 62 éves férfi ellen, aki eltulajdonított egy táskát a benne lévő értékekkel együtt Csanádpalotán.
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

Itthon

Palkovics: Hazánk lehet az alternatíva a német hadiipari cégeknek

Pataki József 2021.09.24.
Mozgolódnak a német és az osztrák hadiipari vállalatok, mert nem érzik biztonságban a működésüket, ebből a szempontból is meghatározó lehet a vasárnapi németországi választás v...

Varga Mihály: Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről

Pataki József 2021.09.24.
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

Pataki József 2021.09.24.
A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást és tudják megvédeni az emberiséget a világjárvánnyal szemben - jelentette ki felszólalásában Szijjártó Péter külgazdasági és k&uu...

Világ

Megerősítette a párizsi esküdtszék Carlos, "a Sakál" életfogytiglani börtönbüntetését

Pataki József 2021.09.24.
Megerősítette csütörtökön a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék Carlos, a Sakál néven ismertté vált, elítélt terrorista, a venezuelai Ilich Ramí...

Tendert írt ki az orosz holdutazás előkészítésére a Roszkoszmosz

Pataki József 2021.09.24.
Tendert írt ki a Roszkoszmosz állami űrkutatási vállalat csütörtökön az emberek a Holdra szállását is magában foglaló holdprogram előkészítésére.

Az Oxford/AstraZeneca-oltás fejlesztői szerint idővel a náthavírushoz hasonlóvá szelídül az új típusú koronavírus

Pataki József 2021.09.24.
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz les...
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Profil

Around Pancake: Gimis lány fejéből pattant ki az egyedülálló vállalkozás

AC News 2021.08.02.
Az Around Pancake nemrég nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában, ahol 10 nemzet 14 palacsintáját kínálják. Az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a foga alá valót, az egyszerű palacsintaimádótól a gasztro ...

Mosolyka lélekmelengető filmjében mindenki megtalálja magát - „Néha igenis lehet nehéz az élet”

AC News 2021.06.19.
Közel tízezren látták már a Majd helyett MOST című filmet, mely Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka, a még kerekesszékes magyar író és blogger életét dolgozza fel. És bár a film f&oac...

Börcsök Viktória: Mindig azt az énemet veszem elő, amelyikre éppen szükség van!

AC News 2021.06.12.
Viki olyan sok mindennel foglalkozik egyszerre, hogy felsorolni sem könnyű. Műkorcsolyázó, a Nemzeti Jégszínház szólistája, Youtuber, műsorvezető, influencer, számos videoklip szereplője. Legutóbb például kisfi&aa...

Amiről beszélnek

Díjat kapott Schobert Norbi

AC News 2021.09.24.
A sztrókon átesett sztár személyesen vette át a díjat.

Gyászol Kárász Róbert

AC News 2021.09.24.
Leghűségesebb társát vesztette el a műsorvezető.

Azta! 50 évesen anya lesz Tereskova

AC News 2021.09.24.
A botrányhősnőről sokáig azt hitték, csak viccből terhes.
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között