Aziz az igazi! – Gyrososból lett a fiatalok sztárja

Pataki József 2022.02.19. Profil

Aziz az igazi! – Gyrososból lett a fiatalok sztárja

„Aziz az igazi!” – szinte mindenhol ez a szlogen hallható mostanában, ha valaki felmegy a fiatalok által egyik leglátogatottabb közösségi oldalra, a TikTok-ra. Az 50-es éveiben járó marokkói származású férfi, 20 éve nyitott egy gyorséttermet a 18. kerületben, ahol csodájára járnak különleges gyrosainak. Aziz azonban nemcsak más élményt nyújt ezzel az étellel, hanem igazi sztáralkat, ezt pedig hamar felismerték az emberek. Mára több mint 25 ezren várják az újabb és újabb videóit. A titka pedig; maga a szeretet és a tisztelet. Mikor az interjút készítettük vele, éppen akkor is élőben közvetítette napi munkáját, és kígyózó sorok álltak a pultja előtt várva, hogy részesülhessenek a hamisítatlan marokkói életérzésből.

Cba - cikk közötti

– Kérlek, mesélj kicsit arról, honnan indultál.

– Marokkó fővárosában, Rabatban születtem. Később Svédországban tanultam és éltem ott egy ideig. Aztán egy ismerősöm egyszer elhozott Magyarországra, és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, itt maradok.

– Mi tetszett meg ennyire Magyarországban?

– Megszerettem az itteni klímát, a hely kinézetét, az emberek mentalitását. 1990 óta vagyok Magyarországon. Először a 7. kerületben foglalkoztam fűszerekkel, később ezt megszüntettem és eldöntöttem, hogy inkább csinálok egy gyros éttermet. 2002-ben pedig megnyitottam az üzletet, ami azóta is megy. A feleségemmel is itt ismerkedtem meg 30 évvel ezelőtt.

– Miben más a te gyrosod, mint amit a belvárosi utcai árusoknál lehet kapni?

– Ez elkészítésben, a páclében és abban, hogy marokkói fűszereket használok.

– Mit gondolsz, mitől olyan népszerű a te ételed és személyed?

– Hát a szeretet miatt! Ha van benned szeretet és azt tovább adod az embereknek, akkor szívesebben jönnek hozzád. Szebben beszélnek veled, többször látogatnak. A szeretet az alapja mindennek. Teljesen mindegy, milyen ember jön be, felnőtt, gyerek, jókedvű vagy rosszkedvű, mindig jó élménnyel távoznak. Ha nincs benned szeretet, akkor nincsen semmid. Akkor egyszerűen nincs élet! Ez nagyon fontos. Ez az életem alapja. A másik pedig, hogy szeretni kell, amit csinálsz. Onnantól már nincsen gond. Nem elég, ha egyszerűen csak ételt adsz, azt jó érzéssel kell párosítani. A mai világban azért olyanok sokszor az emberek amilyenek, mert nem kapnak szeretetet. Itt viszont megkapják. Nagyon kedvelem ezt a népet. Támogatom Magyarországot, és a magyar embereket. Ez egy nagyon jó ország. Ha dolgozom és teszek azért, hogy elérjek valamit, akkor van eredménye.

– Hogyan született meg az ötlet, hogy TikTok csatornát készítesz magadnak?

– Tavaly novemberben bejött egy lány és nagyon tetszett neki ez a hely. Lefotózta, videókat készített és felrakta a TikTokra. Mikor elment, leültem és megnéztem, mi ez az oldal. Aztán megtetszett és megcsináltam a saját csatornámat. Nem terveztem vele előre semmit, csak felteszem amit készítek, a munkafolyamatot és kész. Talán a természetesség tetszik benne az embereknek.

– Gondoltad volna, hogy ennyire népszerű leszel? Mára több, mint 25 ezer követőd van.

– Nem hittem volna. Örülök neki, és sok szeretetet küldök mindenkinek. Nem is az a lényeg, hogy mennyien követnek, hanem, hogy normális és emberi maradj.

– 20-30 év múlva is itt leszel szerinted?

– Nem tervezek. Szeretem ezt az országot, és nem szívesen hagynám itt a magyar népet és az üzletet 20 év után. Nálunk marokkói embereknél nem szokás tervezni. Dolgozom amíg lehet, de hogy később mi lesz, azt csak Isten tudja. Most csak örülök, hogy ezt csinálhatom, és itt lehetek.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.05.
A 80’és 90’s években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elől, illetve nem léte...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video3 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

AC News

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Alaposan megbüntette a versenyhivatal a Casio termékek hazai nagykereskedőjét

AC News 2022.07.05.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszo...

Nincs vége - 10 414-en érkeztek Ukrajnából hétfőn

AC News 2022.07.05.
Az ukrán-magyar határszakaszon 5511 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4903-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Sziréna

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  

Vádat emeltek a siklóernyőst rosszul mentő parancsnok ellen

AC News 2022.07.04.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az állami légi jármű parancsnokát, egy...
video3a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
min-mano

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...

Kis híján 80 % az infláció Törökországban

AC News 2022.07.05.
Törökországban 24 éves rekordokat döntöget az infláció.
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro