Bata Móni, a sztárok menedzsere: Három hónap után azt érzik, ezt ők egyedül is tudják csinálni!

2019.09.26. Profil

Bata Móni, a sztárok menedzsere: Három hónap után azt érzik, ezt ők egyedül is tudják csinálni!

Négy gyermek édesanyja, közben sikeres vállalkozást vezet: magyar művészeket, sportolókat menedzsel. Bata Mónival a partikról, az elbizakodott ügyfelekről, a csalódásokról, büszkeségről, és arról beszéltünk, hogy lehet megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között.

 

 

Hogy lesz valaki a sztárok menedzsere?

- Én igazából úgy lettem, hogy azon kaptam magam, túl sok embernek segítek. Rendezvényszervező voltam, jó kapcsolatokkal, és rengetegen kértek ingyen segítséget. Aztán az egyik barátnőm mondta, hogy itt a vége, elég, mások ebből megélnek. Megcsinálta a hivatalos oldalamat, amihez nekem nem adta meg a kódot, nehogy meggondoljam magam, és megszűntessem a BataMóni Management-et. Így lettem menedzser. A rendezvényszervezés és ez eléggé közel állnak egymáshoz, itt is jó kapcsolatok, rátermettség, szervezői készségre van szükség. Sokszor kérték, hogy nem tudsz egy sportolót, egy énekest, nem tudsz hozni technikát? Én meg mindig, mindent tudtam.

 

Hogy alakult ki az ügyfél listád?

A lista folyamatosan változik, jönnek újak. Úgy látszik, szájról-szájra jár a hírem, mert én senkit nem kerestem meg soha, hogy hadd legyek a menedzsere. Mindig engem kerestek meg, és ez az ars poeticám is, ha én kellek valakinek, az szóljon. Én nem fogok odamenni senkihez, hogy itt vagyok! Azt gondolom, ez üzletileg is jobb, mert akkor ő tudja, mit várhat, mit szeretne tőlem.

 

Mi tartozik a szolgáltatásaid közé?

Azzal próbálok kitűnni a sok menedzser közül – mert tegyük hozzá, most már sok jó menedzser van -, hogy ha valaki hozzám kerül, akkor én teljeskörű hálót szövök köré, kísérem, ha kell, ellenőrzök, szervezek, terhet veszek le róluk, ha kell, lelki szennyes is vagyok. Mert én szeretem az ügyfeleimet, nem csak a pénzt látom bennük. Túl azon, hogy „eladom” őket akár egy televíziós műsorba, én nyomon követem mit csinál. Munkamániás vagyok, én onnantól, hogy valakivel elkezdek dolgozni, már az első hónapban szeretem a belém vetett bizalmat meghálálni. Persze ettől van, amikor elakad egy dolog, olyankor elmondom, hogy miért kapott nemleges választ egy újságtól, egy tévétől, és a siker érdekében min kellene változtatni. És ezek mindig be is jönnek!

 

A közösségi oldalaidon nyomon követhető, hogy te ahová tudod, elkíséred a menedzseltjeidet. Ez miért fontos?

Ez nem csak egy feltörekvő tehetségnek, hanem a rutinosabb korosztálynak is rengeteget számít. Mert ha ott vagyok, akkor biztosan nem úgy megy egy tárgyaláson, egy interjún, egy televíziós felvételen, ahogy azt előre megbeszéltük. Ez már számtalanszor bebizonyosodott. Ha véletlenül nem vagyok ott, nem olyan kép készül, elírják a nevét, nem arról fog szólni a riport.

 

Egy külső szemlélő számára úgy tűnik, a te életed csupa csillogás. Partikra, koncertekre jársz, mindig jól szórakozol. Nincs árnyoldala ennek a szakmának?

Nekem a partira járás az nem ugyanaz, mint egy átlagembernek. Én legtöbbször azért megyek, mert viszem az embereimet. Van olyan, amikor egy este három eseményen kell ott lennem. A másik része pedig, hogy ott én az üzleti kapcsolataimat ápolom, illetve újakat megalapozok. Hiszen én vállalkozókkal is foglalkozom. Az árnyoldala az, hogy sokszor többet adok, mint kapok! Az emberek csak azt látják, hogy ez működik magától. Sajnos tapasztalat, hogy a mostani ismert emberek, vagy ismertségre vágyó emberek, három közös hónap után azt gondolják, hogy ezt egyedül is tudják csinálni. Onnantól kezdve önállósítja magát, használja azokat a kapcsolatokat, amikkel én rendelkezem… Emiatt volt néhány nagyon fájó csalódásom. Azt gondolom, Magyarországon egyre több három hónapos sztár van!

 

Négygyermekes édesanya vagy. Hogy tudsz egyensúlyt tartani a család és a munka között?

Hál’ Istennek támogatnak benne. A lányaim most már egyre önállóbbak, de persze az anyukájukra akkor is szükségük van. Minden gyermekem sportoló, edzések, meccsek vannak, uzsonnát, ebédet kell csomagolni. Reggel, amikor elmennek az iskolába, én mindent felpörgetek, így amikor végeznek, én viszem át őket az edzésre, abban az időben együtt vagyunk. Utána pedig az apukájuk megy értük, mert általában este rendezvényre megyek. Nálunk ez működik! Frank tisztában van vele, hogy milyen nehéz a médiába úgy kerülni, hogy minőségi produkció legyen, mindenben támogat. Nálunk komoly logisztika van, de a férjem mindenből kiveszi a részét.

 

Volt már olyan, hogy megbántad, hogy ezt a munkát választottad?

Azért nem, mert ha én együtt dolgozom valakivel, akkor működik köztünk a kémia. Ha aztán ez megváltozik, akkor ezt meg tudjuk beszélni, és elengedjük egymást.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Yvonne Dederick: Látok rá esélyt, hogy megnyeri az X-Faktort a lányom!

Pataki József 2021.10.19.
Mindenkit megdöbbentett, amikor Mardoll, azaz Catherine Dederick megjelent az X-Faktor válogatóján.

Szaszák Zsolt: Korán estem ki a Sztárban sztár leszekből!

AC News 2021.10.18.
Az énekes úgy érzi, köze lehet a múlt heti L.L. Junior-os drámának a kieséséhez.

10 kilótól szabadult meg Király Viktor! – „Újra a régi vagyok”

Pataki József 2021.10.15.
Másfél hónap alatt sikerült az énekesnek megszabadulnia a felszaladt kilóktól, mely már egy ideje eléggé zavarta. Ráadásul nem akárki játszott közre a sikerében.

Huppsz

Kulcsár Edina: A végsőkig harcolunk egymásért!

Pataki József 2021.10.20.
A szépségkirálynő nemrég vallotta be, hogy egy ideje zátonyra futott a házassága Csutival. Most viszont elárulta, hogy nem adják fel, és mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a kapcsolatukat.

Az egész ország Bíró Icaként ismerte meg, pedig nem ez a neve eredetileg

Pataki József 2021.10.19.
Első férje nevét viseli Bíró Ica, aki több, mint 20 év után döntött úgy, hivatalosan is felveszi ezt a nevet. Döntésébe volt férjét is bevonta, aki támogatta mindebben.

Dráma: Válságban Kulcsár Edináék házassága?

AC News 2021.10.19.
A szépségkirálynő és Csuti egy showműsorban próbálják menteni a kapcsolatukat.
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

AC News

Kezdődik a szelídgesztenye szezon

AC News 2021.10.20.
Kezdődik a szelídgesztenye szezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán az MTI-nek eljuttatott közleményben.     

Családi vadásznapot rendeznek Ópusztaszeren

AC News 2021.10.20.
Solymász- és agarászbemutatót láthatnak, virtuális lövészeten vehetnek részt, megismerhetik a vadászat és vadgazdálkodás egykori és mai eszközeit azok, akik ellátogatnak az Ópusztaszeri...

Mutatjuk, mikor tér vissza az ősz

AC News 2021.10.19.
Még pár napig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát.

Sziréna

Megmentette az életét a tóba esett férfinek

AC News 2021.10.20.
A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból.

Lopott autóval ment lopni     

AC News 2021.10.20.
A nyomozók őrizetbe vették a véméndi tolvajt, és kezdeményezték letartóztatását.  

Detroitban fogtak el egy magyar bűnözőt

AC News 2021.10.20.
Detroitban fogtak el egy költségvetési csalás miatt keresett magyar férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon.    
video1a - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
min-mano

Itthon

Elhunyt 30 beteg, 1668 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Pataki József 2021.10.20.
Harminc, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 1668 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 929 164 embert olto...

Semjén: A kormány nemzetben gondolkodik

Pataki József 2021.10.20.
A magyar kormány filozófiája, hogy nemzetben gondolkodik, hiszen az emberiség értékgazdagsága a nemzetek sokszínűségében áll fenn - jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért é...

Bakondi: Komoly migrációs nyomás alatt vannak az európai határok

Pataki József 2021.10.20.
Komoly migrációs nyomás alatt vannak az európai határok, sürgős és egységes álláspontra volna szükség annak érdekében, hogy az európai belső biztonságot garantálni lehessen - mondta a...

Világ

Frissítette a kínai kiberhatóság az idézhető internetes hírforrások listáját

Pataki József 2021.10.20.
Frissített listát adott ki a kínai kiberhatóság szerdán azokról az internetes hírszolgáltatókról, amelyek anyagait leközölheti a kínai sajtó.

A texasi kórházak csaknem negyedében megteltek az intenzív osztályok

Pataki József 2021.10.20.
A texasi kórházak csaknem negyedében megteltek az intenzív osztályok a koronavírus miatt ápolásra szoruló betegekkel - számolt be kedden az amerikai sajtó.

Háborús állapotok vannak a romániai kórházakban

Pataki József 2021.10.20.
Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban: a betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttest...
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Profil

dr. Váczi László: Nem én kerestem a színházat, hanem a színház talált meg engem

AC News 2021.10.17.
Negyven éves kora után teljesen új életet kezdett, jogászból mára az ország egyik elismert színházi szakembere lett. Döntését egy argentin írónőnek, Pelsőczy Rékának és ...

Liebhaber Judit: Nagyon sok tehetséges, híres tervezővel dolgoztam, mint például Giorgio Armani

AC News 2021.10.09.
Judit azt vallja: hiába foglalkozik rengeteg mindennel, kerüli a kötelező feladatokat, viszont vadássza azokat a tevékenységeket, amelyek felszabadult örömet jelentenek neki. Ilyen például, amikor az Erősebb Igen! című műsor&aa...

Szilágyi Heléna: Gyakran többet érhetünk el azzal, ha nem állunk be a sorba

Pataki József 2021.10.02.
A pszichológust már egészen gyerekkora óta érdekelte a fantázia világa, melyről úgy gondolja, hogy hasznos is tud lenni az emberek számára, ha szabadulni akarnak a mindennapi apátiából. Nemrég jelent m...

Amiről beszélnek

Mel Brooks folytatja a Világtörténelem című filmjét

Pataki József 2021.10.20.
Mel Brooks folytatja negyven éve bemutatott Világtörténelem - 1. rész című filmjét - számolt be róla a deadline.com.

Zsűrielnök lesz M. Night Shyamalan

Pataki József 2021.10.20.
M. Night Shyamalan forgatókönyvíró, rendező és producer lesz a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének az elnöke - jelentették be kedden a szervezők.

Mel Gibson is szerepel a John Wick-előzménysorozatban

Pataki József 2021.10.20.
Az Oscar-díjas Mel Gibson is szerepel abban a háromrészes tévésorozatban, amely a John Wick-filmekben megismert Continentalról, a bérgyilkosok hoteljéről szól.
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között