Bata Móni, a sztárok menedzsere: Három hónap után azt érzik, ezt ők egyedül is tudják csinálni!

2019.09.26. Profil

Bata Móni, a sztárok menedzsere: Három hónap után azt érzik, ezt ők egyedül is tudják csinálni!

Négy gyermek édesanyja, közben sikeres vállalkozást vezet: magyar művészeket, sportolókat menedzsel. Bata Mónival a partikról, az elbizakodott ügyfelekről, a csalódásokról, büszkeségről, és arról beszéltünk, hogy lehet megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Hogy lesz valaki a sztárok menedzsere?

- Én igazából úgy lettem, hogy azon kaptam magam, túl sok embernek segítek. Rendezvényszervező voltam, jó kapcsolatokkal, és rengetegen kértek ingyen segítséget. Aztán az egyik barátnőm mondta, hogy itt a vége, elég, mások ebből megélnek. Megcsinálta a hivatalos oldalamat, amihez nekem nem adta meg a kódot, nehogy meggondoljam magam, és megszűntessem a BataMóni Management-et. Így lettem menedzser. A rendezvényszervezés és ez eléggé közel állnak egymáshoz, itt is jó kapcsolatok, rátermettség, szervezői készségre van szükség. Sokszor kérték, hogy nem tudsz egy sportolót, egy énekest, nem tudsz hozni technikát? Én meg mindig, mindent tudtam.

 

Hogy alakult ki az ügyfél listád?

A lista folyamatosan változik, jönnek újak. Úgy látszik, szájról-szájra jár a hírem, mert én senkit nem kerestem meg soha, hogy hadd legyek a menedzsere. Mindig engem kerestek meg, és ez az ars poeticám is, ha én kellek valakinek, az szóljon. Én nem fogok odamenni senkihez, hogy itt vagyok! Azt gondolom, ez üzletileg is jobb, mert akkor ő tudja, mit várhat, mit szeretne tőlem.

 

Mi tartozik a szolgáltatásaid közé?

Azzal próbálok kitűnni a sok menedzser közül – mert tegyük hozzá, most már sok jó menedzser van -, hogy ha valaki hozzám kerül, akkor én teljeskörű hálót szövök köré, kísérem, ha kell, ellenőrzök, szervezek, terhet veszek le róluk, ha kell, lelki szennyes is vagyok. Mert én szeretem az ügyfeleimet, nem csak a pénzt látom bennük. Túl azon, hogy „eladom” őket akár egy televíziós műsorba, én nyomon követem mit csinál. Munkamániás vagyok, én onnantól, hogy valakivel elkezdek dolgozni, már az első hónapban szeretem a belém vetett bizalmat meghálálni. Persze ettől van, amikor elakad egy dolog, olyankor elmondom, hogy miért kapott nemleges választ egy újságtól, egy tévétől, és a siker érdekében min kellene változtatni. És ezek mindig be is jönnek!

 

A közösségi oldalaidon nyomon követhető, hogy te ahová tudod, elkíséred a menedzseltjeidet. Ez miért fontos?

Ez nem csak egy feltörekvő tehetségnek, hanem a rutinosabb korosztálynak is rengeteget számít. Mert ha ott vagyok, akkor biztosan nem úgy megy egy tárgyaláson, egy interjún, egy televíziós felvételen, ahogy azt előre megbeszéltük. Ez már számtalanszor bebizonyosodott. Ha véletlenül nem vagyok ott, nem olyan kép készül, elírják a nevét, nem arról fog szólni a riport.

 

Egy külső szemlélő számára úgy tűnik, a te életed csupa csillogás. Partikra, koncertekre jársz, mindig jól szórakozol. Nincs árnyoldala ennek a szakmának?

Nekem a partira járás az nem ugyanaz, mint egy átlagembernek. Én legtöbbször azért megyek, mert viszem az embereimet. Van olyan, amikor egy este három eseményen kell ott lennem. A másik része pedig, hogy ott én az üzleti kapcsolataimat ápolom, illetve újakat megalapozok. Hiszen én vállalkozókkal is foglalkozom. Az árnyoldala az, hogy sokszor többet adok, mint kapok! Az emberek csak azt látják, hogy ez működik magától. Sajnos tapasztalat, hogy a mostani ismert emberek, vagy ismertségre vágyó emberek, három közös hónap után azt gondolják, hogy ezt egyedül is tudják csinálni. Onnantól kezdve önállósítja magát, használja azokat a kapcsolatokat, amikkel én rendelkezem… Emiatt volt néhány nagyon fájó csalódásom. Azt gondolom, Magyarországon egyre több három hónapos sztár van!

 

Négygyermekes édesanya vagy. Hogy tudsz egyensúlyt tartani a család és a munka között?

Hál’ Istennek támogatnak benne. A lányaim most már egyre önállóbbak, de persze az anyukájukra akkor is szükségük van. Minden gyermekem sportoló, edzések, meccsek vannak, uzsonnát, ebédet kell csomagolni. Reggel, amikor elmennek az iskolába, én mindent felpörgetek, így amikor végeznek, én viszem át őket az edzésre, abban az időben együtt vagyunk. Utána pedig az apukájuk megy értük, mert általában este rendezvényre megyek. Nálunk ez működik! Frank tisztában van vele, hogy milyen nehéz a médiába úgy kerülni, hogy minőségi produkció legyen, mindenben támogat. Nálunk komoly logisztika van, de a férjem mindenből kiveszi a részét.

 

Volt már olyan, hogy megbántad, hogy ezt a munkát választottad?

Azért nem, mert ha én együtt dolgozom valakivel, akkor működik köztünk a kémia. Ha aztán ez megváltozik, akkor ezt meg tudjuk beszélni, és elengedjük egymást.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT