Cakó Kinga: Szeretik az életérzést, ami a ruháimból árad

2019.03.20. Profil

Cakó Kinga: Szeretik az életérzést, ami a ruháimból árad

Többgenerációs művészcsaládban nőtt fel a 37 éves Cakó Kinga, aki 2013-ban indította el saját márkáját, a Cakót, és azóta is izgalmas és állandó résztvevője a hazai divatéletnek. A Femcafe.hu Inspiráló nők díjáért folyó versenyben idén ő a Leginspirálóbb designer kategória díjának egyik várományosa.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

– Művészcsaládban nőttél fel, mindig része volt az életednek az alkotás. Mikor tudatosult benned, hogy tervező szeretnél lenni? – kérdezte a Femcafe.hu Cakó Kingát.

– Már egészen kiskoromtól. A rajzolás régóta az életem része volt, és tizennégy-tizenöt évesen fogalmazódott meg bennem, hogy a divattervezés érdekel. Nagyapám festőművész, neki voltak otthon Párizsból hozott Vogue magazinjai. Imádtam őket nézegetni, azt éreztem, hogy fantasztikus lenne annak a világnak a része lenni. Végül valóra vált az álmom, ez lett a munkám és a szenvedélyem.

– Mi inspirál, amikor a ruhákat tervezed?

– Nálam ez mindig hangulatfüggő. Nagyon sokszor utazások is hatnak rám, mert sokat utazom, nagyon szeretek más kultúrákat megismerni. Fontos számomra a természet szeretete, alapinspirációk számomra a földszínek és a neutrális tónusok. Nagyon szeretek visszanyúlni a természetbe, így akár egy falevél szép erezete vagy egy farönk, bármi lehet minta. Ezek mind fel tudnak tölteni, akár egy reggeli kutyasétáltatás során. De az öcsém grafikáit is felhasználtuk már kollekcióra, a mostani őszi-téli kollekciót pedig apukám animációs rajzai ihlették. Mindig van valami forrás, amely megragad, és összekötöm az anyagokkal, amiket szeretnék megvalósítani.

– Te hogyan inspirálsz másokat?

– Szerintem nagyon fontos, hogy a márkám üzenetébe beletartozik a természetesség és egyfajta életszeretet. Szerintem ezt át tudom adni az embereknek, és azt érzem, szeretik ezt a stílust, ezt az életérzést, ami a ruháimból árad.

Inspiráló nők díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat. Idén hét kategóriában keresték a leginspirálóbb nőket az olvasóik segítségével. A kategóriák három-három jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatták le szavazataikat a jelöltekre.

A díjátadó gálát idén március 21-én a Várkert Bazárban rendezik.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT