Dévényi Tibor: Ugyanolyan izgalommal készülök a műsoromra, mint a kezdetekben!

Dózsa Gabriella 2019.12.16. Profil

Dévényi Tibor: Ugyanolyan izgalommal készülök a műsoromra, mint a kezdetekben!

Az ország Tibi bácsijának neve 1985-ben összefonódott a Három kívánság című műsorral. Pedig a televíziós riporter parodistának készült, ma is viccet csinál bármiből. Dévényi Tibor szerint ugyanis csak így lehet szép hosszú életet élni. A legendás műsorvezető ma is szívesen gondol vissza arra az időszakra, amikor egyik pillanatról a másikra beköltözött a nézők otthonába.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Hányadik adás után ismerték fel az utcán? Nem zavarta?

„Az első után már összesúgtak az emberek a hátam mögött, a második után már meg is szólítottak. 1985-öt írtunk, amikor műsorvezetője lettem, és rögtön magaménak éreztem a célt, hogy lehetőséget teremtsünk gyerekeknek, hogy megvalósulhasson nagy álmuk, például találkozhassanak kedvenc hírességükkel, sportolójukkal. Özönlöttek a levelek, naponta több tízezer kívánság érkezett be a szerkesztőségbe. De nagy büszkeség, hogy olyan világhírű emberek is elfogadták a felkérésünket, mint George Bush, David Hasselhoff, Diego Maradona vagy Ricky Martin. A hazai hírességek közül pedig szerintem nem is volt olyan, aki nemet mondott volna. Engem az sem zavar, hogy a műsor miatt azóta is mindenki Tibi bácsinak hív. A népszerűség sosem zavart, sosem voltak tolakodóak velem az emberek.”

 

Ha jól tudom, nem képernyősnek készült, hanem parodistának.

„Igen, jártam is emiatt a Színművészeti, akkor még főiskolára. Színész akartam igazából lenni, de közös megegyezéssel két év után eljöttem. Amikor ugyanis megnyertem a Ki mit tud?-ot, rengeteg helyre hívtak fellépni, de az iskola nem engedte, ez szabály volt. Így döntenem kellett, hogy mit választok a színpadot, vagy a népszerűséget. Közrejátszott egy reménytelen szerelem is, Gór Nagy Mária nem igazán viszonozta az érzéseim, de a végső lökést egy felkérés adta meg, hogy írjak egy beatkabarét a Vidám Színpadra. Utóbbit választottam.”

 

Nem bánta meg?

„Dehogy, nem is lettem volna jó színész, meg nem tetszett volna, hogy minden este ugyanazt kell előadni. Nekem az a változatosság tetszett, amit a műsorvezetés kínált. Rengeteg sztorim van, sose fogyok ki belőlük. Számtalan sorsot megismertem a műsoraim alatt. Csak a Három kívánságot 18 évig csináltam, fantasztikus volt mindig átélni azt a pillanatot, amikor egy gyermekben tudatosul, hogy teljesült az álma.”

 

Akkor miért nincs folytatás?

„Több csatorna is megkeresett ezzel kapcsolatban, de már nem látom értelmét, és nem is lenne ugyanaz. Rengeteg szervezést igényel egy-egy kívánság teljesítése, és már a gyerekek is mások, sokkal könnyebben elérnek dolgokat, mint akkor. Már nem lenne olyan nagy szám!”

 

Azért pontos labda még ma is van! Miért lett a műsorban?

„Abban az időben még nem voltak úgynevezett bemelegítő emberek, akik figyeltek az adás ideje alatt a stúdióban a hangulatra. Az én feladatom volt, hogy végig fent tartsam a jókedvet, az érdeklődést a gyerkőcökben. Ez nem könnyű feladat, ezért találtuk ki a pontos labdát, aki pontos labdát kapott, az kívánhatott valamit. Vicces, hogy még ma is fizetnek emberek azért, hogy a neten tudjanak venni egy általam aláírt példányt.”

 

12 éve lemezlovasként meghívták egy retró buliba. Gondolta volna, hogy onnantól nem lesz megállás?

„Fantasztikus érzés volt az első buli is, hatalmas siker volt, és azóta minden hétvégém erről szól, van, amikor három fellépésem is van három különböző helyszínen. De nagyon élvezem, igaz már nem bírom olyan könnyen. Ugyanolyan izgalommal készülök a műsoromra, mint a kezdetekkor. És ez vonatkozik a Retro Rádiós Három kívánság adásra is. Jó érzés tudni, hogy szükség van még rám, és szeretnek!"

 

 

 

 

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT