Georg Spöttle: Magyarországon is lehetnek alvó terrorista sejtek

AC News 2016.08.17. Profil

Georg Spöttle: Magyarországon is lehetnek alvó terrorista sejtek

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint Magyarországon is lehet olyan alvó fundamentalista sejt, amely támadásra készül, érdemes tehát felkészülni a terrorcselekményekre, például jobban odafigyelni az elhagyott csomagokra a pályaudvarokon.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

– Angela Merkel német kancellár belebukhat a migránskérdésbe?

– Nehéz ügy, a német jobbközép nézőpontjából nem nagyon lehet egyéb pártra szavazni. Noha az átlagos németek többsége ma már azt mondja, hogy Merkel elvetette a sulykot, amikor azt nyilatkozta, minden szírt szívesen látunk. A migránsok látták, hogy a németek senkit sem toloncolnak ki, senkit sem küldenek haza. Eközben a toleráns németeknek ma már az 52 százaléka bevándorlóellenes, és 80 százalék azoknak az aránya, akik szerint vissza kell állítani a határellenőrzést, mert áldatlan az az állapot, hogy ellenőrizetlen tömegek jönnek-mennek keresztül a német határon. A német közigazgatás nagyon lassan reagál, 190 ezer, kitoloncolásra váró ember él jelenleg német állami lakásban, akiket hivatalosan már kiutasítottak, de mégsem indultak haza. Emiatt egyébként az EU-ban már azon gondolkoznak, hogy kötelezettségszegési eljárást kezdeményeznek Németország ellen. A német migrációs hivatalban több százezer ember aktája vár feldolgozásra. A német rendőrszakszervezet vezetője már jelezte Merkelnek, hogy össze fog omlani a rendszer, mert védeni kell a táborokat és menekültotthonokat a támadások és a gyújtogatások ellen, kontrollálni kell a tömeget, ki kell menni a határra, egyszerűen nincs már annyi rendőr, amennyire szükség lenne. Kevesen írták meg, hogy Németország – ugyanúgy, mint Magyarország – megváltoztatta az alaptörvényét azért, hogy vészhelyzet esetén a hadsereget is be lehessen vetni a határon. Jelzem, jelenleg is szolgálnak német katonák a határon.

– Hány terrorista érkezhetett Európába az újkori népvándorlás során?

– Akár százezer. De gondoljunk bele: egy terroristavezér nem fog tétovázni, ha ekkora lehetőség van a kontroll nélküli beáramlásra. Nemrég Putyin elnök is arra figyelmeztetett, hogy az orosz bombák elől menekülők is nagy számban megindultak Szíriából Európa felé. Sok dezertáló csatlakozik a migránstömeghez. Lesznek köztük olyanok, akik ártani akarnak nekünk.

– Nyugat-Európa mellett Magyarország is lehet célországa a terrorizmusnak?

– Ha abból indulunk ki, amiről egyébként már szóltak titkosszolgálati jelentések, hogy terroristák egy adott időpontban szeretnének fellépni, összehangolt merényletet elkövetni az EU összes tagországában, akkor bizonyára Magyarországon is „alszik” már néhány ügynök, akik az itteni káoszért „felelnek”. Gondoljunk bele, ha ezek a gerillataktikákban jártas, kiképzett emberek elfoglalnának kisebb városokat, hetekbe telne visszavenni azokat. De a káosz előidézéséhez elég lenne koordináltan 4-5 terrorcselekmény, kezdődne a kijárási tilalom, utcára vonulna a hadsereg.

– Magyarország is felkészülhet a terrorveszélyre?

– Igen, ezt a gondolatot érdemes a mindennapok szintjére vinni. Például jobban oda kell figyelni az elhagyott csomagokra a pályaudvarokon, buszállomásokon. Mondjuk Magyarországon kisebb a lehetősége egy – teszem azt – arab terroristának az elrejtőzésre. Már csak azért is, mert az itteni arabok általában gazdag kereskedők, bolt- és étterem-tulajdonosok, akik nem akarják a létüket azzal nehezíteni, hogy összefüggésbe hozzák őket bármilyen terrorcselekménnyel, úgyhogy ha terroristagyanús alak tűnne fel, ők maguk jelentenék a hatóságoknak. Persze nyilván vannak olyanok, akik globális kalifátusról álmodozva élnek és járnak-kelnek köztünk.

– Szakavatott szem meg tudja állapítani egy férfi mozgása alapján, hogy az adott illető kapott-e katonai kiképzést?

– Persze, ezt sokan látják. A tavalyi “vonulások” képeit elemezve egy német katona barátom azt mondta, hogy egy hatalmas hadsereg rejtőzött el ebben a migránsáradatban. 20 és 30 közötti fiatal, kisportolt emberekről beszélünk. Sajnos a legtöbb német és európai politikus akkor látott arabot, amikor Jack Bauernek szurkolva végignézte a 24 című sorozat valamelyik epizódját. Aki nem volt sohasem terepen, az álmodozik és elhiszi a német sajtó illúzióit. A Bild Zeitung a röszkei lázadás után azt írta: agresszív magyar rendőrök nekitámadtak a megkeseredett menedékkérőknek. Arról a magyar rendőrről, akinek eltört a nyakcsigolyája, egyetlen képet sem láttam a német sajtóban. De még csak agresszív arabokról vagy cigiző és unatkozó szerb rendőrökről sem. Én kérem ki magamnak, aki német vagyok, de maximálisan támogatom a magyar kormány bevándorláspolitikáját!

– A német elit miért a média liberális ízlését szolgálja ki a választók rendet kívánó akarata ellenében?

– Németországban az újságok csinálják a politikát. A Der Spiegel bármikor megbuktathat egy politikust. A Bild napi 25 millió példányban fogy el. Ha ők azt írják, hogy minden migráns agysebész és fogorvos, akkor azt elhiszik az emberek. Még akkor is, ha hivatalos statisztika van arról, hogy a jelenlegi migránshullámmal érkezőknek alig 10 százaléka integrálható a német munkaerőpiacra. A többiek saját nyelvükön is leginkább analfabéták. Ezeket a Mercedes-összeszerelő gépsor sem képes felszívni. De a Daimler sem mondhat mást, mint Merkel, mert a német kormány tőlük veszi az autókat. A szírek többsége amúgy az agráriumból jött, Szíriában fejlett farmgazdálkodás folyt a polgárháború előtt, de egy szír kisgazda milyen esélyekkel indul az európai munkaerőpiacon? Pedig sok szempontból a szírek a Közel-Kelet elitje, Aszad idejében hazájuk a legbékésebb országnak számított a térségben, ahol a muzulmán többség mellett még a helyi zsidó ékszerészek és a keresztény térítők is biztonságban voltak. Nem tudom, miért kellett ezt szétzúzni, főleg miután Szíria mindkét iraki háborúban Amerika szövetségeseként lépett fel, CIA-börtönökkel, titkos amerikai bázisokkal a területén.

– Miért nincs igény arra, hogy a szíriai – de adott esetben a líbiai – helyzetet katonailag oldja meg a Nyugat?

– Igény lenne rá, csak képesség nincs. Nézzük meg Afganisztánt, tizenéve megszállták a szövetségesek, azóta nemhogy béke és demokrácia nincs, de egyre rosszabb a helyzet.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT