Georg Spöttle: Magyarországon is lehetnek alvó terrorista sejtek

AC News 2016.08.17. Profil

Georg Spöttle: Magyarországon is lehetnek alvó terrorista sejtek

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint Magyarországon is lehet olyan alvó fundamentalista sejt, amely támadásra készül, érdemes tehát felkészülni a terrorcselekményekre, például jobban odafigyelni az elhagyott csomagokra a pályaudvarokon.

– Angela Merkel német kancellár belebukhat a migránskérdésbe?

– Nehéz ügy, a német jobbközép nézőpontjából nem nagyon lehet egyéb pártra szavazni. Noha az átlagos németek többsége ma már azt mondja, hogy Merkel elvetette a sulykot, amikor azt nyilatkozta, minden szírt szívesen látunk. A migránsok látták, hogy a németek senkit sem toloncolnak ki, senkit sem küldenek haza. Eközben a toleráns németeknek ma már az 52 százaléka bevándorlóellenes, és 80 százalék azoknak az aránya, akik szerint vissza kell állítani a határellenőrzést, mert áldatlan az az állapot, hogy ellenőrizetlen tömegek jönnek-mennek keresztül a német határon. A német közigazgatás nagyon lassan reagál, 190 ezer, kitoloncolásra váró ember él jelenleg német állami lakásban, akiket hivatalosan már kiutasítottak, de mégsem indultak haza. Emiatt egyébként az EU-ban már azon gondolkoznak, hogy kötelezettségszegési eljárást kezdeményeznek Németország ellen. A német migrációs hivatalban több százezer ember aktája vár feldolgozásra. A német rendőrszakszervezet vezetője már jelezte Merkelnek, hogy össze fog omlani a rendszer, mert védeni kell a táborokat és menekültotthonokat a támadások és a gyújtogatások ellen, kontrollálni kell a tömeget, ki kell menni a határra, egyszerűen nincs már annyi rendőr, amennyire szükség lenne. Kevesen írták meg, hogy Németország – ugyanúgy, mint Magyarország – megváltoztatta az alaptörvényét azért, hogy vészhelyzet esetén a hadsereget is be lehessen vetni a határon. Jelzem, jelenleg is szolgálnak német katonák a határon.

– Hány terrorista érkezhetett Európába az újkori népvándorlás során?

– Akár százezer. De gondoljunk bele: egy terroristavezér nem fog tétovázni, ha ekkora lehetőség van a kontroll nélküli beáramlásra. Nemrég Putyin elnök is arra figyelmeztetett, hogy az orosz bombák elől menekülők is nagy számban megindultak Szíriából Európa felé. Sok dezertáló csatlakozik a migránstömeghez. Lesznek köztük olyanok, akik ártani akarnak nekünk.

– Nyugat-Európa mellett Magyarország is lehet célországa a terrorizmusnak?

– Ha abból indulunk ki, amiről egyébként már szóltak titkosszolgálati jelentések, hogy terroristák egy adott időpontban szeretnének fellépni, összehangolt merényletet elkövetni az EU összes tagországában, akkor bizonyára Magyarországon is „alszik” már néhány ügynök, akik az itteni káoszért „felelnek”. Gondoljunk bele, ha ezek a gerillataktikákban jártas, kiképzett emberek elfoglalnának kisebb városokat, hetekbe telne visszavenni azokat. De a káosz előidézéséhez elég lenne koordináltan 4-5 terrorcselekmény, kezdődne a kijárási tilalom, utcára vonulna a hadsereg.

– Magyarország is felkészülhet a terrorveszélyre?

– Igen, ezt a gondolatot érdemes a mindennapok szintjére vinni. Például jobban oda kell figyelni az elhagyott csomagokra a pályaudvarokon, buszállomásokon. Mondjuk Magyarországon kisebb a lehetősége egy – teszem azt – arab terroristának az elrejtőzésre. Már csak azért is, mert az itteni arabok általában gazdag kereskedők, bolt- és étterem-tulajdonosok, akik nem akarják a létüket azzal nehezíteni, hogy összefüggésbe hozzák őket bármilyen terrorcselekménnyel, úgyhogy ha terroristagyanús alak tűnne fel, ők maguk jelentenék a hatóságoknak. Persze nyilván vannak olyanok, akik globális kalifátusról álmodozva élnek és járnak-kelnek köztünk.

– Szakavatott szem meg tudja állapítani egy férfi mozgása alapján, hogy az adott illető kapott-e katonai kiképzést?

– Persze, ezt sokan látják. A tavalyi “vonulások” képeit elemezve egy német katona barátom azt mondta, hogy egy hatalmas hadsereg rejtőzött el ebben a migránsáradatban. 20 és 30 közötti fiatal, kisportolt emberekről beszélünk. Sajnos a legtöbb német és európai politikus akkor látott arabot, amikor Jack Bauernek szurkolva végignézte a 24 című sorozat valamelyik epizódját. Aki nem volt sohasem terepen, az álmodozik és elhiszi a német sajtó illúzióit. A Bild Zeitung a röszkei lázadás után azt írta: agresszív magyar rendőrök nekitámadtak a megkeseredett menedékkérőknek. Arról a magyar rendőrről, akinek eltört a nyakcsigolyája, egyetlen képet sem láttam a német sajtóban. De még csak agresszív arabokról vagy cigiző és unatkozó szerb rendőrökről sem. Én kérem ki magamnak, aki német vagyok, de maximálisan támogatom a magyar kormány bevándorláspolitikáját!

– A német elit miért a média liberális ízlését szolgálja ki a választók rendet kívánó akarata ellenében?

– Németországban az újságok csinálják a politikát. A Der Spiegel bármikor megbuktathat egy politikust. A Bild napi 25 millió példányban fogy el. Ha ők azt írják, hogy minden migráns agysebész és fogorvos, akkor azt elhiszik az emberek. Még akkor is, ha hivatalos statisztika van arról, hogy a jelenlegi migránshullámmal érkezőknek alig 10 százaléka integrálható a német munkaerőpiacra. A többiek saját nyelvükön is leginkább analfabéták. Ezeket a Mercedes-összeszerelő gépsor sem képes felszívni. De a Daimler sem mondhat mást, mint Merkel, mert a német kormány tőlük veszi az autókat. A szírek többsége amúgy az agráriumból jött, Szíriában fejlett farmgazdálkodás folyt a polgárháború előtt, de egy szír kisgazda milyen esélyekkel indul az európai munkaerőpiacon? Pedig sok szempontból a szírek a Közel-Kelet elitje, Aszad idejében hazájuk a legbékésebb országnak számított a térségben, ahol a muzulmán többség mellett még a helyi zsidó ékszerészek és a keresztény térítők is biztonságban voltak. Nem tudom, miért kellett ezt szétzúzni, főleg miután Szíria mindkét iraki háborúban Amerika szövetségeseként lépett fel, CIA-börtönökkel, titkos amerikai bázisokkal a területén.

– Miért nincs igény arra, hogy a szíriai – de adott esetben a líbiai – helyzetet katonailag oldja meg a Nyugat?

– Igény lenne rá, csak képesség nincs. Nézzük meg Afganisztánt, tizenéve megszállták a szövetségesek, azóta nemhogy béke és demokrácia nincs, de egyre rosszabb a helyzet.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Kulcsár Edina elárulta a titkát! – „Így fogytam le 2 hónap alatt 12 kilót”

AC News 2021.05.12.
Ahogy közeledik a nyár, sokan próbálják elérni az áhított nyári alakot, így volt ezzel Kulcsár Edina is, aki egy fürdőruhás poszttal mutatta meg közösségi oldalán, hogy állt rajta a...

Ezt nyerte a pandémiával Németh Kristóf!

AC News 2021.05.11.
A színész életéből a járvány nemcsak elvett, hiszen jó ideig nem állhatott színpadon, de hozott is, ugyanis az elmúlt másfél évben nem tétlenkedett és a pandémia alatti stoppot arra haszn...

Sztárok, akik imádják a kertészkedést - Gyomlálnak és gereblyéznek is

AC News 2021.05.10.
A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amely a természet iránti tiszteletről szól, valamint a környezettudatosság elmélyítésének is emléket kíván áll&iacut...

Huppsz

Liptai Claudia számára örökre pokoli élmény marad élete első élő show-ja

Pataki József 2021.05.12.
A műsorvezető fejből, rögtönözve vezette le élete első élő adását, a Big Brothert. A mélyvíz, amelybe akkor került, amikor elromlott a súgógép, örökre meghatározó emlék marad sz&aac...

Kábán, kórházi ágyról jelentkezett az X-Faktor műsorvezetője!

Pataki József 2021.05.11.
Altatás után jelentkezett be nemrég az Insta sztorijában Miller Dávid, aki elmondta, miért volt szükség műtétre.

Így NEM ünnepli a születésnapját Lang Györgyi!

Pataki József 2021.05.10.
Az énekesnő nem szereti, ha felköszöntik a születésnapján. Mi azért megpróbáltuk…
video1a - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

AC News

Gulyás: Május 28-tól megtarthatók a lakodalmak

AC News 2021.05.13.
A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedése...

Tej Terméktanács: Meg kell akadályozni a magyar tejtermékek piaci visszaszorulását!

AC News 2021.05.13.
A magyar tejágazat jövője érdekében meg kell akadályozni, hogy a belföldön készülő termékek kiszoruljanak a saját piacukról - közölte a Tej Terméktanács az MTI-vel.    

Szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben

AC News 2021.05.13.
Szibériai tigriskölykök (Panthera tigris altaica) születtek a Kecskeméti Vadaskertben - közölte az állatkert vezetése az MTI-vel.

Sziréna

Zebrán sodort el egy anyát gyermekeivel egy teherautó Rádon

AC News 2021.05.13.
Egy anyát és két gyermekét sodorta el a zebrán egy teherautó csütörtök reggel Rádon - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.  

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

AC News 2021.05.13.
Temetőből lopott elemes mécsesekkel világított otthonában egy füzesabonyi férfi, vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Heves megyei főügyészség csütörtökön az MTI-t.     

Tényleges életfogytiglant kapott a túronyi kettős gyilkos

AC News 2021.05.12.
Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy túronyi férfit, aki két idős embert gyilkolt meg 2016-ban és 2017-ben.    
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

Itthon

NAV: Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket

Pataki József 2021.05.13.
Május elejéig csaknem 180 ezer egyéni vállalkozó, több mint 68 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély juttatta el személyi jövedelemadó bevallását az adóhat&oacut...

Meghalt 82 beteg, 1416 fővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Pataki József 2021.05.13.
Meghalt 82, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 4 420 76...

ITM: Jövő hét végéig kérhető a KFI bértámogatás

Pataki József 2021.05.13.
Május 23-ig nyújthatják be a kutatás, fejlesztés, innováció (KFI) területén dolgozó munkavállalóik után bértámogatási kérelmeiket a munkáltatók - mondta Bodó S&aa...

Világ

Biden: Izraelnek joga van megvédenie önmagát

Pataki József 2021.05.13.
Izraelnek joga van megvédenie önmagát a Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet rakétatámadásaitól - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök szerdán a Fehér Házban újságíróknak, ...

Azonnal megkezdhetik a 12-15 évesek oltását Pfizer-vakcinával az Egyesült Államokban

Pataki József 2021.05.13.
Azonnal megkezdhetik a 12-15 év közötti gyerekek oltását a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával az Egyesült Államokban, miután szerdán az amerikai járványügyi és betegségmegelőz...

Polgárháborús helyzet alakult ki zsidók és arabok között Izrael számos pontján

Pataki József 2021.05.13.
Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli...
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Profil

Afrika Sztorik! – Hillender Tímea: Kevés magyar embernek jut eszébe pont Afrikában segíteni

Pataki József 2021.05.08.
Nemrégiben megalakult egy egyesület, mely - első olvasatra kicsit szokatlannak hangozhat,- elsősorban az Afrikában élő emberekért, és az ott található vadvilágért szeretne tenni.  Az ambíciózás project &...

Mad Maxes néptáncosok? – A hagyományőrzés egyre menőbb a fiatalok körében

AC News 2021.05.01.
A HON alapítvány megmutatta, hogyan lehet a hagyományőrzést úgy művelni, hogy az kicsit lazább képet mutasson, vagy inkább természetesen befogadhatóvá váljon a fiatalok számára. Mindezt úgy, ho...

Középkori selymekkel tört be a világpiacra egy magyar vállalkozó

AC News 2021.04.25.
Mestellér János, a Kazár Bazár webshop vezetője nem akármilyen termékek gyártásával foglalkozik, ugyanis a vállalkozó középkori selyemmintákat kelt életre. Az AcNews az üzletembert többe...

Amiről beszélnek

Infarktust kapott Fásy Ádám

Pataki József 2021.05.13.
A mulatós sztár élete csupán órákon múlott. A felesége noszogatására ment el orvoshoz, miután szív infarktust kapott. Azonnal megműtötték.

Kislánya lesz Berkiéknek!

Pataki József 2021.05.13.
Az izomceleb és felesége azt hitte fiuk fog születni, de kiderült, hogy tévedtek.

Véget ér az ikonikus talkshow

Pataki József 2021.05.13.
Ellen DeGeneres műsora az utóbbi időkben rengeteg negatív kritikát kapott, ezért a műsorvezető úgy döntött, hogy 18 év után véget vet ennek a talkshownak.
video3a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között