Horváth Anita világsztároknak is készített már virágmacit

Dózsa Gabriella 2019.10.12. Profil

Horváth Anita világsztároknak is készített már virágmacit

Négy évvel ezelőtt, amikor Horváth Anita keze által itthon is életre keltek a virágmacik, egy pillanat alatt hatalmas sikert arattak. Az aranyos, bármilyen alkalomra tökéletes ajándékok népszerűsége töretlen. A csábos virágmacik megálmodójával, megalkotójával, a Les Fleurs tulajdonosával, Horváth Anitával beszélgettünk.

 

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

- Honnan jött a virágmaci ötlete?

- Nem vagyok virágkötő, nem foglalkoztam ezzel a macik előtt. De négy évvel ezelőtt, egy külföldi oldalon megláttam egy virágmacit, amibe beleszerettem. Az alapján készült is el később az első prototípus. Előtte rendezvényszervezéssel foglalkoztam a médiában tíz éven keresztül. Két éven keresztül párhuzamosan csináltam a kettőt, de aztán úgy döntöttem, csak ezzel szeretnék foglalkozni.

 

- Nem tanultál virágkötészetet, hol tanultad a macikészítést?

- Gyerekkorom óta, bármikor bementem egy virágboltba, mindig elvarázsolt az a közeg, ami ott körülvett. Tudtam, hogy valamikor majd szeretnék virágokkal foglalkozni, de nem volt konkrét elképzelésem. Saját vállalkozást is nagyon szerettem volna, és amikor megláttam azt a képet, eldőlt a sorsom. Utánanéztem, itthon sem, de máshol sem Európában nem lehetett ilyet kapni. És bevallom, én annyira szerettem volna egy hasonlót kapni, és más útja nem volt, mint megtanulni elkészíteni. Teljesen autodidakta módon tanultam meg, egy grafikus barát segítségével, az első formát azt ő rajzolta meg. De az elején nem voltunk tisztában sem a méretekkel, se a virágokkal. Szóval én három-négy hónapon keresztül teljes titokban készültem a rendes munkám mellett hajnalba nyúlóan. Visszanézve az első képeket, óriási út volt. De én ezt élvezem, ebben találtam meg ön magamat. Az élet a virágmacit az utamba sodorta, én meg éltem a lehetőséggel.

 

- Egyedül készíted a macikat, vagy van segítséged?

- Jelen pillanatban egyedül, persze vannak időszakok, amikor van segítségem. Az a helyzet, hogy nagyon kritikus vagyok, nem merem másnak kiadni, azt szeretem, amit én készítek, de belátom, hosszú távon nem lesz kivitelezhető.

 

- Más formákat is készítesz?

- Folyamatosan érkeznek megrendelések, legutóbb süni volt, de csináltam már egeret, kértek már mesefigurát, volt, aki a kedvenc madarát készítette el. A maci a fő irányvonal, de kutya, macska, teknős is készült már, most már gyakorlatilag mindent megtudok csinálni virágból. Vannak időszakok, amikor nagyon nagy az igény a macikra, ilyen a karácsony, Valentin nap közeledte, Anyák napja, de rengeteg szülinapi, névnapi, eljegyzési, babaváró meglepetést is készítek.

 

- Mi volt a legextrémebb rendelés?

- Amikor világsztároknak készítek egyedi virágkompozíciót. Alkottam már Eva Mendeznek, Claudia Cardinalenek, Veronica Bittonak, Jamie Foxx-nak, de Arnold Schwarzeneggernek is, ő egy egyedi Terminátor figurát kapott. Öröm számomra, hogy nagyon elnyerte a tetszésüket a művem. De csináltam már bűnbánó férfiak kérésére Bocsáss meg! macikat is. Érdekes, a férfiak egyébként ilyenkor rengeteg sztorit megosztanak velem, egy kicsit a pszichológus szerepét is betöltöm, ami megtisztelő. Szoktam is visszajelzést kapni, hogy az ajándék célba ért, bevált. Azt gondolom, amelyik férfi ilyet visz meglepetésként az figyelmes, mert erre készülni kell, együtt kigondoljuk milyen szín, milyen masni.

 

Neked lehet még virággal kedveskedni?

- A barátaim gyakran mondják, hogy nekem nem hoznak virágot, mert úgyis azzal foglalkozom. Pedig én bármilyen virágnak nagyon örülök. És bevallom, még mindig szeretnék valakitől kapni egy virágmacit.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT