Így készül Bács Péter a Nemzeti Vágtára!

2017.08.31. Profil

Így készül Bács Péter a Nemzeti Vágtára!

Bács Péter színész az idei, 10 éves Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamának egyik újonc indulója. A részvétellel mindegyik versenyző egy-egy választott alapítványt támogat, Péter a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségért vágtázik majd a szeptember 16-i futamon. Míg az első helyezett 500.000 forinttal, addig a többi induló 200.000 - 200.000 forinttal segítheti választott alapítványát.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

- Hogyan készülsz a Sztárfutamra? Mikor találkoztál először lóval?

- Van némi lovas múltam, igaz, ez az első, sajtónyilvános edzésen nem látszódott. Sajnos ideges voltam és ez átragadt a lovamra is. Négy-öt évvel ezelőtt kezdtem lovagolni egy filmforgatás miatt. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, azóta rendszeresen járok lovardába. Az, hogy részt vehessek a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán, hatalmas álmom volt.

- Izgultál a nyilvános edzésen a fotóriporterek miatt?

- Nem, dehogy, inkább a versenytársaim vonták el a figyelmem. Sipos Imi, a tavalyi győztes nagyon jó lovas, de az egyetlen hölgytől, Puzsa Patríciától is tartok.

- Mit jelent számodra a Nemzeti Vágta?

- Elmondhatatlan érzés, hogy részese lehetek ennek az egésznek, és egy olyan dologgal tudok másokon segíteni, amit én is élvezek. Ez egy fantasztikus verseny. Amikor életemben először 6-7 évvel ezelőtt láttam a Vágtát, megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne rajta elindulni. Akkor még a színi tanodába jártam, és nem is hittem volna, hogy ez valóra válhat. Tulajdonképpen most kipipálhatom az egyik álmomat a bakancslistámon.

- Milyen kapcsolatban vagy a lovakkal?

- Elmondhatom, hogy már van egy lovam, de Mokka sajnos nem alkalmas rá, hogy vele vegyek részt a versenyen. Alacsonyabb a termete a kelleténél és a vérmérséklete sem megfelelő. Ezt azért is sajnálom, mert egymás minden rezdülését érezzük. Szerencsére úgy tűnik, Széplak Sugárral is sikerült jó kapcsolatot kialakítanom, ami elengedhetetlen, hiszen ő lesz a társam a versenyen.

- Mennyi időd van a felkészülésre?

- Mivel alig két hetünk van a Nemzeti Vágtáig, igyekszem minél több időt a nyeregben tölteni. Heti 5-6 órát biztosan rászánok és az utolsó héten már csak a futamra koncentrálok. Egyébként is úgy érzem mostanában, hogy folyamatosan lóháton ülök. Ezen kívül konditerembe is járok, erősítem a törzsemet és a lábaimat. Igyekszem némi súlyfeleslegtől is megszabadulni, igaz, sosem voltam igazán kövér gyerek. Rövid idő alatt 80 kilóról lefogytam 75-re, ami nem csak nekem jó, hanem a lónak is.

- Estél már le lóról korábban?

- Persze, hiszen ez része a lovaglásnak. Komolyabb balesetem viszont nem volt, csontom is csak kick bokszozás közben tört el. Az orromat verte be egy versenytársam.

- A küzdősportos múltad mennyiben segít a lovaspályán?

- Másfél évtizedig kick bokszoltam és thai bokszoltam. Mindkettő teljesen más mozgásformát jelent, mint a lovaglás, de tény, hogy mindhárom esetében rendkívül fontos a fegyelem és az összpontosítás. Lényeges különbség viszont, hogy a boksz egyéni sportág, a lovaglás viszont csapatmunka. Ugyanúgy egy csapat vagyok a lóval, mint egy labdarúgó a társaival. Éreznem kell az állat mozgását és szinte még azt is, hogyan tartja a fülét.

- Beszélsz közben az állathoz?

- Szoktam. Megdicsérem, és megköszönöm a munkáját, illetve azt, hogy vigyázott rám.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett a Nemzeti Vágtán?

- Teljesen mindegy, ki nyeri meg. Az a lényeg, hogy érezzük jól magunkat, ne történjen baleset, népszerűsítsük ezt a csodálatos sportágat.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT