Illés Gabriella: Hiszek az álmaimban és meg is valósítom őket!

2019.09.13. Profil

Illés Gabriella: Hiszek az álmaimban és meg is valósítom őket!

Illés Gabriella nevét már nemzetközi szinten is jegyzik producerként. A még mindig csak 40 éves hölgy 20 évig televíziózott. Gyakornokként kezdte, de végigjárva a ranglétrát főszerkesztő, producer lett. Hisz az álmaiban, amiket rendre meg is valósít. Létrehozta saját produkciós irodáját, ahol olyan nagyszabású előadásokat hoztak létre, mint A Játékkészítő, és az Álomutazó. Televíziós munkáijával – nemzetközi formátumok hazai megvalósításáért és saját fejlesztésű műsorok létrehozójaként –, minden magyar szakmai- és közönségdíjat megnyert. Illés Gabriellát a sikerekről, álmokról, célokról kérdeztük.

 

 

 

- Újságíró-kommunikáció szakon végeztél az egyetemen, hogyan lettél producer?

- Gyerekszínészként kezdtem, de nem tartottam magam elég tehetségesnek az előadóművészeti pályához. Viszont így gyerekként megismerkedtem a szórakoztatóipar minden elemével, a háttérmunkát különösen nagyon érdekesnek találtam. Amikor nyolcadikos koromban önéletrajzot kellett írni, akkor már meg tudtam fogalmazni, hogy rendező, vagy riporter szeretnék lenni. Végülis kicsit bőlére eresztve benne volt abban a pár soros megfogalmazásomban már akkor, ami lettem. Csak még nem tudtam, hogy a producer szó mit jelent, és hogy ez az, ami lefedi a hivatást, amit választok majd magamnak.

 

- Hogyan kerültél a televízióba?

- Az általános iskola végével a gyerekszínészetet is magam mögött hagytam, de jó visszagondolni azokra az évekre, együtt szerepeltem Lengyel Tomival, Bodó Viktorral, akik ugye azóta a színházi szakma ismert kiválóságai lettek. Ekkoriban már nagyon érdekelt a rendezés. Mivel a családban senki nem volt korábban ezen a pályán a szüleim kutatómunkába kezdetek és kinyomozták, hogy ahhoz, hogy esélyem legyen arra, hogy az akkori Színház- és Filművészeti  Főiksolára felvételt nyerjek jó lenne elsőként az ELTE magyar szakát elvégezni. Akkor gyors fejszámolással konstatáltam, hogy ez azt jelentené: 28-29 éves koromig nem keresnék egy kanyi forintot sem, csak tanulnék. Ez már annyira nem tetszett. Mivel a másik dolog, ami érdekelt, az újságírás volt, ezért jelentkeztem a Szegedi Egyetem Budapestre kihelyezett képzésére, a Havas Henrik-féle iskolába. Elsős egyetemistaként Kertész Zsuzsa figyelmembe ajánlotta a Magyart Televízió Riporter kerestetik! tehetségkutató versenyét, ez az az év volt, amikor Krizsó Szilvi lett a győztes,és én is jó sok fordulón jutottam túl sikeresen. Így kezdődött minden, onnan kaptam egy lehetőséget az akkor induló RTL Klubnál, gyakornoki pozícióban.

 

- Onnan egyenes volt az út a producerséghez?

- Szépen megmásztam a ranglétrát, kitartó voltam. Gyakornokból riporter lettem, abból szerkesztő, majd felelős, és főszerkesztő. Ha jól belegondolok, szinte az akkori összes csatornánál voltam, mindig egy-egy nagy projekt felelőse. De végül a TV2-nél lett belőlem producer. Lehetőséget kaptam rá, hogy nagy, szombat esti produkciók anyukája legyek, jött az Uri Geller show, a Megasztár, A Nagy Duett, majd kreatív vezető lettem a TV2 csoportnál. Korábban rendeztem videoklipeket, például a NOX együttesnek, de készítettem koncert intrókat is például a TNT-nek, de én jegyzem több Hooligans koncert háttér animációját is.

- De aztán lett egy álmod…

- Igen, volt egy nagy álmom, ami akkor már szép lassan, kockáról-kockára kezdett körvonalazódni, miközben a multinál dolgoztam. És végül megalakult 2013-ban a TulipánTündér Produkció azzal a céllal, hogy minőségi színvonalú, nagy közösnéget megszólító színpadi showműsorokat hozzunk létre. Valószínű azért is mozdultam ebbe az irányba, mert a televíziózásban a nagy élő showműsorokat szerettem a legjobban, mindig fontos volt számomra a színház, és a mese, ami nem csak a kicsiket, hanem a felnőtteket is elvarázsolja. Olyan előadást szerettünk volna létrehozni a színházban, mint a Disney, a filmvásznon. Ennek első mérföldköve volt A Játékkészítő, amit 2014 decemberében mutattunk be, ami a következő évi előadásokkal közel 100 ezer embert tudott megszólítani, majd moziban is vetítették. Majd jött az Álomutazó, a következő mesemusicalünk.

 

- Ezek a projektek rengeteg munkával járnak, miközben mással is foglalkozol.

- Igen, kiállításokat is szervezünk, és kiállítások licenceinek magyarországi bemutatásával kezdtünk foglalkozni. De lett saját fejlesztésű kiállításunk is, ami nemrégen Athénban vendégszerepelt.

 

- Mindezek mellett, hogyan lettél filmproducer?

- Az Álomutazónak a főszereplője volt Szabó Győző barátom, aki megkeresett három évvel ezelőtt, hogy mi lenne, ha az önéletrajzi regényéből, a Toxikomából filmet készítenénk közösen, és én lennék a producere. Ez most már azóta megvalósult, a film dobozban van, ő volt az exetucive producere, Herendi Gábor a rendező. Ez nekem egy teljesen új kihívás volt, minden percét élveztem. Közben pedig egy újabb dologba is belekezdtünk, többek között állandó üzlettársammal Molcsányi Györggyel, és egy VR Vidámparkot nyitunk hamarosan.

 

- Ennyi feladat profi csapatot is igényel. Milyen főnök vagy?

- Szerencsés vagyok, mert mindig én választhattam meg a kollégáimat. Én nagy csapatjátékosnak tartom magam, de persze vezetőként diktálni kell a ritmust, mutatni kell az irányt. A TulipánTündér produkciónál már-már meseszerű a csapatom. Fontos, hogy az alapértékek azonosak legyenek, és csapatként tudjuk segíteni egymást, hiszünk magunkban, emiatt bátrak is vagyunk. Nálunk nagyon ritka a hangos szó, ritkán emelem föl a hangomat, de akkor is megbocsátást tud nyerni, mert annak mindig oka van és mindig igazságosságra törekszem. Hiszek abban, hogy nem a konfliktus visz előre. Mi szeretettel kommunikálunk, és ezt keressük a partneri kapcsolatainkban is.  

 

- Rengeteget dolgozol, mindig tele vagy tervekkel. Hogy találod meg az egyensúlyt a munka és a magánélet között?

- Hosszú párkapcsolataim voltak, szerencsére sosem volt ebből problémám. Olyan férfiak voltak mellettem, akik látták a fejlődésemet, velem együtt fejlődtek. Én egy erős, határozott személyiség vagyok, ezáltal egy még erősebb személyiség az, aki le tud hengerel. Az eddigi társaim mellett is mindig megengedhettem magamnak, hogy otthon már „csak” nő legyek, vagy olykor akár egy kis bolondos fruska. A napközbeni üzletasszonyi üzemmód után fontos számomra, hogy egy férfi mellett az egyéniségem lágyabb oldala tudjon dominálni és belesimulhassak a klasszikus női szerepkörbe. Sajnos azt tapasztalom, hogy a mai világban egyre kevesebb olyan ember van, aki az én életemben meghatározó tud lenni. De örök optimista vagyok és hiszem, hogy csak azért nem látom még a nagy szerelmet, mert félúton van felém, éppen a kanyarban. De nem adom fel, és így hogy a vállalkozásaim felépültek, már nem lesz akadálya annak sem, hogy az anyaszerepet főszerepként vállaljam az életemben, ami természetesen szintén szerepel az álmaimban!

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Szaszák Zsolt: Korán estem ki a Sztárban sztár leszekből!

AC News 2021.10.18.
Az énekes úgy érzi, köze lehet a múlt heti L.L. Junior-os drámának a kieséséhez.

10 kilótól szabadult meg Király Viktor! – „Újra a régi vagyok”

Pataki József 2021.10.15.
Másfél hónap alatt sikerült az énekesnek megszabadulnia a felszaladt kilóktól, mely már egy ideje eléggé zavarta. Ráadásul nem akárki játszott közre a sikerében.

Gáspár Evelin: Most lettem lányból nő!

AC News 2021.10.14.
A Survivor sztárja úgy érzi, mostanra találta meg a helyét az életben.

Huppsz

Így találkozott Leonardo DiCaprioval Liptai Claudia

Pataki József 2021.10.17.
A műsorvezető számára örök emlék marad a New Yorkban töltött idő. Már csak azért is, mert itt futott össze a világsztárral a véletlen szerencsének köszönhetően.

Bódi Margó: Kivettünk két hetet és Gusztival kettesben elutaztunk Egyiptomba

AC News 2021.10.16.
Bódi Margó és Guszti Egyiptomban töltötték két hét szabadságukat. A sztárpár utazása nem sokkal az indulás előtt is kérdéses volt, a nehezen összejött nyaralás végül az ...

Mi a titka? 24 év után is randizik a férjével Kandász Andrea

AC News 2021.10.15.
A sztár és a férje a mai napig úgy turbékolnak, mint a kamaszok, Feri nem titkolja, igazán vonzó nőnek találja feleségét.
video5 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között

AC News

Hölgyek figyelem! Ez a higiéniai termék növelheti a mellrák kockázatát

AC News 2021.10.18.
Két új kutatás lehel új életet az évtizedek óta tartó vitába arról, vajon felelhetnek-e az izzadásgátlók az emlődaganatos esetekért.

Covid vagy influenza? Nyakunkon a járvány

AC News 2021.10.18.
A két betegséget különböző vírusok okozzák, és bár a betegségek lefolyása is eltérő, vannak azért hasonlóságok is szép számmal a fertőzések között.

Visszatértek az orosz filmesek a világűrből

AC News 2021.10.18.
Mindenki jól van. Megdőlt egy nemzeti magassági rekord is.

Sziréna

Letartóztatásban a gyújtogató   

AC News 2021.10.18.
Hatszáz szalmabála égett le Duka térségében.

Falatozás közben érték tetten a betörőt

AC News 2021.10.18.
Egy kutyaajtón jutott be az ingatlanba a 19 éves férfi.  

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését a Borostyán Med Hotelben

AC News 2021.10.18.
Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán; a katasztrófavédelem késő esti közlése szerint a tűzoltók megakadályozták a láng...
min-mano
Video4a - Kategóriák között
video3a - Kategóriák között

Itthon

Elhunyt 51 beteg, 3274 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Pataki József 2021.10.18.
Ötvenegy, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 3274 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavir...

Soltész Miklós: A szlovén nemzetiségi közösség számára megtartó erő a hitélet

Pataki József 2021.10.18.
A szlovén nemzetiségi közösség számára önkormányzatuk, iskoláik, intézményeik, civil szervezeteik mellett fontos megtartó ereje van hitéletük gyakorlásának is - hangoztatta a Minisztereln&o...

Orbán Viktor megkapta a harmadik oltást

Pataki József 2021.10.18.
Megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke tájékoztatása szerint a Moderna vakcináját vette fel.

Világ

Ferenc pápa szerint a terrorizmus mindenki számára vereséget jelent

Pataki József 2021.10.18.
Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrorista támadások kapcsán.

Erdogan: Washington F-16-osokat ajánlott fel Ankarának az F-35-ös programba fektetett pénzért cserébe

Pataki József 2021.10.18.
Washington F-16-os vadászbombázókat ajánlott fel Ankarának, miután az Egyesült Államok 2019-ben orosz védelmi rendszer vásárlása miatt kizárta Törökországot a modernebb F-35-ös harci g&eacu...

Ukrajnában hamarosan elkezdik a 14 év fölötti kiskorúak beoltását

Pataki József 2021.10.18.
Hamarosan elkezdik a 14 és 18 éves közötti korosztály koronavírus elleni beoltását Ukrajnában, az ehhez szükséges dokumentumokat az egészségügyi minisztérium már elkészítette - k&oum...
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
min-mano

Profil

dr. Váczi László: Nem én kerestem a színházat, hanem a színház talált meg engem

AC News 2021.10.17.
Negyven éves kora után teljesen új életet kezdett, jogászból mára az ország egyik elismert színházi szakembere lett. Döntését egy argentin írónőnek, Pelsőczy Rékának és ...

Liebhaber Judit: Nagyon sok tehetséges, híres tervezővel dolgoztam, mint például Giorgio Armani

AC News 2021.10.09.
Judit azt vallja: hiába foglalkozik rengeteg mindennel, kerüli a kötelező feladatokat, viszont vadássza azokat a tevékenységeket, amelyek felszabadult örömet jelentenek neki. Ilyen például, amikor az Erősebb Igen! című műsor&aa...

Szilágyi Heléna: Gyakran többet érhetünk el azzal, ha nem állunk be a sorba

Pataki József 2021.10.02.
A pszichológust már egészen gyerekkora óta érdekelte a fantázia világa, melyről úgy gondolja, hogy hasznos is tud lenni az emberek számára, ha szabadulni akarnak a mindennapi apátiából. Nemrég jelent m...

Amiről beszélnek

Bréking: Palik László nélkül folytatódik az Exatlon Hungary

AC News 2021.10.18.
A hírek szerint a műsorvezető maga döntött a távozás mellett.

Mutatjuk, kivel osztja meg az otthonát Vastag Tomi

AC News 2021.10.18.
Igazi kecses fenevad az új társa az énekesnek.

Két hírességről is lekerült a maszk az Álarcos énekesben

AC News 2021.10.18.
Mutatjuk, ki volt a Szarvas és a Gorilla jelmez mögött!
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
min-mano