Kalamár Tamás visszatért

2017.10.26. Profil

Kalamár Tamás visszatért

Kalamár Tamás a Barátok közt egykori producere két éves pihenés után tér vissza az Oltári csajokkal. Az RTLII október 30-áninduló hazai gyártású és fejlesztésű telenovellája a szakember szerint egy a nagyközönség számára szerethető vállalkozás lesz.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

- Hogy esett Önnek a Barátok Közttől való távozás utáni két éves szünet?

- Jaj, de jó volt! Nehogy azt higgyük, hogy amikor az ember éppen nincs produkciónál, akkor az a semmittevés korszaka. Ilyen nincs! Aki ezt a szakmát szereti, és tudni akarja, hogy mi történik benne, nyilvánvalóan figyelni kezdi, hogy mi történik a világban. Naponta jönnek ki új dolgok, és ha az ember odafigyel, ez önmagában borzasztóan sok időt elvesz. És ezen kívül az ember szeret utazgatni, feltöltődni, mert ahhoz, hogy valamit kiadhassak magamból, meg is kell élnem valamit.

 - Látom, a legendás Berci kutyája után ismét egy labradort választott. Miért ilyen hűséges ehhez a fajtához?

- Mert ezek a legédesebbek, legjószívűbbek és legnyugodtabbak. Elég, hogy ha én pörgök. Általam egy bizonyos fokig ő is pörög, hiszen jön velem mindenhova. Még a sorozatban is szerepelni fog, igaz, Dundi néven, miközben igazából Dandynek hívom.

- Mennyire kockázatos manapság új sorozatot indítani Magyarországon? Annak idején a Barátok köztben sem hitt mindenki, mégis közelít a huszadik évéhez.

- Azt hiszem, hogy a bizalom a csatorna részéről megvolt. Ők szerettek volna egy saját telenovellát készíteni, nekem pedig megvolt az alapötletem a három lányról. A szerencsés körülmények és időzítés egybeesése, hogy finanszírozták ezt az egészet, hogy meg tudjuk csinálni. Ez egy olyan fikciós műfaj, amit hazánkban még nem csináltak. Pláne úgy, hogy naponta egy egész órás epizód kerül adásba. Ugyan látható a scripted reality műfajába sorolható Éjjel-Nappal Budapest, de az teljesen más kategória. Az Oltári csajokat abszolút filmes eszközökkel készítjük.

- Elképzelhető, hogy előbb-utóbb a magyar televíziós ipar is eljut addig, hogy külföldön is értékesíthetők legyenek a termékei? A magyar nézők is rengeteg brazil sorozatot láthatnak.

Erre sor kerülhet. Az Oltári csajokban semmi olyan nincs, ami ne tetszene a külföldi nézőknek is. Ez egy romantikus, nagyvárosi történet, amely bárhol játszódhat, akár Berlinben vagy Párizsban is.

- Van is ilyen terv?

- (nevet) A fene tudja! Először nézzük meg, hogy a sorozat hogy funkcionál Magyarországon, és ha jól, akkor biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb észreveszik. Ehhez az kell, hogy sikeres legyen, amiért viszont mi mindent megtettünk. Odatettük a hatalmas t-betűket, a történetet és a tehetséget. Ezek után már minden azon múlik, hogy a nézők adnak-e neki egy esélyt azzal, hogy legalább az első három-négy epizódot megnézik, és azzal eldöntik, hogy bele tudják-e magukat élni a történetbe. Bizakodásra ad okot, hogy sikerült olyan karaktereket kitalálnunk, melyek teljesen mások. Mindenki találhat egy bizonyos fajta kötődést, mindenki szurkolhat valakinek, vagy akár gyűlölhet valakit, és akkor azért fogja nézni.

- A sorozatban feltűnik Dózsa Zoltán is.

- Elég komoly castingot tartottunk, melyen Dózsa Zoltán is részt vett, és kiválasztottuk az ügyvéd szerepére. A nézőknek egyébként rajta kívül ismerős lehet Danics Dóra is, aki a sorozat egyik betétdalát is énekli. Hűvösvölgyi Ildikó a főszereplő lányok jóságos és gazdag nagynénjét, Tünde nénit alakítja.

- Fontosnak tartja a sorozat szempontjából, hogy a benne szereplő színészek előbb-utóbb celebekké váljanak?

 

- Mindig is azt gondoltam, hogy a karaktereket kell eladni elsősorban, mert ha a karaktert megszeretik a nézők, akkor a színészt is meg fogják szeretni. Mindig az a legfontosabb, hogy fel tudjunk építeni a sorozat menete során olyan karaktereket, melyek elfogadhatók a nézők számára.

- Mikor ülnek le tárgyalni az RTL Klubbal egy esetleges folytatásról?
- Egy telenovella esetében nem hiszem, hogy van folytatás. Ha lement a száz epizód, valószínűleg vége a történetnek. Egy telenovellának mindig van egy drasztikus eleje, a bonyodalmakat taglaló közepe, illetve egy happy endje. Amennyiben kiderül, hogy a sorozat oltárian sikeres, elgondolkodhatunk, hogy mit tudunk még belőle kihozni. 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT