Lenkei Beatrix: Ez a szépség titka!

Pataki József 2020.03.06. Profil

Lenkei Beatrix: Ez a szépség titka!

Lenkei Beatrix, a Medicina egészségközpont vezetője, kalandos életutat járt be, a jelenig. Sok-sok éve kötelességének tartja, hogy segítse az embereket. Úgy gondolja a szépség az egészségen alapszik. Arról, hogy hogyan jutott el idáig, az AcNewsnak mesélt.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

– Kalandos karrierutat tudhatsz magad mögött. Honnan indultál?

– Banki pályafutásomat követően kerültem egy egészségpénztárhoz, innen egyenes út vezetett a magánegészségügyi szektor felé.

– Miért ezt a hivatást választottad magadnak?

– Mondhatom, hogy inkább ez a hivatás választott engem. A szépség és az egészség mindig vonzott, korábban még kozmetikai iskolát végeztem. Később sorra találtak meg azok a lehetőségek, melyeknek köszönhetően sok embernek segíthettem eligazodni az egészségügy útvesztőiben személyes kapcsolataimat igénybe véve. Nagyon szeretek segíteni, számomra szinte ösztönös gondoskodni a bajban lévőkről. Az egészségügyben pedig különösen fontos az empátia, az emberi szó. Akik személyesen ismernek, tudják, hogy miközben sokat mosolygok, szeretem megtalálni a megoldást a nehéz helyzetekre. Talán ezek a tulajdonságaim is szerepet játszottak abban, hogy ezen a területen találtam meg a hivatásomat.

– Mesélj arról a korszakodról amikor egészségpénztárakat kezeltél.

– Nagyon szép és sikeres időszak volt ez az életemben. Bár rengeteget dolgoztunk, nagyon sok pénztártagot tudtunk magas színvonalon kiszolgálni, és számtalan kiváló egészségügyi szolgáltatóval kerültünk kapcsolatba. Sajnos a jogszabályi változások miatt ma már nem olyan vonzó ez a béren kívüli juttatás. Az öngondoskodás azonban ma is fontos és ebben még mindig jelentős szerepet játszanak az egészségpénztári adókedvezmények.

– Miért vetted Amerika felé az irányt? Pontosan mit tanultál ott?

Egy ismerősöm meghívására jártam Las Vegasban, ahol részt vehettem életem első anti aging konferenciáján. Beleszerettem ebbe az új tudományba, ami valójában nem is új, hiszen az emberiséget mindig is foglalkoztatta az örök fiatalság titka. Gondoljunk csak Kleopátra szamártejes fürdőjére vagy az ókor óta használatos iszap- vagy agyagpakolásokra.

– Szerinted mi a szépség titka?

– Az egészség és a lelki harmónia. Ha egészségesek vagyunk és boldogok, ez a külsőnkön is meglátszik. Valójában ez a csillogó haj és ragyogó bőr titka. Hogyan kerülhetünk harmóniába önmagunkkal? Természetesen fontos a minőségi alvás, a testmozgás, az, hogy odafigyeljünk a tápanyagbevitelre, mértékletesen éljünk. Emellett ápoljuk baráti kapcsolatainkat és legyen időnk önmagunkra, feltöltődni, akár aktívan, akár teljesen ellazulva pihenni.

– Mikor, hogyan kerültél a Medicina Egészségközpont élére?

– A Medicina Egészségközpontot üzemeltető Telki Kórház Kft. 2007 óta működik, az ország egyik első magánkórházat is működtető vállalkozása volt. A jelenleg sokszakmás családi járóbeteg rendelőként működő intézmény vezetésére 2016 őszén kért fel Lantos Csaba tulajdonos. Ma több, mint orvosszakmában 65 orvosunk áll pácienseink rendelkezésére, gyakorlatilag nincs olyan orvosi probléma, amit ne tudnánk kezelni. Rengeteg megelőző, szűrő vizsgálatot végzünk, és mindent megteszünk, hogy maximális gondossággal kiszolgáljuk a hozzánk érkező, bármilyen nemű és korú pácienseket.

– Nemrég egy nagyobb fejlesztést eszközöltetek, kérlek mesélj róla.

– A Medicina Egészségközpontban megnyitottuk Kaqun fürdőnket, amely nyugaton mára méltán ismert oxigénes vízterápia. Fürdőinkben 50 nyugodt percet tölthetnek el pácienseink. A kúra az egészségre, elsősorban az immunirendszerünkre hat jótékonyan, és persze hozzájárul a szépségünk megőrzéséhez.  Emellett rendelkezünk egy szuper hazai fejlesztésű smart infratrénerrel, amely nem csupán karcsúsít, de a keringésünket is segíti, fokozza a kollagén termelést, amely feszesebb és szebb bőrt eredményezhet.

– Mik a további céljaid?

– Szeretném, ha Magyarországon is teret nyerne az a nézet, amely szerint az anti aging leginkább az egészséges életmóddal kezdődik. Utána persze jöhet az összes többi kellemes kezelés, amelyek fokozzák a hatást, de továbbra is azt vallom, hogy a szépség az egészségen alapszik. Mivel ez a szívügyem, nem is tudom munkának tekinteni azt, amit csinálok: a cél az, hogy legyen minél több egészséges, kiegyensúlyozott és boldog ember. A belső harmónia garantáltan tükröződik a külsőnkön is.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT