Muszula Tímea dekoratőr különleges esküvői helyszínt tervez

2019.03.20. Profil

Muszula Tímea dekoratőr különleges esküvői helyszínt tervez

Félretette az átlátszó celofánt és a grandiózus, hosszúra kötött csokrokat, és újhullámos virágüzletet nyitott. A Laura Virágból indulva mára virágkötőből stílusikon lett Muszula Tímea. A Femcafe.hu Inspiráló nők díjáért folyó versenyben idén ő az egyik jelölt a Leginspirálóbb vállalkozó kategóriában.
 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Egyedi stílusát és páratlan szépérzékét rögtön megszerették az emberek, egyre több workshopot tartott, és új vizekre is evezett: a gyönyörű dekorációjáról híres Vintage Garden étterem és a mellette lévő The Sweet cukrászda és kávézó tulajdonosa is volt, és könyvet is írt. A 34 éves üzletasszony élete mesébe illőnek tűnhet, ám tavaly új kihívással kellett szembenéznie. Tíz év után elváltak a férjével, akivel egykor üzlettársak is voltak, így egészen új fejezet kezdődött az életében. 2018-ban belevágott egy újabb álma megvalósításába, megnyitotta a Cloë Home Studiót, amely rövid időn belül felkapott kreatív közösségi tér lett: workshopok és fotózások helyszíneként is sokan keresik. Tímea kávézót és egy különleges esküvői helyszínt is szeretne még létrehozni.

– Számítanak neked a díjak? – kérdezte a Femcafe.hu Muszula Tímeát.

– Igen, mert rettenetesen maximalista vagyok, és nagy szükségem van a visszaigazolásra. Egy ilyen díj megmutathatja azt, hogy az ember jól csinálja, amibe belevágott. Nagyon kritikus vagyok magammal, de ha azt látom, hogy az emberek örülnek annak, amit létrehoztam, haszna van annak, amin dolgozom, akkor úgy érzem, érdemes csinálni.

– Olyan szépérzékkel vagy megáldva, mint nagyon kevesen: a virágüzleted és a vendéglátóhelyek is az ötleteid alapján épültek-szépültek. Mennyire volt nehéz megválni egy-egy szerelemprojekttől?

– Nagyon nehéz, hiszen úgy tekintettem az étteremre és a cukrászdára, mint egy kisgyerekre, akit gondozol, és próbálod a lehető legtöbb idődet, energiádat és szeretetedet átültetni belé. Szívvel-lélekkel csináltam, hajnal négykor fákat húzogattam, hogy a dekorációváltás tényleg olyan legyen, amilyennek elképzeltem. Ha olyasmiről kell lemondanod, amihez ennyire kötődsz, az nagyon nehéz. Nagy szerencsém, hogy mindig tudtam bízni magamban, és a legnehezebb helyzetben is tudtam elég erőt meríteni ahhoz, hogy ne hátráljak meg. Minden, ami valaha átment a kezemen, megtanított valamire, és ha belefogok valami újba, akkor a régi hibákat már nem követem el. A veszteségek és a csalódások fájdalmasak, de sokszor jó dolog sülhet ki belőlük. Nem szabad kétségbeesni.

– Hogyan szoktál új impulzusokat gyűjteni? Vannak konkrét személyiségek, akik nagy hatással vannak a munkádra?

– Őszintén bevallom, én Pinterest-függő vagyok. Ez a képes alkalmazás reggeltől estig leköt, állandóan bújom az új ötletekért. Rengeteg fotó van, amely engem is alkotásra ösztönöz, és a saját ízlésemre formálva, újragondolva elkészítem. A napom kilencven százaléka dekorálásból áll, hol egy lakásbelsőt, hol egy virágcsokrot vagy dekorációs tárgyat készítek, vagy éppen workshopon adom át a tudásomat másoknak. Sokszor dolgozom megrendelésre, így állandó a kapcsolatom a vevőkkel, és ezek a találkozások is inspirálnak. Ha egy személyt kellene mondanom, aki inspirál, akkor az amerikai filmrendezőnőt, Nancy Meyerst mondanám. Elképesztő stílusérzéke van, nagyon imádom a mozijait, mert minden dekorelem, a legutolsó virágkaspó is úgy van kitalálva és megtervezve, hogy tökéletesen illeszkedjen a film atmoszférájába. A munkámban én is mindig erre a harmóniára törekszem, mint ő. Engem egyébként az egész világ inspirál, bárhova megyek, minden kis részletet megfigyelek.

– Mik a terveid hosszabb távon?

– Nagyon szeretnék egy saját kávézót nyitni, egyelőre keresem hozzá az alkalmas üzlethelyiséget. A következő nagyobb terv egy új esküvői helyszín kialakítása, mert úgy vettem észre, lenne rá igény. Nagyon sokan szeretik azt a típusú dekorációs stílust, ahogyan én dolgozom, és a menyasszonyok szívesen esküdnének olyan környezetben, ahol megelevenedik ez a kis mesevilág.

 

Inspiráló nők díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat. Idén hét kategóriában keresték a leginspirálóbb nőket az olvasóik segítségével. A kategóriák három-három jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatták le szavazataikat a jelöltekre.

A díjátadó gálát idén március 21-én a Várkert Bazárban rendezik.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT