Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05. Profil

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. Évek óta a Miss World Hungary felkészítő edzője, jelenleg is az Oxygen Welness Naphegy csoportos órák szakmai vezetője, és több médiából ismert személy is hozzá jár személyi edzésre.

Cba - cikk közötti

– Nemrégiben a Just Clear Awardson megnyerted az Év férfi prezentere díjat. Minek tulajdonítod ezt a sikert?

– Az idei évben két nagy fitnesz rendezvényen is a nagyszínpadon tarthattam órát, ami óriási megtiszteltetés volt számomra. Ettől függetlenül nagy meglepetésként ért, mikor felkértek erre a díjra. Bevallom, reméltem, hogy egyszer elnyerhetem és titkon nagy vágyam is volt, ezért nagyon büszke vagyok rá. Azt gondolom, hogy a kitartásomnak és az elhivatottságomnak köszönhetem a díjat, az elmúlt években sokat dolgoztam azon, hogy a legjobbak közt tartsanak számon a szakmában.

– Számos sporteredményt tudsz felmutatni 2005 óta. Honnan indult a testmozgás iránti elkötelezettség, szeretet?

– Egészen kisgyermek korom óta napi szinten sportolok, 10 éves koromban ismerkedtem meg az aerobik sporttal. Vicces történet, mert eredetileg a kishúgomat vittük aerobik edzésre, amire végül én is beálltam és ott ragadtam. Az aerobik azóta is az életem része 12 évig válogatott szinten versenyeztem, eközben pedig elindult edzői karrierem is. A mozgás szeretete egyértelműen belülről jön, én döntöttem úgy, hogy versenyezni szeretnék, és a sport irányába fogok továbbtanulni is. Azóta azon dolgozok, hogy edzéseimen keresztül másokkal szerettessem meg a testmozgást.

– A családban volt valaki, aki példát mutatott/ szintén ezt az utat követte?

– A szüleim is sportoltak, de végül nem ezt a pályát választották. Ennek ellenére mindig ők voltak a legfőbb támogatóim, mindenben számíthattam és szerencsére számíthatok is rájuk a mai napig. Hálás vagyok nekik, hogy lehetővé tették nekem, hogy pécsiként, Budapesten a Testnevelési Egyetemen folytathassam a tanulmányaimat a gimnázium után, ezzel is támogatva karrierem indulását. Testvérem pedig már az én példámat követve választotta a testnevelő tanári pályát, kiegészítve egy matek szakkal, amiben viszont biztos nem én voltam a példakép.

– Jelenleg az Oxygen csapatát erősíted. Hogyan kerültél hozzájuk?        

– Egy kedves barátom dolgozott az Oxygen Naphegyen személyi edzőként és ő szólt, hogy lenne lehetőség aerobik edzéseket tartani. Felvettem a kapcsolatot az akkori szakmai vezetővel, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot, így a rá következő héten el is kezdtem dolgozni a teremben. Ennek már 8 éve, azóta a csoportos órák szakmai vezetője lettem és én igyekszem összeállítani a legjobb edzői csapatot.

– Mi a te edzői filozófiád?

– Azt gondolom az a legfontosabb, hogy találjuk meg azt a mozgásformát, ami örömet okoz. Ha valamit kényszerből, kötelező jelleggel csinálunk, de legbelül nem élvezzük, az nem fog sokáig tartani, az első adandó alkalommal az edzés lesz az, amit félre teszünk. Ha megtaláljuk a számunkra kedves mozgásformát, akkor anélkül tehetünk az egészségünkért, hogy az különösebben megterhelő lenne számunkra. Szóval ezt tartom a legfontosabbnak, élvezd a mozgást!

– Mi a leggyakoribb tévhit, amivel egy-egy vendégnél szembesülsz?

– Rengeteg tévhittel találkoztam már. Az egyik kedvencem, mikor bárki azt gondolja, hogy súlyzót ragad és másnapra Schwarzenegger méretű izmai lesznek. A másik klasszikus, ami eszembe jutott, hogy sokan hasizom gyakorlatokat végeznek, hogy vékonyabbak legyenek. Sajnos mindkettő távol áll a valóságtól, bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ezért is tartom fontosnak, hogy ha nem vagyunk biztosak abban, amit csinálunk, ne legyünk restek szakember segítségét kérni.

– Van valami sajátossága az edzőprogramodnak?

– Az aerobik óráimat sok év tapasztalata alapján állítom össze. Aki rendszeresen jár hozzám, biztos több dolgot kitudna emelni az edzéseimből, amik között valószínűleg szerepelne a guggolás és a plank szó. Ahogy én írnám le az órámat, egy zenére végzett erősítő edzés, amin garantáltan megmozgatunk minden izomcsoportot, rengeteg guggolással, kitöréssel, törzserősítésekkel gondoskodok róla, hogy póló ne maradjon szárazon.

– Hogyan lettél a Miss World Hungary felkészítő edzője?

– Sarka Kata kért fel 2018-ban, hogy készítsem fel az adott évi királynőt a világversenyre. Kata egyébként maga is hozzám jár edzeni, jelen pillanatban is együtt dolgozunk. Azóta már 4. éve vagyok a Miss World Hungary felkészítő edzője, a táborban aerobik órát tartok a döntős lányoknak, a győztest pedig a világversenyre készítem fel.

– Mire kell odafigyelni a szépségkirálynő jelölteknél?

– Természetesen az egyik legfontosabb, hogy a lehető legjobb formában jelenjenek meg a világversenyen… mégiscsak egy szépségversenyről van szó. Azonban a felkészülésünk ennél sokkal összetettebb, ugyanis - azon felül, hogy végzünk súlyzós edzéseket, állóképességfejlesztést, és aerobik órákon is részt vesznek a lányok - speciálisan is készülünk a Miss Sport alversenyre. Itt különböző feladatok/felmérések vannak a lányoknak, amikben ha jól teljesítenek, előnyhöz juthatnak a verseny során. Az elmúlt években egyébként ingafutás volt, ugrálókötelezés és úszás, úgyhogy ezekkel külön foglalkoztunk a lányokkal.

– Számos médiában ismert személy jár hozzád. Kihez kötődik a legkellemesebb emléked?

– Igen, sokan megfordulnak nálam, de őszinte leszek, nehéz lenne egyet kiemelni közülük. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy pozitív példát mutatnak a mozgással, tesznek az egészségükért és ismert emberként motiválni tudják az őket követő embereket. Ha már felhoztam az előbb Katát, kellemes emlék a közösen lefutott félmaraton, amire viszont ő motivált engem, mivel a futás nem áll olyan közel hozzám.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Mégis Alonso a harmadik, visszavonták az újabb büntetését

Virág Márton 2023.03.20.
Hülyét csinált magából a Forma-1 vezetése Szaúd-Arábiában.

Botrány a Forma-1-es futamon: elvették Alonso dobogóját

Virág Márton 2023.03.19.
Utólag derült ki, hogy belenyúltak a bírók a végeredménybe.

Verstappen drámája: leállt az autója az időmérőn

Virág Márton 2023.03.19.
A világbajnok holland csak a 15. helyről rajtolhat a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Huppsz

Kész, elég volt: hazaküldte két sztárját a TV2

Virág Márton 2023.03.20.
Sztárban sztár: Kamarás Ivánt és Kiss Ernő Zsoltot nem akarták többet látni, hallani.

Kiborultak Jimmy rokonai, elegük lett Sramekből

Virág Márton 2023.03.19.
Napok óta Alekosz és Sramek háborújától hangos a sajtó.

Azahriah kemény, mint a kád széle - így alázta G.w.M.-et

Virág Márton 2023.03.18.
Olyan elegánsan vágott vissza a suttyó rappernek, hogy azt tanítani kell.

AC News

Berúgja az ajtót a dübörgő tavasz, 22 fokos meleg lesz

Virág Márton 2023.03.20.
Megszűnnek a hajnali fagyok, a napsütésé lesz a főszerep. Sándor, József, Benedek meghozták a meleget. Péntekig fokozatosan melegszik az idő, a hétvégére már 22 fokot jósolnak a meteorológusok. A hé...

Megtáltosodott a forint, nézzék mit művel!

Virág Márton 2023.03.17.
Tovább menetel a magyar fizetőeszköz a nemzetközi pénzpiacon.

Na, végre: hétfőtől teljes hosszában jár a 3-as metró

Virág Márton 2023.03.17.
A Nagyvárad téren és a Lehel téren csak májustól állnak meg a szerelvények.

Sziréna

Rejtélyes gyilkosság: agyonlőtt férfit találtak egy autóban

Virág Márton 2023.03.20.
Az áldozatot szíven lőtték, gyilkosa a kocsiban hagyta a fegyvert.

Meg akarta ölni az orvost a felesége és annak szeretője

Virág Márton 2023.03.20.
Az 56 éves nő és 26 éves férfi félholtra verte a szombathelyi orvost.

Földbe döngölte a TEK-es kommandó a négy bűnözőt - videó

Virág Márton 2023.03.18.
A négyfős bűnbanda ipari méretben lopta a földkábelt.

Itthon

„A magyar gazdaság erős vállalkozásokra épül”

Pataki József 2023.03.17.
A magyar gazdaság kitartó, elkötelezett családokra, erős vállalkozásokra épül - mondta a pénzügyminiszter pénteken a hajdú-bihari Monostorpályiban, ahol felavatta a családi vállalkozásban műk&...

Menczer Tamás: maradunk a béke mellett

Pataki József 2023.03.17.
Magyarországot "bele akarják nyomni" az ukrajnai háborús konfliktusba és a háborúpárti táborba, "de mi maradunk a béke mellett" - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminiszt&eacut...

Magyarország energiaellátása biztosított

Pataki József 2023.03.16.
Magyarország energiaellátása biztosított, a megújuló források a tervezettnél jelentősebb ütemben bővülhetnek, de az orosz gáz továbbra sem nélkülözhető - nyilatkozta a Mandiner hetilapnak az energia&u...

Világ

Enyhült az infláció

Pataki József 2023.03.17.
Lassult februárban az infláció az euróövezetben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala.

Dollármilliókkal kárpótolják az afroamerikaiakat a rabszolgaság miatt

Pataki József 2023.03.17.
San Francisco városi közgyűlése támogatja a rabszolgaság intézménye miatti jóvátételt a város afroamerikai lakossága számára - derült ki a kaliforniai nagyváros testületének megha...

Szíria elismeri Oroszország új határait

Pataki József 2023.03.16.
Damaszkusz elismeri Oroszország új határait az elcsatolt donyecki, luhanszki, herszoni és a zaporizzsjai területekkel.

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Kitiltanák Párizsból az elektromos rollert, Bécsnek is elege van

Virág Márton 2023.03.19.
Szinte minden európai főváros közlekedésében gondot okoz az e-roller.

Harci kutya támadt a postás bácsira, rongybabaként rángatta

Virág Márton 2023.03.18.
Egy idős, mozgássérült néni házikedvence volt a staffi.

Tönkretette a 19 éves fiú életét egy DNS-teszt

Pataki József 2023.03.17.
Buliból vett magának egy tesztet, amit megtudott, abba beleroppant a családja.
Remiz uzlethaz - felugro