Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05. Profil

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. Évek óta a Miss World Hungary felkészítő edzője, jelenleg is az Oxygen Welness Naphegy csoportos órák szakmai vezetője, és több médiából ismert személy is hozzá jár személyi edzésre.

Cba - cikk közötti

– Nemrégiben a Just Clear Awardson megnyerted az Év férfi prezentere díjat. Minek tulajdonítod ezt a sikert?

– Az idei évben két nagy fitnesz rendezvényen is a nagyszínpadon tarthattam órát, ami óriási megtiszteltetés volt számomra. Ettől függetlenül nagy meglepetésként ért, mikor felkértek erre a díjra. Bevallom, reméltem, hogy egyszer elnyerhetem és titkon nagy vágyam is volt, ezért nagyon büszke vagyok rá. Azt gondolom, hogy a kitartásomnak és az elhivatottságomnak köszönhetem a díjat, az elmúlt években sokat dolgoztam azon, hogy a legjobbak közt tartsanak számon a szakmában.

– Számos sporteredményt tudsz felmutatni 2005 óta. Honnan indult a testmozgás iránti elkötelezettség, szeretet?

– Egészen kisgyermek korom óta napi szinten sportolok, 10 éves koromban ismerkedtem meg az aerobik sporttal. Vicces történet, mert eredetileg a kishúgomat vittük aerobik edzésre, amire végül én is beálltam és ott ragadtam. Az aerobik azóta is az életem része 12 évig válogatott szinten versenyeztem, eközben pedig elindult edzői karrierem is. A mozgás szeretete egyértelműen belülről jön, én döntöttem úgy, hogy versenyezni szeretnék, és a sport irányába fogok továbbtanulni is. Azóta azon dolgozok, hogy edzéseimen keresztül másokkal szerettessem meg a testmozgást.

– A családban volt valaki, aki példát mutatott/ szintén ezt az utat követte?

– A szüleim is sportoltak, de végül nem ezt a pályát választották. Ennek ellenére mindig ők voltak a legfőbb támogatóim, mindenben számíthattam és szerencsére számíthatok is rájuk a mai napig. Hálás vagyok nekik, hogy lehetővé tették nekem, hogy pécsiként, Budapesten a Testnevelési Egyetemen folytathassam a tanulmányaimat a gimnázium után, ezzel is támogatva karrierem indulását. Testvérem pedig már az én példámat követve választotta a testnevelő tanári pályát, kiegészítve egy matek szakkal, amiben viszont biztos nem én voltam a példakép.

– Jelenleg az Oxygen csapatát erősíted. Hogyan kerültél hozzájuk?        

– Egy kedves barátom dolgozott az Oxygen Naphegyen személyi edzőként és ő szólt, hogy lenne lehetőség aerobik edzéseket tartani. Felvettem a kapcsolatot az akkori szakmai vezetővel, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot, így a rá következő héten el is kezdtem dolgozni a teremben. Ennek már 8 éve, azóta a csoportos órák szakmai vezetője lettem és én igyekszem összeállítani a legjobb edzői csapatot.

– Mi a te edzői filozófiád?

– Azt gondolom az a legfontosabb, hogy találjuk meg azt a mozgásformát, ami örömet okoz. Ha valamit kényszerből, kötelező jelleggel csinálunk, de legbelül nem élvezzük, az nem fog sokáig tartani, az első adandó alkalommal az edzés lesz az, amit félre teszünk. Ha megtaláljuk a számunkra kedves mozgásformát, akkor anélkül tehetünk az egészségünkért, hogy az különösebben megterhelő lenne számunkra. Szóval ezt tartom a legfontosabbnak, élvezd a mozgást!

– Mi a leggyakoribb tévhit, amivel egy-egy vendégnél szembesülsz?

– Rengeteg tévhittel találkoztam már. Az egyik kedvencem, mikor bárki azt gondolja, hogy súlyzót ragad és másnapra Schwarzenegger méretű izmai lesznek. A másik klasszikus, ami eszembe jutott, hogy sokan hasizom gyakorlatokat végeznek, hogy vékonyabbak legyenek. Sajnos mindkettő távol áll a valóságtól, bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ezért is tartom fontosnak, hogy ha nem vagyunk biztosak abban, amit csinálunk, ne legyünk restek szakember segítségét kérni.

– Van valami sajátossága az edzőprogramodnak?

– Az aerobik óráimat sok év tapasztalata alapján állítom össze. Aki rendszeresen jár hozzám, biztos több dolgot kitudna emelni az edzéseimből, amik között valószínűleg szerepelne a guggolás és a plank szó. Ahogy én írnám le az órámat, egy zenére végzett erősítő edzés, amin garantáltan megmozgatunk minden izomcsoportot, rengeteg guggolással, kitöréssel, törzserősítésekkel gondoskodok róla, hogy póló ne maradjon szárazon.

– Hogyan lettél a Miss World Hungary felkészítő edzője?

– Sarka Kata kért fel 2018-ban, hogy készítsem fel az adott évi királynőt a világversenyre. Kata egyébként maga is hozzám jár edzeni, jelen pillanatban is együtt dolgozunk. Azóta már 4. éve vagyok a Miss World Hungary felkészítő edzője, a táborban aerobik órát tartok a döntős lányoknak, a győztest pedig a világversenyre készítem fel.

– Mire kell odafigyelni a szépségkirálynő jelölteknél?

– Természetesen az egyik legfontosabb, hogy a lehető legjobb formában jelenjenek meg a világversenyen… mégiscsak egy szépségversenyről van szó. Azonban a felkészülésünk ennél sokkal összetettebb, ugyanis - azon felül, hogy végzünk súlyzós edzéseket, állóképességfejlesztést, és aerobik órákon is részt vesznek a lányok - speciálisan is készülünk a Miss Sport alversenyre. Itt különböző feladatok/felmérések vannak a lányoknak, amikben ha jól teljesítenek, előnyhöz juthatnak a verseny során. Az elmúlt években egyébként ingafutás volt, ugrálókötelezés és úszás, úgyhogy ezekkel külön foglalkoztunk a lányokkal.

– Számos médiában ismert személy jár hozzád. Kihez kötődik a legkellemesebb emléked?

– Igen, sokan megfordulnak nálam, de őszinte leszek, nehéz lenne egyet kiemelni közülük. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy pozitív példát mutatnak a mozgással, tesznek az egészségükért és ismert emberként motiválni tudják az őket követő embereket. Ha már felhoztam az előbb Katát, kellemes emlék a közösen lefutott félmaraton, amire viszont ő motivált engem, mivel a futás nem áll olyan közel hozzám.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

Virág Márton 2022.12.08.
„Kérjen bocsánatot a meghurcolt Galambos Boglárkától a hatóság.”

Fésűs Nelly tabutémákat döntöget: szülőszobai élményeiről beszélt

Polesz Anita 2022.12.07.
Fésűs Nelly és még két közismert édesanya kendőzetlen őszinteséggel, tabuk nélkül mesélnek a hétköznapjaikról és az életükről egy most megjelent könyvben, úgy, ahogy eddig m&e...

Kabát Peti karácsonykor is akcióban: Aki megteheti, annak kutya kötelessége segíteni

AC News 2022.12.06.
Az egykori válogatott sportoló rendszeresen jótékonykodik, ezúttal korábbi sporttársaival és zenészekkel fogott össze a nélkülöző családok megsegítéséért.

Huppsz

Gőzerővel készül képzőművészeti kiállítására Kozsó

Pataki József 2022.12.08.
Az énekes festményeit már bemutatták Párizsban, Hongkongban és Szingapúrban. 2023-ban pedig az egyik budapesti galériában is kiállításra kerülnek az alkotásai.

Komoly kijelentés: Szabó Ádám új párja az énekes mellett szeretne megöregedni

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
Még nagyon friss az énekes és a modell kapcsolata, de úgy tűnik, szélsebesen haladnak előre. Legutóbbi posztja alapján Szabó Ádám új kedvese már a közös jövőt tervezgeti.

Mai cuki: Rúzsa Magdi ikrei így várták a Mikulást

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
A fotó alapján, az énekesnő 10 hónapos ikrei, Keve, Lujza és Zalán nagyon izgatottnak tűntek.   
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között

AC News

Rendőrökre támadt egy férfi:Nem megyek veletek, dögöljetek meg!

Polesz Anita 2022.12.08.
Elkóborolt kislánya buktatta le a körözés alatt álló férfit, aki bekattant a hatóság látványától.

Veszélyes perecet vontak ki a forgalomból

Polesz Anita 2022.12.08.
Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet.

Ismét tarolt Django, a NAV rutinos szolgálati kutyája - Videó

Polesz Anita 2022.12.08.
A NAV munkatársai több mint kétezerötszáz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak Hegyeshalomnál. Segítségükre volt Django, a rutinos szolgálati kutya.

Sziréna

Durva fenyegetést kapott az egyik fővárosi tankerületi központ vezetőjének családja

Polesz Anita 2022.12.08.
Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat te mocskos rohadt büdös k…” „… anyádat is kibelezzük. Légy résen éjszaka.” – olvasta 2022. október 7-én ...

Megvan a végleges ítélet a várpalotai lezuhant körhinták ügyében

Polesz Anita 2022.12.08.
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a várpalotai hintabaleset két vádlottját a Veszprémi Törvényszék csütörtökön.

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos - Videó

Polesz Anita 2022.12.07.
Egy 31 éves férfi a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre. Egy motoros elütötte, aki a baleset miatt több mint egy évvel később az ...
video1a - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között

Itthon

Hornung Ágnes: nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Pataki József 2022.12.08.
Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években - mondta a családokért felelős álla...

Halász János az ÁSZ-hoz fordult a baloldal külföldi finanszírozása ügyében

Pataki József 2022.12.08.
Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese közérdekű bejelentéssel fordult az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) a "baloldal külföldi finanszírozása" ügyében.

Bakondi: idén eddig 258 ezer határsértőt fogtak el

Pataki József 2022.12.08.
Idén eddig 258 ezer határsértőt fogtak el a magyar rendőrök, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 113 ezer volt - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 aktuális c...

Világ

Az amerikai gyerekek körében drámaian nőtt a túlzott marihuána-fogyasztáshoz kötődő orvosi esetek száma

Pataki József 2022.12.08.
Radikálisan megugrott a marihuána okozta mérgezéses esetek száma a gyerekek körében az Egyesült Államokban, eközben csökkent a mértéktelen alkoholfogyasztás  az elmúlt két évtizedben -...

Putyin: a háború elhúzódhat, de nincs szükség további mozgósításra

Pataki József 2022.12.08.
Az ukrajnai "különleges hadművelet" elhúzódhat, de nincs szükség további mozgósításra Oroszországban - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése...

Fehér Ház: Ukrajna szuverén döntése, hogy a megkapott fegyvereket hol és mikor használja fel

Pataki József 2022.12.08.
Az Egyesült Államok soha nem bátorította Ukrajnát arra, hogy támadást intézzen orosz terület ellen, de a megkapott fegyverek felhasználásáról Ukrajna hoz döntést - jelentette ki a Fehér Há...
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között

Profil

Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

AC News 2022.12.03.
Közel 20 évvel ezelőtt még csak egy álmot dédelgetett a fiatal lány, ma már sikeres vállalkozó. Slamovits-Horváth Beáta bejárta a ranglétra minden lépcsőfokát, amerikai multiknál alapozta ...

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

Amiről beszélnek

Johnny Depp még mindig küzd a kamuprofilokkal

Pataki József 2022.12.08.
Johnny Depp még nyáron tett közzé Facebook-oldalán egy bejegyzést, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy sajnos sokan visszaélnek a nevével. Megosztotta a valós, saját közösségi média felületein...

A válófélben lévő Peller Mariann szerint kísértésre szükség van

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
10 év házasság után válik Peller Mariann, aki a könyvbemutatóján fogalmazta meg gondolatait a házasságról és a szerelemről.  

Szorcsik Viki könnyek között árulta el elhunyt testvérének tett ígéretét

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
Az egykori sorozatsztárt sorra érik a csapások. Nemrégiben agyvérzéssel szállították kórházba az édesanyját, az év elején pedig elveszítette imádott bátyját. Szorcsik ...
video3a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro