Sára Alexandra: Vannak csodák!

AC News 2017.04.27. Profil

Sára Alexandra: Vannak csodák!

Sára Alexandra hamarosan új CD-vel jelentkezik. Az ifjú pécsi énekesnő az AcNews-nak elárulta: miközben a legnépszerűbb tehetségkutató válaszára vár, jut ideje számos négylábú kedvencére is. Alexandrával balettról, korai színpadi élményekről, Miley Cyrus-ról, a mulatós műfajról és a kutya-macska ellentétről is beszélgettünk.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

- Hogyan keveredtél a színpad közelébe?

- Kiskorom óta balettoztam, ezért Pécsett, a gimnáziumba a balett tagozatra jelentkeztem, amiről végül lecsúsztam. Helyette a dráma tagozatot kezdtem el. Ezt egy cseppet sem bántam meg, noha nagyjából reggeltől-estig ellátott elfoglaltsággal. Volt, hogy este 10-kor végeztem a dolgaimmal, kevés idő jutott bulizni a középiskolás évek alatt.

- Mikor szerepeltél először színpadon?

- Hétéves voltam, amikor anyukám talált egy újsághirdetést, amiben gyerekszereplőket kerestek a Twist Oliver című musicalhez. Jelentkeztünk és sok gyerek közül beválogattak. Innentől folyamatosan jöttek a kisebb-nagyobb felkérések. A szívemhez legközelebb álló szerepet a Macskafogóban kaptam, tizenegy évesen. A mai napig tudok idézni abból a szerepből: „Csoda a világ, csoda, ami vár itt ránk, csoda minden perc, nincs még egyszer! De vannak ostobák, kik nem tűrnek csodát...”

- Ez keserédesen optimista....

- Igen, én alapvetően optimista alkat vagyok. Szeretek mosolyogni. Érzelgős emberke vagyok, sokan mondták, hogy nagy a szívem. A moziban is mindig meghatódom az érzelmesebb, szerelmes jeleneteken. De emellett kemény csajszinak is tartom magam, sok mindenen keresztülmentem az évek során, sokszor volt bennem az, hogy feladom ezt az egészet, mert nincs értelme, úgysem lesz belőle semmi.... de nem tettem. Nem szabad feladni, küzdeni kell a céljainkért, mert vannak csodák, csak hinni kell benne. Én nem sztárságra, hírnévre és pénzre vágyom ezen a pályán. hanem arra, hogy ha eljutok ideáig, hogy lemez, kiadó, videoklip, fellépések ezerrel, akkor, ha belenézek a tükörbe, azt tudjam mondani, hogy megcsináltam, egy nagy levegővétellel a végén. Elsősorban magamnak szeretnék bizonyítani, a családomnak, a páromnak, hogy büszke lehessen rám, és az ellenségeimnek, hogy kössék fel a gatyájukat.

- Hogyan kerültél bele a legnagyobb hazai tehetségkutató forgatagába?

- Egy időben sokat járkáltam különböző budapesti castingokra, Éjjel-nappal Budapest, ValóVilág stb, mondhatni, benne voltam a rendszerben. Ekkor éneklésről még nem volt szó. Aztán egy ismerősöm, aki követte a közösségi oldalra feltöltött karaoke-videóimat és énekesi próbálkozásaimat, felhívott, hogy be kellene néznem a kereskedelmi csatorna zenei tehetségkutató műsorának castingjára is, mert jó a hangom. Így kerültem a műsorba, ahol túl vagyok már számos meghallgatáson és „körön”. Az első meghallgatásomon egy Cserháti Zsuzsa-számot énekeltem, jól ment. Voltam interjún, beszéltem magamról, elégedettek voltak.

- Ellenőrizték, mennyire szeret a kamera?

- Igen. Kérdezték azt is, milyen stílusokat szeretek, mit énekelnék szívesen...

- És mit énekelsz szívesen?

- Külföldi popzenét.

- De a készülő CD-den inkább a mulatós műfaj lesz a meghatározó, nem?

- Ez még formálódik, vegyes stílusok keverednek majd rajta.

- Mikor lesz CD?

- Nem tudom, mennyi egy teljes munka átfutási ideje. A kiadómmal, Szűcs Balázzsal sűrű kapcsolatban vagyok, vele formáljuk és találjuk ki az egész hanganyagot. A dalok készülnek, lesz videoklip is hamarosan. Emiatt nem is járok most nagyon fellépésekre, a színészkedés szünetel, bár hamarosan ceremóniamester leszek egy céges rendezvényen, de az csak egy kisebb „szerep”. Ott elénekelek majd 3-4 dalt is. Ezeket én választom ki, Miley Cyrus-tól a Climb biztosan köztük lesz, meg egy Rúzsa Magdi-szám is. Amikor Balatonszárszón voltam 3-4 éve egy énekversenyen, a Most élsz című Rúzsa-dallal különdíjat nyertem.

- És honnan jött a modellkedés?

- Kamasz koromban elkezdtem képeket készíteni önmagamról. Később találkoztam profi fotósokkal, akik mind láttak bennem fantáziát, azt mondták, rengeteg arcom van. Most már egy állandó fotóssal dolgozom, lettek volna lehetőségek ebben a világban, de amikor külföldre hívtak, anyukám nem lelkesedett érte, úgyhogy abbahagytam a fotómodellkedést.

- Sok kutyás és macskás képed van fent a Facebookon, ezek a négylábúak saját kedvencek, vagy csak szeretsz állatokkal fotózkodni?

- Az állatok szeretete családon belül öröklődött, apukám is igazi állatbarát, valódi kutyarajongó. Szabolcs faluban, egy családi házban nőttem fel, végig voltak kutyáink, én pedig gyerekként folyamatosan hordtam haza az utamba kerülő, út szélén nyávogó kismacskákat. Ezt a szüleim nagyon jól viselték. A mai napig van egy kislány kutyám, aki anyukámékkal lakik, mert a páromnak van 2 cicája, és velük nem tudtuk összeköltöztetni egy „lakáskutyát”. De minden nap hazajárok foglalkozni vele. Szeretem az állatokat, sok csodálatos érzést tudnak adni.

 

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT