Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

AC News 2021.03.28. Profil

Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

Schobert Norbi sokszor akkor kerül a média középpontjába, amikor valami nagyon megosztó mondat hagyja el a száját, ám arról kevés szó esik, hogy bőven kiveszi a részét, ha a nehéz helyzetben lévők támogatásáról van szó. Az adakozáson kívül beszélgettünk az egészséges életmódról, a vírushelyzetről, és hogy miként éli életét miután 10% esélyt jósoltak neki, hogy feláll a műtőasztalról.

– Hogyan emlékszik vissza a gyerekkorára, édesanyja 5 éves koráig egyedül, majd nevelőapjával közösen nevelte, milyen a viszonya a szüleivel?

–Rengeteget dolgoztak a szüleim, ezért nagyon sokat voltam a dajkámmal gyerekkoromban. Most is nagyon jó a viszonyom az édesanyámmal, körülbelül 20 éve én gondoskodom róla. 

– A Rendőrtiszti Főiskolára járt, melynek befejezése után a rendőrségen egészen századosi rendfokozatig emelkedett. Honnan jött a gondolat, hogy rendőr lesz? És miért váltott szakmát?

–Pár pont híján nem vettek fel az ELTE pszichológia szakjára, és mindenképpen egy olyan szakmát szerettem volna, ami támogatja a megélhetésemet. Főiskolára maximális pontszámmal kerültem be. Az iskola befejezésével automatikusan jár a hadnagyi rang, két éven belül már főhadnagy lettem dicsérettel, de nem láttam benne egzisztenciális perspektívát, ezért váltottam. 

– Rubint Rékával 1999-ben ismerkedtek meg, azóta boldog házasságban élnek, 3 gyerekük született. Hogyan találtak egymásra?

–Szereplőket kerestem egy fitnesz kickbox videóhoz, és Réka is beállt a próbára, de nem jött el a gyakorlásokra. Aztán mindig úgy hozta az élet, hogy kerülgettem őt. Végül 2001-ben egy gyerek roadshowhoz kértem meg, hogy jöjjön el nekem segíteni. Három napig beszélgettünk az autóban és ott váltunk lelkitársakká. 

–2012-ben életmentő szívműtétet hajtottak végre Önön, ez milyen hatással volt az életére, változtatott-e az addigi életszemléletén?

–Az első műtétem az nem életmentő volt, hanem egy korrekciós műtét, egy velem született szívbillentyű rendellenességet - amit egész életemben hordoztam - korrigáltak. A megfelelő higiéniai állapotok hiányában a kórházban elkaptam egy baktériumot, ez a kórházi fertőzés a műtét után 1 hónappal ért el abba a stádiumába, hogy életmentő műtétet hajtottak végre, és nem volt 10% esélyem túlélni.

–Ez nagyon úgy hangzik, mint egy második esély az életben...

–Igen, abszolút és így is élek, nagyon megváltoztatott. Sokkal inkább életigenlőbb vagyok. Az életet szeretem teljes egészében megélni minden javával és azokkal, akiket szeretek. A műtét óta sokkal inkább eszem finomabb ételeket, sokkal inkább iszom finomabb italokat, sokkal inkább utazom drágább helyekre, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. A „majd egyszer” mondat, pedig azóta már nem létezik a fejemben. Ha úgy vesszük önzőbb lettem.

–Önzőbb? Éppen most akartam kérdezni, hogy mi a helyzet a segítségnyújtással, hiszen rengeteget adakozik?

–Valóban sok embernek segítek, ez a médiában nincs mind publikálva, de ez nem is baj, mert akkor biztosan megkapnám, hogy polírozom saját magam, így erről nem sokat szoktam beszélni.

–De mégis tudna hozni példákat, szívesen győzködnöm, hogy meséljen erről, mert egészen példaértékű, amiket tesz az bajban lévőkért.

–Volt olyan, hogy meghallottam a híradóból, hogy egy lánynak megölték az édesanyját sok késszúrással Máltán, és arra se volt pénze a lánynak, hogy hazahozza a holttestét és eltemesse az édesanyját. Ezt például több milliós értékben én álltam. Ezek nem szerepelnek a sajtóban. 

–Mégis körülbelül mennyit költ támogatásra?

–Nagyságrendileg havi fél és egy millió forint értékben benne vagyok a társadalmi felelősségvállalásban. Több évig, több hospise háznak én voltam a kiemelt támogatója. De támogatok állatokkal foglalkozó alapítványt is, amely azzal foglalkozik, hogy az állatok végül idős emberekhez kerüljenek elhelyezésre. De rengeteg embernek segítettem szegénynek, túlsúlyosnak...

–Ha már említette a túlsúlyos embereket, Magyarország jelenleg hogy áll az elhízással? 

–Hazánk brutálisan rosszul! Európa és az OECD országok legelhízottabb országa vagyunk, a világon pedig a 4. helyen áll Magyarország.

–Ez nagyon lehangoló, gondolom a koronavírus miatt sem jó, hogy ennyi túlsúlyos ember él a hazánkban?

–Pontosan! A covid legsúlyosabban a szervi betegséggel rendelkezőket, az idősebbeket, illetve az elhízottakat érinti, ezért tarol akkorát Magyarországon. Hogy valami nagyon szomorút és sokkolót is említsek, körülbelül nyolc tanítványom, akikkel foglalkoztam, és túlsúlyosak voltak, mind negyven körüliek már meghaltak a koronavírusban.

–Hogyan hatott ki a pandémia a vállalkozására?

–Azt láttuk, hogy az elején, az első hullám alatt, mindenki rizst, étolajat, lisztet, cukrot meg WC papírt halmozott fel...de úgy tűnik az emberek végül ráeszméltek arra, hogy nem csak a vitaminokat kell szedni hanem, hogy egészségesen kell táplálkozni. Mi 67%-os növekedéssel zártunk végül a céget a világjárvány évében. 

–Ez nagyon jó hír, ezek szerint az emberek csak figyelnek az egészséges táplálkozásra! Mit gondol miért választják ilyen sokan az Ön termékeit?

–Magyarországon és a közeli országokban sem ismerek olyan élelmiszeripari céget, mint a miénk. Egyedül a mi a cégünknek van 360 szénhidrátcsökkentett és keto terméke, mindehhez több mint 70 üzlet társul, naponta több mint tízezer embernek szállítunk ki ételt. Három államilag akkreditált klinikai vizsgálattal támasztották alá a termékeink pozitív hatását mind az egészséges emberekre, mind a cukorbetegségben szenvedőkre. És amit még kiemelnék, hogy a cégen belül ott ül bent az élelmiszermérnök, a séf, és az okleveles vegyészprofesszor, az MTA doktora. Nagyon erős a szakmai háttér, nem én találom ki a beltartalmakat.

–Utolsó kérdésem, van-e valami, amit tanácsolna a fiatalabb Schobert Norbertnek, valamit másként csinált volna az életében?

–Volt néhány rossz üzleti döntésem, mert naiv voltam. Ma már sokkal óvatosabb vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Több óvatosságot tanácsoltam volna magamnak, meg kevesebb forrófejűséget,  
illetve amit még megtanultam, hogy az igazságot azt mindig csomagolni kell, a sorban állás a kegyes hazugságért megy és nem a nyers igazságért. 

–De most nem csomagolta be az igazságot ugye?
–Most nem.


 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Könnyek között köszöntötte Bochkor a születésnapos Boros Lajost - "Úgy érzem, hogy tünetmentes vagyok"

Pataki József 2021.04.12.
Határtalan a szeretet Boros Lajos születésnapján, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy rengetegen felköszöntötték, köztük szerettei, barátai, és egykori állandó társa, Bochkor Gábor is. A 74 &ea...

Megnyílt az ország! – Ide vezetett a sztárok első útja

Pataki József 2021.04.09.
Hosszú idő után újra kinyithattak a boltok, szolgáltató helyek és egy emberként lélegzett fel az egész ország. Lapunk most arra volt kíváncsi, hogy vajon az első napokban, merre vették az irányt ismer...

Kökény Attila: Ha elfogy a pénz, bármilyen munkát elvállalok

Kiss Nóra 2021.04.08.
Kökény Attila a lazításoknak köszönhetően nyáron tudott némi bevételre szert tenni, a családjával most ezt a pénzt élik fel lassan. Az énekes igyekezett más munka felé is nézni, de nem t...

Huppsz

Kulcsár Edina: Azt sem tudom, hogy melyik kezembe harapjak!

AC News 2021.04.12.
A szépségszalon- tulajdonos inkább örül a nyitásnak, de megosztotta arra vonatkozó aggodalmát is, hogy óhatatlanul ott van a gondolat, hogy az emberek megfertőzhetik egymást.

Befejeződött a Barátok közt forgatása - Kiürült a Mátyás király tér

AC News 2021.04.12.
Közel 23 év után befejeződtek a csatorna egyik meghatározó napi sorozatának forgatásai, kiürült a Mátyás király tér. Köszönjük, mára ennyi! – olvasható minden napi forgat&oac...

Ábel Anita felgyógyult a koronavírusból! – „Biztosan tudom, elfelejteni nem fogom”

Kiss Nóra 2021.04.11.
Ábel Anitának 17 nap után negatív lett a koronavírus tesztje, így hétfőn már újra visszaállhat dolgozni. A műsorvezető szerencsésnek érzi magát, de benne is nyomott hagyott a betegség.
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

AC News

2030-ra elektromos buszok közlekedhetnek Magyarországon

AC News 2021.04.12.
Hatalmas változás történhet a közlekedésben, hiszen a kormány „Zöld Busz Programjának” köszönhetően 10 éven belül egy környezettudatosabb országban élhetünk.

Az irodalmat terjesszük, ne a vírust! – Ilyen szép versidézetes maszkokat aligha láttál!

AC News 2021.04.12.
Nagyon kreatív ötlettel állt elő egy hazai pecséttervező, aki most irodalmi maszkok gyártásába kezdett. Április 11-én volt a magyar költészet napja, az AcNews ennek apropójából kereste fel Török...

A PSZ köszönetét fejezi ki az oktatási dolgozók oltásában közreműködőknek

AC News 2021.04.12.
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) köszönetét fejezi ki az oktatási dolgozók oltásában közreműködő egészségügyi dolgozóknak és honvédségi alkalmazottaknak.  

Sziréna

Magatehetetlen élettársára gyújtotta a házat egy nő

AC News 2021.04.12.
A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete, valamint közveszélyokozás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2020. július 5-&eacu...

Lakat alatt a prostituáltak réme   

AC News 2021.04.12.
Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy külföldi férfit, hogy hat prostituáltat támadott meg Budapesten.

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

AC News 2021.04.12.
Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).    
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

Itthon

Palkovics: Összefogással megelőzhetők a klímaváltozás káros következményei

Pataki József 2021.04.12.
A Kárpát-medence jövőjét jelentősen befolyásolja az éghajlatváltozás, de összefogással meg lehet előzni a káros következményeket - mondta az 1. Országos Interdiszciplináris Éghajlatvál...

Merkely: Bármelyik vakcinát adják, el kell fogadni!

Pataki József 2021.04.12.
A koronavírus-járványt kizárólag oltással lehet legyőzni, ezért bármelyik vakcinát is kínálják fel, azt az embereknek el kell fogadniuk - mondta a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn Áder János k...

Áder: A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek

Pataki József 2021.04.12.
A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek, mint Európa számos más régiójában - figyelmeztetett Áder János közt&aacut...

Világ

Trump: A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Pataki József 2021.04.12.
A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson - mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szomb...

Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Pataki József 2021.04.12.
A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgál&a...

Megszűnt a szükségállapot Csehországban

Pataki József 2021.04.12.
Hétfőn nulla órakor Csehországban megszűnt a koronavírus-járvány miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot. A járvány terjedésének enyhülése miatt ugyanis a cseh korm...
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

Profil

Dr. Kőnig Róbert: Amíg a gyerekeket nem oltják be, nem lesz vége a járványnak

Kiss Nóra 2021.04.10.
Dr. Kőnig Róbert – vagy ahogy a legtöbben ismerik: Kőnig doki – gyermeksebész imádja a munkáját, a koronavírus azonban rá is plusz terheket ró, hiszen a harmadik hullám már a gyermekeket sem kíméli...

Benkovics Péter: 60 óra alatt élte át a küzdelmek teljes spektrumát

AC News 2021.04.03.
Benkovics Pétert egész életében érdekelte az emberi küzdelem miértje és hogyanja. A sportember vette a bátorságot és elindult a világ egyik legkeményebb extrém megmérettetésén, a Spar...

Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

AC News 2021.03.28.
Schobert Norbi sokszor akkor kerül a média középpontjába, amikor valami nagyon megosztó mondat hagyja el a száját, ám arról kevés szó esik, hogy bőven kiveszi a részét, ha a nehéz helyzetben l&eacut...

Amiről beszélnek

Szulák Andrea is megkapta az oltást

AC News 2021.04.12.
Az énekesnő környezetében sokan megbetegedtek, sajnos volt, akit el is veszített a vírusfertőzés következtében, így különösen boldog, hogy megkapta az orosz vakcinát.

Baranyi László: 93 évesen átesett a Covidon, most forgatókönyvet ír, és mindennap gyúr

AC News 2021.04.12.
A színész nemrég épült fel a koronavírusból, ami annyira legyengítette, hogy 12 kilót fogyott, így jelenleg hízókúrán van, mindemellett próbálja edzeni is a testét.

Oszvald Marika: Időben gondoskodtam róla, hogy ne kelljen kegyelemkenyéren élnem

AC News 2021.04.12.
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő ma ünnepli a 69. születésnapját. Szerencsére nem telnek unalmasan a karantén napjai, sőt nemrég el is hagyta otthonát, hogy részt vehessen egy kiáll...
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között