Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

AC News 2021.03.28. Profil

Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

Schobert Norbi sokszor akkor kerül a média középpontjába, amikor valami nagyon megosztó mondat hagyja el a száját, ám arról kevés szó esik, hogy bőven kiveszi a részét, ha a nehéz helyzetben lévők támogatásáról van szó. Az adakozáson kívül beszélgettünk az egészséges életmódról, a vírushelyzetről, és hogy miként éli életét miután 10% esélyt jósoltak neki, hogy feláll a műtőasztalról.

– Hogyan emlékszik vissza a gyerekkorára, édesanyja 5 éves koráig egyedül, majd nevelőapjával közösen nevelte, milyen a viszonya a szüleivel?

–Rengeteget dolgoztak a szüleim, ezért nagyon sokat voltam a dajkámmal gyerekkoromban. Most is nagyon jó a viszonyom az édesanyámmal, körülbelül 20 éve én gondoskodom róla. 

– A Rendőrtiszti Főiskolára járt, melynek befejezése után a rendőrségen egészen századosi rendfokozatig emelkedett. Honnan jött a gondolat, hogy rendőr lesz? És miért váltott szakmát?

–Pár pont híján nem vettek fel az ELTE pszichológia szakjára, és mindenképpen egy olyan szakmát szerettem volna, ami támogatja a megélhetésemet. Főiskolára maximális pontszámmal kerültem be. Az iskola befejezésével automatikusan jár a hadnagyi rang, két éven belül már főhadnagy lettem dicsérettel, de nem láttam benne egzisztenciális perspektívát, ezért váltottam. 

– Rubint Rékával 1999-ben ismerkedtek meg, azóta boldog házasságban élnek, 3 gyerekük született. Hogyan találtak egymásra?

–Szereplőket kerestem egy fitnesz kickbox videóhoz, és Réka is beállt a próbára, de nem jött el a gyakorlásokra. Aztán mindig úgy hozta az élet, hogy kerülgettem őt. Végül 2001-ben egy gyerek roadshowhoz kértem meg, hogy jöjjön el nekem segíteni. Három napig beszélgettünk az autóban és ott váltunk lelkitársakká. 

–2012-ben életmentő szívműtétet hajtottak végre Önön, ez milyen hatással volt az életére, változtatott-e az addigi életszemléletén?

–Az első műtétem az nem életmentő volt, hanem egy korrekciós műtét, egy velem született szívbillentyű rendellenességet - amit egész életemben hordoztam - korrigáltak. A megfelelő higiéniai állapotok hiányában a kórházban elkaptam egy baktériumot, ez a kórházi fertőzés a műtét után 1 hónappal ért el abba a stádiumába, hogy életmentő műtétet hajtottak végre, és nem volt 10% esélyem túlélni.

–Ez nagyon úgy hangzik, mint egy második esély az életben...

–Igen, abszolút és így is élek, nagyon megváltoztatott. Sokkal inkább életigenlőbb vagyok. Az életet szeretem teljes egészében megélni minden javával és azokkal, akiket szeretek. A műtét óta sokkal inkább eszem finomabb ételeket, sokkal inkább iszom finomabb italokat, sokkal inkább utazom drágább helyekre, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. A „majd egyszer” mondat, pedig azóta már nem létezik a fejemben. Ha úgy vesszük önzőbb lettem.

–Önzőbb? Éppen most akartam kérdezni, hogy mi a helyzet a segítségnyújtással, hiszen rengeteget adakozik?

–Valóban sok embernek segítek, ez a médiában nincs mind publikálva, de ez nem is baj, mert akkor biztosan megkapnám, hogy polírozom saját magam, így erről nem sokat szoktam beszélni.

–De mégis tudna hozni példákat, szívesen győzködnöm, hogy meséljen erről, mert egészen példaértékű, amiket tesz az bajban lévőkért.

–Volt olyan, hogy meghallottam a híradóból, hogy egy lánynak megölték az édesanyját sok késszúrással Máltán, és arra se volt pénze a lánynak, hogy hazahozza a holttestét és eltemesse az édesanyját. Ezt például több milliós értékben én álltam. Ezek nem szerepelnek a sajtóban. 

–Mégis körülbelül mennyit költ támogatásra?

–Nagyságrendileg havi fél és egy millió forint értékben benne vagyok a társadalmi felelősségvállalásban. Több évig, több hospise háznak én voltam a kiemelt támogatója. De támogatok állatokkal foglalkozó alapítványt is, amely azzal foglalkozik, hogy az állatok végül idős emberekhez kerüljenek elhelyezésre. De rengeteg embernek segítettem szegénynek, túlsúlyosnak...

–Ha már említette a túlsúlyos embereket, Magyarország jelenleg hogy áll az elhízással? 

–Hazánk brutálisan rosszul! Európa és az OECD országok legelhízottabb országa vagyunk, a világon pedig a 4. helyen áll Magyarország.

–Ez nagyon lehangoló, gondolom a koronavírus miatt sem jó, hogy ennyi túlsúlyos ember él a hazánkban?

–Pontosan! A covid legsúlyosabban a szervi betegséggel rendelkezőket, az idősebbeket, illetve az elhízottakat érinti, ezért tarol akkorát Magyarországon. Hogy valami nagyon szomorút és sokkolót is említsek, körülbelül nyolc tanítványom, akikkel foglalkoztam, és túlsúlyosak voltak, mind negyven körüliek már meghaltak a koronavírusban.

–Hogyan hatott ki a pandémia a vállalkozására?

–Azt láttuk, hogy az elején, az első hullám alatt, mindenki rizst, étolajat, lisztet, cukrot meg WC papírt halmozott fel...de úgy tűnik az emberek végül ráeszméltek arra, hogy nem csak a vitaminokat kell szedni hanem, hogy egészségesen kell táplálkozni. Mi 67%-os növekedéssel zártunk végül a céget a világjárvány évében. 

–Ez nagyon jó hír, ezek szerint az emberek csak figyelnek az egészséges táplálkozásra! Mit gondol miért választják ilyen sokan az Ön termékeit?

–Magyarországon és a közeli országokban sem ismerek olyan élelmiszeripari céget, mint a miénk. Egyedül a mi a cégünknek van 360 szénhidrátcsökkentett és keto terméke, mindehhez több mint 70 üzlet társul, naponta több mint tízezer embernek szállítunk ki ételt. Három államilag akkreditált klinikai vizsgálattal támasztották alá a termékeink pozitív hatását mind az egészséges emberekre, mind a cukorbetegségben szenvedőkre. És amit még kiemelnék, hogy a cégen belül ott ül bent az élelmiszermérnök, a séf, és az okleveles vegyészprofesszor, az MTA doktora. Nagyon erős a szakmai háttér, nem én találom ki a beltartalmakat.

–Utolsó kérdésem, van-e valami, amit tanácsolna a fiatalabb Schobert Norbertnek, valamit másként csinált volna az életében?

–Volt néhány rossz üzleti döntésem, mert naiv voltam. Ma már sokkal óvatosabb vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Több óvatosságot tanácsoltam volna magamnak, meg kevesebb forrófejűséget,  
illetve amit még megtanultam, hogy az igazságot azt mindig csomagolni kell, a sorban állás a kegyes hazugságért megy és nem a nyers igazságért. 

–De most nem csomagolta be az igazságot ugye?
–Most nem.


 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Fiatalos lendülettel állt ismét munkába Forgács Gábor – Így van most a humorista

AC News 2021.06.14.
Fiatalos lendülettel vágott bele ismét a munkába Forgács Gábor, annak ellenére, hogy az év első hónapjaiban nagyon komoly megpróbáltatásokon kellett keresztül mennie.

Dévényi Tibor elárulta, miért nem lett súlyosabb az állapota - „Nem értem az embereket”

AC News 2021.06.11.
Az ország Tibi bácsija elárulta, mit gondol arról, hogy sokan nem mennek el az időpontokra, hogy megkapják a koronavírus-elleni védőoltás második adagját.

Balázs Andi nem tudta visszatartani a könnyeit – „Ez a legcsodálatosabb érzés a világon”

AC News 2021.06.10.
A színésznő hosszú szünet után léphetett újra a világot jelentő deszkára, és olyannyira elérzékenyült, hogy bizony itatta rendesen az egereket a színpadon.

Huppsz

Lemezlovas lett Pumped Gabó –„Szép lassan kiürült a diszkó, amikor játszottam!”

Pataki József 2021.06.14.
A pumpálós híresség többek között a zenének is köszönheti, hogy annak idején megismerte a nagyérdemű. Mindig is közel állt hozzá az elektronikus zene, éppen ezért úgy döntött,...

Tóth Andi úgy érzi, néha legszívesebben kiszállna a világból

Pataki József 2021.06.14.
Az énekesnő új albumon dolgozik, melyről az ’Állj’ című dal már napvilágot látott. Tóth Andi az utóbbi időszakkal kapcsolatos érzéseit fogalmazta meg a dalban, mint mondja, néha neki is elege van.

Istenes Bence a sérüléséről: Ha az ember sportol, ez benne van a pakliban

AC News 2021.06.11.
Videóban mesélte el a műsorvezető, hogyan érzi magát a focibalesete után.
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között

AC News

Gyermekpszichológus: A legtöbb 18 év alatti várandós azért esik teherbe, mert nincs elég információja

AC News 2021.06.14.
Egy 2020-as statisztika szerint hazánkban minden nap 5 18 év alatti anyává. Az okok sokfelé vezethetőek vissza, leginkább a felvilágosító edukáció hiánya miatt válnak a kiskorúak a tervezettnél ...

Szakértő válaszol: Nagy az érdeklődés a gyerekek oltása iránt

AC News 2021.06.14.
A kormány június 10-én, csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy már olthatóak a 12-16 év közötti gyermekek. Az AcNews Dr. Bense Tamást, csecsemő- és gyermekgyógy&aac...

Meteorológiai szolgálat: A hét végéig mintegy tíz fokkal melegszik a levegő

AC News 2021.06.14.
A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig mintegy tíz Celsius-fokot emelkedik a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat h&eacut...

Sziréna

BRFK: 33 millió forintos rablást derítettek fel a rendőrök

AC News 2021.06.14.
Egy 33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók, a símaszkos támadók a dolgozóknak szánt fizetést vették el a cégvezetőtől tavaly decemberben - közölte a Budapesti Rendőr-főkap...

Több milliós kárt okozott egy részeg rongáló a nyíregyházi sportcsarnokban

AC News 2021.06.14.
Több millió forint kárt okozott a nyíregyházi Continental Arénában egy részeg rongáló, aki kinyitotta a tűzoltócsapokat, üvegeket tört be és italautomatákat borogatott - közölte a Szabolcs-S...

Kanadai gyilkosokat fogtak el Magyarországon

AC News 2021.06.14.
Kanadai gyilkosokat fogtak el Magyarországon szombat este - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon hétfőn.   
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

Itthon

Meghalt 21 beteg, 255-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Pataki József 2021.06.14.
Meghalt 21, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 255 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a hétvégi összesített adatokat a koronavirus.gov.hu h...

Bakondi: Többszörösére emelkedett az elfogott illegális migránsok és embercsempészek száma

Pataki József 2021.06.14.
Tavalyhoz képest többszörösére emelkedett a magyar határokon elfogott illegális migránsok és embercsempészek száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna va...

Orbán Viktor Törökország államfőjével tárgyalt

Pataki József 2021.06.14.
Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tajjip Erdogan török államfővel tárgyalt Brüsszelben, a NATO hétfői csúcstalálkozójának előestéjén - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnö...

Világ

Stoltenberg: Új fejezetet nyitunk a transzatlanti kapcsolatokban

Pataki József 2021.06.14.
A NATO hétfői, egynapos csúcstalálkozója új fejezetet nyit a transzatlanti együttműködés megerősítésében az Oroszország és Kína jelentette biztonsági kihívások közepette - jelen...

A német kancellár is gratulált az új izraeli kormányfőnek

Pataki József 2021.06.14.
Angela Merkel német kancellár gratulált Naftali Bennettnek a sikeres kormányalakításhoz és megválasztásához Izrael új miniszterelnökének.

Észak-Macedóniában szeptember óta először nincs halálos áldozat

Pataki József 2021.06.14.
Kilenc hónapja először nincs halálos áldozata a koronavírusnak Észak-Macedóniában - közölte Venko Filipce egészségügyi miniszter a közösségi médiában.
Video4a - Kategóriák között
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között

Profil

Börcsök Viktória: Mindig azt az énemet veszem elő, amelyikre éppen szükség van!

AC News 2021.06.12.
Viki olyan sok mindennel foglalkozik egyszerre, hogy felsorolni sem könnyű. Műkorcsolyázó, a Nemzeti Jégszínház szólistája, Youtuber, műsorvezető, influencer, számos videoklip szereplője. Legutóbb például kisfi&aa...

Mad Scientist: Az adott ötletet mindig a legjobban szeretnénk megcsinálni

AC News 2021.06.06.
Az AcNews megkereste az őrült tudósokat, hogy kiderítse, hogyan lehet hazánkban felvirágoztatni a sörfőzést az egyedibbnél egyedibb ízkreációkkal és dizájnnal.

Boronkay Péter: Az Olimpián túl is van élet

Pataki József 2021.05.29.
A paralimpikon bal alkarhiánnyal született de ez egy percig sem akadályozta semmiben, hogy elérje céljait. Mára rengeteg szép eredményt tudhat a magáénak, és mint mondja; simán felveszi a versenyt az ép sportol&...

Amiről beszélnek

Így kell ezt! Újra levette a lábáról Liptai Claudiát férje – Nem semmi, mit talált ki az évfordulójukra

AC News 2021.06.14.
Pataki Ádám mindent gondosan előre eltervelt, de feleségének csak annyit árult el, hogy randevúzni viszi házassági évfordulójuk alkalmából.

Ezt gondolja Puskás Peti apukája Dallos Bogiról

AC News 2021.06.14.
Puskás Tivadar fájó szívvel, de búcsút mond a színháznak, azonban még utoljára kiállt a közönség elé, hogy Nyíregyházán játszhasson. Mindezt fia, Puskás Peti &eacut...

Istenes Bence túlvállalta magát, ezért történt a balesete

AC News 2021.06.14.
Egyszerre öt ember munkáját végezte, meg is lett a böjtje…
Video4a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között