Sirokai Diána: Sok idő volt megtanulni szeretni magam

Pataki József 2020.01.08. Profil

Sirokai Diána: Sok idő volt megtanulni szeretni magam

A Londonban élő magyar plus size modellnek már egymillió ember követi mindennapjait a közösségi oldalán. Egyre csak halmozza a nemzetközi sikereket, és olyan emberek ismerték már el munkásságát, mint Kim Kardashian, vagy Mariah Carrey. Lábai előtt hever az egész modellvilág, de megmaradt közvetlen lánynak, és nem felejtette el honnan indult. Diána sosem adta fel álmait, még akkor sem, amikor rendszeresen bántották iskolatársai. Megtanulta szeretni magát, és azt tanácsolja nőtársainak, hogy kövessék példáját, hiszen csak így léphetünk rá a boldogsághoz vezető útra.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

– Mióta élsz Londonban?

– 12 éves koromban kerültem Londonba. Anyukám egyszer megkérdezte, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek. Én azt válaszoltam, hogy modell, színésznő és divattervező, erre ő azt mondta, hogy akkor költözzünk külföldre. Azóta is ugyanígy mindenben támogat és mellettem van.

– Hogyan ismertek fel a modell szakmában?

– 16 évesen kezdtem el modellkedni hobbiból, hogy tapasztalatot szerezzek. Videoklipekben szerepeltem először, hogy megbarátkozzam a kamerával, a színészkedéssel és egyben a modellkedéssel. Az első videóban jó benyomást keltettem a rendezőben, ezért további munkákra hívott. 2 év után azonban abbahagytam a modellkedést. A suliban az üzlet és a divattervezői szakmámat végeztem, az osztálytársaim pedig bántani kezdtek a modellmunkáim miatt. Miután befejeztem a tanulmányaimat körmösként kezdtem el dolgozni édesanyám szépségszalonjában, ahol az egyik vendég felkarolt és újra belevitt a modellszakmába. Akkor egy fehérnemű cégnek lettem az egyik arca, és onnantól indult be igazán a karrierem. Ez volt 3 éve.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

D I A N A (@dianasirokai) által megosztott bejegyzés,

 

– Mennyi idő alatt építetted fel a ma már 1 milliós követővel rendelkező Insta táborodat?

– Amint fehérnemű márkáknak kezdtem modellkedni, elkezdtem felépíteni az Instagram oldalamat is. Szeretem, de abszolút munkának tekintem és tudatosan nem ekörül forog az életem. A mai világban a modellszakmához jól jön, ha van egy platformod valamilyen internetes felületen. Nagyon sok új lehetőséget nyújt es hálás vagyok, hogy az emberek szeretik az oldalamat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

D I A N A (@dianasirokai) által megosztott bejegyzés,

 

– Az elmúlt évek alatt melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

– Nem tudnék választani, mindegyikre nagyon büszke vagyok. Úgy érzem, idén fog beindulni igazán a karrierem. Ami a következő pár hónapban vár rám, nagyon izgalmas lesz, de az még titok, hogy mi is ez pontosan.

– Mi a legemlékezetesebb sztorid a modellszakmából?

– Van egy negatív és egy pozitív. A negatív az, amikor sírva hazamentem egy videoklip forgatásról, mert a másik modell lány azt mondta, hogy undorítóan nézek ki és ő az én helyemben biztos nem modellkedne. Akkoriban nagyon sokat bántottak a suliban, így elég érzékeny voltam és teljesen elvesztettem a magabiztosságomat. A pozitív élmény az volt, amikor olyan emberektől kaptam jó visszaigazolást arra, amit csinálok, akik világszerte elismertek, és felnézek a sikereikre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

D I A N A (@dianasirokai) által megosztott bejegyzés,

 

– Mit gondolsz arról, hogy a plus size vonal egyre nagyobb térhódításnak örvend?

– Itt volt az ideje! Viszont most szinte csak plus size és vékony modellek vannak. Szerintem minden méretben, bőrszínben, magasságban, hajszínben stb. kellenének modellek. Akkor a nők többsége tudna azonosulni a plakátokon, magazinokban szereplőkkel, és nem éreznék azt, hogy ők nem elég szépek.

– Mindig ilyen magabiztos voltál?

– Sok idő volt megtanulni, szeretni magam. Voltam sokkal vékonyabb, mint most és mégis utáltam magam. Ha most lefogynék pár kilót, akkor is tudnám szeretni önmagam, hiszen ez az érzés belülről kell jöjjön és nem szabad, hogy a külsőd határozza meg a magabiztosságodat.

– Mit üzensz azoknak a nőknek, akik elégedetlenek a külsejükkel?

– Meg kell kérdezni magunkat, hogy mi az, amit nem szeretünk, tudunk-e változtatni rajta. Esetleg mások véleményére hallgatunk, de ha ezt nem tennénk, nem is utalnánk magunkat? Ha te nem szereted saját magad, akkor tegyél azért, hogy szeresd! Ha szeretnél fogyni, izmosodni, akár hízni, akkor tegyél meg mindent érte. Ha bármilyen oknál fogva egyszerűen nem tudsz fizikálisan tenni érte, akkor próbálj meg mentálisan. Dolgozz azon, hogy elfogadd magad. Dicsérd magad a tükörben, hordj olyan ruhákat, amiben a legszebbnek érzed magad. És idővel elfogod hinni! Én is ezt csináltam! És persze nem adok másoknak a véleményére már!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

D I A N A (@dianasirokai) által megosztott bejegyzés,

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT