Szarvas Andrea: A mosoly a legfontosabb!

Pataki József 2019.05.30. Profil

Szarvas Andrea: A mosoly a legfontosabb!

Tegnap találkoztunk Szarvas Andreával az idei Magyarország Szépe sajtóeseményén.A 2018-as szépségkirálynő ezúttal a zsűriben foglal helyet, és egyúttal tovább adja a koronáját is. Hogy milyen tanácsokkal látta el az indulókat, és mit jelent számára a szépség, arról az AcNews-nak beszélt.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

– Tavaly megnyerted a Magyarország legrangosabb szépségversenyét. Miben változott azóta az életed?

– Mindenben. Békés megyéből költöztem fel a fővárosba és teljesen felfordult az életem. Iskolába jártam, otthon intéztem a dolgaimat, aztán amikor nyertem, ide kellett jönnöm, hogy készüljek a nemzetközi versenyre.

– Hogy tetszik Budapest?

– Nehéz volt felvenni ezt az életritmust. Minden más itt. Az emberek, a forgalom, és minden háromszor annyiba kerül, mint vidéken. De nagyon szeretem. Júniusban lesz egy éve, hogy fent vagyok.

– Hogy telik egy átlagos napod szépségkirálynőként?

–  Az eleje kicsit húzósabb volt, mert készültem a nemzetközi versenyre. Rendszeres edzéssel, ügyintézéssel, ruhák beszerzésével teltek a napjaim és a felkéréseknek is eleget kellett tennem. Most már nyugodtabb az életem, nagyrészt az utamat terelgetem és próbálom kialakítani az életemet. Ezen kívül termékeket promózom, de csak olyanokat amiket szívesen is használok és tudok azonosulni vele. Sok lány álma, hogy eljusson ide, próbálok nekik példát mutatni.

– Miért jelentkeztél tavaly a versenyre?

– Már kiskorom óta mondták nekem, hogy milyen szép vagyok. A Magyarország Szépe előtt két nagyobb versenyen mérettettem meg magam, de mindig csak második lettem vagy különdíjas. Aztán anyukám bíztatott rá, hogy jelentkezzek erre a versenyre, mert nincs vesztenivalóm.

– Ez egyfajta önigazolás is neked?

– Van ilyenkor az embernek egy egészséges önbizalma. Kell is ehhez a versenyhez, másképp ne jelentkezzen senki. Igen, szerettem volna tudni, hogy van-e helyem a szépségiparban.

– Hogy érzed magad a zsűri székben?

– Nagyon furcsa. Egy évvel ezelőtt én álltam az ítészek előtt fehér pólóban. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök is, hogy átadom a koronát, mert ezzel elengedik a kezem és a magam útját járhatom, másrészt elnézném, ahogy a polcomon díszeleg a korona.

– Mi alapján fogod megítélni a lányokat?

– Nagyon szépek a lányok, de szeretném őket megismerni belsőleg is. Ha a külsőt nézzük, az első nálam az arc és a mosoly. Legyen aranyos, alázatos, kedves.

– Milyen tanácsot adtál nekik idáig?

– Az egyik legfontosabb a mosoly, és azt, hogy magukat adják. Élvezzék ezt az egészet.

– Mit jelent számodra a szépség?

– A szépség nagyon relatív. Szerintem a külső és a belső tökéletes harmóniája. Én mindig mosolygok, és pozitív személyiség vagyok. Nincs olyan képem, amin nem mosolygok. Számomra ez jelenti azt, hogy valaki igazán szép. Fontos a külső, de társulnia kell hozzá egy belső szépségnek is. Magamat tudom felhozni példának. Legyenek a lányok kedvesek, alázatosak, szerények, segítőkészek. Annak ellenére, hogy nyertem, nem szálltam el magamtól.

– És a férfiakban milyen értékeket keresel?

– Nincs ideálom. A külső megfog, a belső pedig megtart. Legyen a férfi humoros, helyes és ami a legfontosabb, hogy legyen egy értékrendje. Legyen a családja és én a mindene. Egymást kell húznunk feljebb és feljebb.

– Van most ilyen az életedben?

– Ilyen férfi most nincs…

Az idei verseny június 23-án este a Duna Televízió és a Duna World élő műsorán lesz látható.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT