Szentgyörgyi Rómeó: Csodák nincsenek, csak szorgalmas munka

Pataki József 2022.05.28. Profil

Szentgyörgyi Rómeó: Csodák nincsenek, csak szorgalmas munka

Az ország egyik leghíresebb edzője már többször bizonyította, hogy a módszereivel milyen eredményeket lehet elérni. Elég csak a hírességekre gondolni, akikkel ő foglalkozott. Jelenleg egy több ezer fős csoportnak segít teljesen ingyen az egészséges élet jegyében és megannyi ember köszönheti neki a sikerélményét. De, hogy honnan indult és mik a céljai, arról az AcNewsak adott interjújában beszélt.

Csanyi cikk

– Az elmúlt években sokszor láthattunk a tévében, igazi sportember vagy, ráadásul hazai hírességeket is edzettél már. Kivel volt a legemlékezetesebb történeted, illetve kivel érted el a legnagyobb eredményeket?

– Rengeteg híres emberrel dolgoztam, és sokukkal a mai napig is jó barátságban vagyok. Megdöbbentett ezeknek az embereknek a kitartása, az alázata, amivel egy-egy edzésprogramot végig csináltak. Sok nevet felsorolhatnék, a teljesség igénye nélkül örömmel edzettem Klaussmann Viktort, Janza Katát, Nagy Sándort, Nárai Erikát. Bochkor Gábor különösen emlékezetes, mert a műsorai alapján nem hittem, hogy sok közös van bennünk, de kiderült, hogy fantasztikus jó humorú, kedves ember. Minden edzésen külön kis csatánk volt, hogy gépeken vagy anélkül eddzünk. Sokszor mondta: fekvőtámaszozni egyedül is tudok, itt ez a sok gép, ezeket akarom használni! Aztán meggyőztem persze, de néha ő is megdolgoztatott.

– Már gyerekkorodban is ennyire érdekelt az egészséges életvitel? Honnan hoztad ezt a küldetéstudatot?

– 6 évesen még nem voltam céltudatos, viszont nagyon mozgékony. Testnevelés szakos iskolába kerültem, és ez meghatározta az egész további pályafutásomat. Szerettem is, jó is voltam benne, egyértelmű volt, hogy testnevelő tanár lesz belőlem. Példaképeim voltak a kiváló iskolai testnevelő tanárok, és a mai napig is a legjobb döntésnek tartom hogy a Pécsi Egyetemre mentem, és ezt a pályát választottam. Örülök, hogy példát is mutathatok, és a mai napig fejlesztem a tudásom.

– Mit tartasz a legfontosabb célodnak?

– Hál’ Istennek sok egyéni célomat elértem. Most már inkább arra koncentrálok, mivel tudnék segíteni, hogyan tudnám átadni a tudást, az egész életvitelt, ami engem is egészségesen és fitten tart. Lehet hogy nagyravágyó a cél, de szeretnék minél több emberhez szólni, és most már az ő sikereik a legnagyobb büszkeségem.

– Miben más a te programod, mint a többi?

– Elsősorban abban, hogy komplex. Teljes egységben gondolkodunk, az egészséges, tartható fogyást és alakformálást tűztük ki célul. Ez a program 3 alappilléren nyugszik: Egy profi diétán, egy egész testet megmozgató edzésterven és a minőségi táplálék kiegészítőkön. A diéta 1450 kalóriás, ami lehet, hogy az éhezéshez szokott rutinos kalória számolóknak soknak tűnik, de kimondottan edzéshez terveztük. Ezzel el lehet érni a zsírból fogyást és izomépítést. Természetesen kell hozzá az edzésprogram, ami otthon, eszközök nélkül is végezhető, sehova nem kell menni hozzá. És ezeket a folyamatokat könnyítik, katalizálják, gyorsítják azok a prémium tápanyagok, amiket javasolni szoktunk. Nem engedjük el a résztvevők kezét az egész folyamat alatt, egy sikernaptár foglalja össze a célokat és az eredményeket. És a legfőbb specialitás: Az edzés- és az étkezési program teljesen ingyenes.

– Egy 120 ezer tagot számláló csoportot működtetsz, ahol embereknek segítesz teljesen ingyen. Hol éri meg ez neked?

– A blogomat, a programomat szenvedélyből indítottam. Tanítani akartam az embereket, hogy ők is ismerjék fel, mi az ami használ, mi az, amitől elhíznak, megbetegszenek. Az edzésterveket is ezért tettem közzé, aztán egy rendszerbe foglaltam, csiszolgattam. A visszajelzések alapján aztán kirajzolódott egy igény. Egyre többen kérdezték tőlem, melyik az a fehérje, kiegészítő, vitamin, amit ajánlok. És sokszor nem tudtam erre őszinte választ adni, hisz saját tapasztalatból láttam, éreztem melyik gyártó melyik terméke miért jó vagy nem jó, de igazán felelősségteljesen nem mertem ajánlani sok mindent. Ebből indult el az a termékfejlesztés, és az Intenset bolt, ahol többnyire már a saját fejlesztésű termékeink találhatók. Mindegyiket ismerem, teszteltem, merem ajánlani, és a vásárlóink is elégedettek. Egymást követő 3 évben lettünk az ország boltja szépség-egészség kategóriában a közönségszavazáson.

– Nemsokára itt a nyár, sokan előtte egy-két hónappal előtte kezdenek edzeni, hogy valahogy formába rázódjanak. Szerinted mikor érdemes elkezdeni kialakítani a "beach body-t"?

– A klasszikus elv az, hogy a nyári test télen készül. Hiszem és vallom, hogy az életmódváltás egy életre szól, nem szezonális. Ugyanakkor jó hír, hogy akár már 10 tudatos, jó edzés is eredményt hoz, látható változással jár. Léteznek extra tápanyagok, melyek gyorsíthatják a zsírok mobilizációját, ezek is bevethetők. Még májusban sem késő nekiállni, sőt, sosem az. Az az igazság, hogy nem csak a látvány a fontos, hanem az egészség is, és minden apró lépés a jó irányba kifizetődik. Csodák nincsenek, csak szorgalmas munka. De ehhez örömmel nyújtunk segítséget, támogatást.

– Sokan minél gyorsabban, kevés erőfeszítéssel akarnak eljutni az áhított alakhoz. Létezik ilyen? Mit mondanál ezeknek az embereknek?

– Azt, hogy az elhatározás már csodálatos, de ahogy fent mondtam: nincsenek csodák. Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem is az. Ömlenek ránk a legújabb mindenféle alapot nélkülöző módszerek amik ígérnek mindent, de ezek nem működnek. Drasztikus tápanyag megvonással, vagy nagyon egyoldalú étkezéssel valóban meg lehet szabadulni pár kilótól, de ez zömmel víz, és az első pár kiló mínusz után a szervezet fellázad. Indul a jojó effektus, a falásroham, a hiánytünetek, amik hamar vezetnek betegségekhez. Nem érdemes kísérletezni.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.05.
A 80’és 90’s években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elől, illetve nem léte...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video1a - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

AC News

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Alaposan megbüntette a versenyhivatal a Casio termékek hazai nagykereskedőjét

AC News 2022.07.05.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszo...

Nincs vége - 10 414-en érkeztek Ukrajnából hétfőn

AC News 2022.07.05.
Az ukrán-magyar határszakaszon 5511 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4903-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Sziréna

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  

Vádat emeltek a siklóernyőst rosszul mentő parancsnok ellen

AC News 2022.07.04.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az állami légi jármű parancsnokát, egy...
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...

Kis híján 80 % az infláció Törökországban

AC News 2022.07.05.
Törökországban 24 éves rekordokat döntöget az infláció.
video3a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
video1a - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro