USNK: Felelősséggel tartozunk a fiatalabb generációknak

Pataki József 2020.02.17. Profil

USNK: Felelősséggel tartozunk a fiatalabb generációknak

A 2018-as X-Faktor győztesei, az erdélyi rapduó élete gyökeresen megváltozott a műsor óta. Filep Kund és Laskay Nimród most az AcNewsnak mesélt arról, mi minden történt velük az elmúlt időszakban, miben változott az életük, személyiségük, és mi lesz a következő nagy dobásuk.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

– Mik a tapasztalataitok az X-Faktor vége óta?

USNK: Az X-Faktor óta teljesen a feje tetejére állt a világ körülöttünk, és nagyon gyorsan össze kellett szednünk magunkat, hogy ne legyünk a saját sikereink áldozatai. Rengeteg fellépésén vagyunk túl és olyan helyekre jutottunk el, a karrierünk első évében, amelyekről még álmodni sem mertünk volna! Részt vettünk A Dal 2019-ben és megnyertük az akusztik különdíjat. Vendégelőadók lehettünk a 2019-es Fonogram Magyar Zenei Díjátadón, és a Petőfi Zenei Díjátadón, amely egy hatalmas megtiszteltetés számunkra, és mai napig hihetetlennek tűnik! Év végén megjelent a három angol nyelvű dalból álló kislemezünk és egy magyar dalunk is Nem bízom címmel, mely nagyon sokáig a YouTube felkapottak listájában volt.

Emellett megismerkedtünk rengeteg új emberrel, és kaptunk ezerszer annyi tanácsot. Felköltöztünk Budapestre. Voltunk már fáradtak is, sőt volt, hogy úgy éreztük, hogy egyszerűen túl sok ez nekünk! Aztán egyszer csak csend. Felnőttünk a feladathoz.

– Milyen személyiségbeli változásokat vettetek észre magatokon?

USNK: Sokkal magabiztosabbak lettünk, és sokkal felelősségtudatosabbak is. Jót tett nekünk a sok pozitivitás, a végtelen szeretet, amit a rajongóinktól kapunk fellépésről fellépésre, vagy akár a social média felületeken. Ez mind visszaigazolás arra, hogy tényleg van értelme ezt csinálni, és az emberek értékelik a munkánkat, élvezik a dalainkat, és ami a legfontosabb, hogy szeretnek minket, a két embert, aki emögött áll. Nincs szebb dolog a világon, mint látni azt, hogy képes vagy embereket megérinteni a művészeteddel, azzal, ami belőled áramlik. Természetesen ez olykor egy nagy teher is tud lenni, hisz felelősséggel tartozunk a fiatalabb generációknak, akik még csak most indulnak felfedező útra és kezdenek el közvetlen tapasztalatokat szerezni. Fontos az, hogy jó példát tudjunk nekik mutatni, és megfontolt döntéseket hozzunk a karrierünkkel, illetve a magánéletünkkel kapcsolatban, mert nyilvánvalóan hatással tud rájuk lenni. Ugyanakkor keményen meg kell dolgoznunk azért, hogy relevánsak maradjunk ebben a gyorsan mozgó világban, ahol a fiatalok ingerküszöbe nagyon kicsi, különben felszívódunk, mint oly sokan előttünk. Nem sok minden köti le a tinédzsereket, főleg hosszú távon, hisz folyton keresik az új ingereket, és ez így is van rendjén. 

– Pár nap múlva lesz az első nagykoncertetek. Izgultok?

USNK: Természetesen izgulunk, hisz ez lesz az első önálló nagykoncertünk! Nagy szó ez nekünk, hogy esélyünk adódott egy saját bulit megszervezni, ráadásul nem is akárhol, hanem az Akvárium Klubban, úgyhogy igyekszünk minél jobban odatenni magunkat, hogy egy olyan élményt nyújthassunk a rajongóinknak, amit tuti nem fognak egyhamar elfelejteni. A legnagyobb hangsúlyt talán a látványra fektettük, hisz eddig sosem volt igazán beleszólásunk a fellépéseink ezen aspektusába. Mindig minden körülmény adott volt: a fények, a füstgépek, a pirotechnika; a mi dolgunk csak az volt, hogy fellépjünk a színpadra a megadott időben és előadjunk. Lesz egy különleges vendégünk is, mégpedig a legendás DJ Sterbinszky lánya, Mínea, aki egy őrült warm-up szettel várja a rajongóinkat, hogy picit bulizós hangulatba rázza őket. Úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk a hétvégével kapcsolatosan. Várunk mindenkit sok szeretettel szombaton, február 22-én, az Akvárium Klubban, a Kishallban, Budapesten.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT