Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

AC News 2022.12.03. Profil

Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

Közel 20 évvel ezelőtt még csak egy álmot dédelgetett a fiatal lány, ma már sikeres vállalkozó. Slamovits-Horváth Beáta bejárta a ranglétra minden lépcsőfokát, amerikai multiknál alapozta meg a tudását, majd férjével az utolsó megtakarított pénzüket kockára téve belevágtak, és megalapították az EverDerm Laser & Beauty Clinic-et.

Cba - cikk közötti

Minőség, diszkréció és őszinteség – ez a három fő alappillére Budapest egyik legexkluzívabb orvosi-szépségklinikájának, amely a legkorszerűbb gépekkel és legjobb szakemberekkel várja a szépülni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az üzletasszony a nulláról építette fel álmai klinikáját, és továbbra sem hajlandó leállni, tele van tervekkel a jövőre nézve is. Sőt, egy saját márkás termékkel is kész betörni a szépségiparba.

Az EverDerm tündérmesébe illő sikertörténetéről, kezdeti nehézségeiről, valamint a jelenlegi infláció-kezelési stratégiájukról a klinika megálmodójával és ügyvezetőjével, Slamovits-Horváth Beátával beszélgettünk. 

–  Alkalmazottból vált sikeres vállalkozóvá, és bár mindig is vonzotta a szépségipar, mégis két évtized kellett ahhoz, hogy megvalósítsa az álmát. Mi volt az a pillanat, amikor úgy döntött, hogy végül belevág?

–  Valóban két évtizedig alkalmazott voltam, bejártam a ranglétra minden fokát. Nagyon sokat lehetett náluk tanulni, hiszen amerikai óriáscégeknél töltöttem be fontos pozíciókat, elsősorban a szállodaiparban. De nőként egészen fiatal koromtól foglalkoztatott a szépség, számomra természetes volt, hogy mindig a legjobbat hozzam ki magamból, minden körülmény között. Férjemmel volt egy kevés megtakarított pénzünk, és úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy vállalkozásba. Úgy éreztem, alkalmazottként már nem lehet igazán továbblépni, sokkal több lehetőséget láttunk egy vállalkozásban kiteljesedni.

   
–  Voltak kezdeti nehézségei?


–  Úgy gondolom, a legtöbb cégnél vannak kezdeti nehézségek. Különösen, ha a cég rálép egy növekedési pályára. Hiszen a növekedés gyakorlatilag egy folyamatos változás, amit természetesen nem könnyű "elviselni" sem az alkalmazottaknak, sem a tulajdonosoknak. Folyamatosan kell/kellett a cég működését átalakítani. Szerencsére a működés alapjául letettünk néhány olyan szabályt, amely erős alapot tudott biztosítani a cégnek, például már a kezdetektől bevezettünk egy CRM rendszert.

 –  Magyarország egyik legexkluzívabb szalonjának a tulajdonosa, ahol a legkorszerűbb gépekkel, illetve legjobb szakemberekkel dolgozik együtt. Miben különbözik az Önök klinikája másokétól? 

–  Alapvetően abban különbözünk, hogy mi a minőségi gépi esztétikai szolgáltatásokra és a szolgáltatás színvonalára, illetve az ügyfélélményre helyezzük a fő hangsúlyt, mindezt úgy, hogy igyekszünk közben a magas szintű szolgáltatás mellé egy kulturált árcédulát ragasztani. Maga az elgondolás a tengeren túlon jól ismert "Beauty Spa" koncepció, ahol a kozmetikák és a orvosi esztétikai szolgáltatók közé érkezik ez a fajta szolgáltatás, amely ötvözi azt a fajta közvetlen baráti, kellemes minőségi légkört, amit egy kozmetikus tud nyújtani. Mindezt orvosi minőségben, orvosi gépekkel, messzire elkerülve a gyógyászatra sokszor jellemző rideg, orvosi hangulatot. Amikor egy hölgy áldoz a szépségére, az ott eltöltött idő igenis a legmagasabb rendű „énidő” kell legyen, hiszen a legtöbb szolgáltatás nem egyszeri alkalom, hanem egy folyamatos, vagy többszöri alkalomból álló sorozat, így nem mindegy, hova kell rendszeresen visszajárni!
 


–  Mit gondol, mi a sikerük titka?

–  Egyrészt nem az általános vállalkozók vagyunk, hiszen én és férjem is több mint 20 évig alkalmazottak voltunk. Mindketten a legnagyobb amerikai cégeknél tanultuk meg, hogyan kell egy jól működő céget felépíteni. Mitől lesz sikeres egy Hilton, Marriott, egy IBM, esetleg egy Microsoft. Másrészt férjemmel szépen kiegészítjük egymást: én a napi működésben szereztem óriási gyakorlatot a szállodák világában, ő pedig tudja, hogyan lehet olyan IT hátteret tenni egy vállalkozás mögé, ami tényleg támogatja a napi működést. Emellett mindketten sokat foglalkoztunk sales- és marketing feladatokkal, így ezeket a részeket ketten visszük. 

 A koronavírus és a háború okozta infláció jelentősen átalakította hazánk gazdasági helyzetét, sokaknak pedig elsősorban a luxuscikkekről kellett lemondaniuk. A vállalkozása hogyan tudta követni a változásokat, tapasztalt visszaesést az elmúlt időszakban?

–  Mindenképpen két részre választanám, mert a két válság merőben másként hatott ránk. Úgy gondolom a koronavírus hatása nagyon vegyes volt, sok céget, különösen azokat, akik üzletet a turistákra építették, nagyon érzékenyen érintett. Ellenben sok család nem tudott utazni és étterembe se menni, így érthető módon, különösen a hölgyek, többet költöttek magukra. Amikor tehették, örömmel áldoztak a szépségükre, így a koronavírus ránk összességében nem volt negatív hatással. Sok nehézséget okozott, és próbára tette az alkalmazkodókészségünket, de alapvetően jól jöttünk ki belőle. Ellenben a jelenlegi háború és az inflációs nyomás más. Úgy látjuk, sokkal szélesebb körben teszi próbára a cégek nagy részét. A költségek emelkedése - rezsi, munkabér, beszállítói költségek - nagyon negatívan hatnak a nyereségességre, és nem biztos, hogy áremeléssel mindent kompenzálni lehet. Most a hatékonyságon van a fő hangsúly. Mindent a lehető legmagasabb hatékonysággal kell végezni, hogy mérsékelni lehessen a költségeket.


 
–  Hogy érzi, sikerült felülmúlnia az álmait, vagy vannak még nagyratörő tervei a jövőt tekintve?

–  Tele vagyunk tervekkel a jövőre vonatkozóan! Szeretnénk tovább erősíteni az orvosi vonalat, számos új orvosi gépet tervezünk, elsősorban a Mammy Makeover köré építve. Itt egészen az intim egészségtől a szétnyílt hasizomig, tetőtől talpig fogunk megoldást nyújtani szülés előtt és utáni szépülésre. Szeretnénk további Franchise partnereket az országban, elsősorban pécsi és debreceni partnert keressük az év elején. Illetve tervben van külföldi partner is, például több tárgyalás van bécsi partner jelöltekkel, de más ország is szóba került. Ami még folyamatban van, az egy saját márkás termékvonal, elsősorban a szőrtelenítéshez kapcsolódva, mert ez egy olyan speciális rész, ahol kevés készítmény van a piacon. 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Meglepő pályára lépett a népszerű DJ kisebbik fia

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Dévényi Tibor kisebbik fia üzletemberként tűnt fel édesanyja mellett a Cápák között című műsorban.

Szerelmi szál -Többszáz millós yacht van a maffiás ügyvédnő nevén

AC News 2023.01.30.
Szerelmi szál, maffia kapcsolatok, amelyek Budapestig nyúlnak. Így jutottunk el az Olaszországban horgonyzó luxusyachthoz, ami a magyar ügyvédnő nevén van. Az évtized legizgalmasabb bűnügyében ny...

Gyötrő látomás – Fegyvereket és robbanószereket rejthet Szilágyi háza

Pataki József 2023.01.30.
Nem elég a szellemjárás. Szilágyi István horrorháza ezen kívül is szörnyű, sötét titkokat rejthet.

Huppsz

Különleges napon kérte meg párja az énekesnő kezét

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Romantikus helyszínen, egy mezőn kérte meg szerelme Agárdi Szilvia kezét.

Színpad helyett pincérkedés - Pizzériában dolgozik a Sztárban Sztár felfedezettje

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Miután sikeresen felépült a pszichés betegségéből, Krizsán Lili főállás mellett próbál a félbeszakadt karrierjére koncentrálni.

Meglepő fotó a múltból - Már titokban egy párt alkotott a két sztár 

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
28 éve él boldog párkapcsolatban Szandi és férje, Bogdán Csaba.

AC News

Riadó: brutális szélviharral búcsúzik a január

Virág Márton 2023.01.31.
Öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést a durva széllökések miatt.

Jéghideg iszapba ragadt egy férfi

Polesz Anita 2023.01.30.
Egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi, mentőhelikopterrel mentették ki.

Kedden lejárnak az autópálya-matricák

Polesz Anita 2023.01.30.
Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezm...

Sziréna

Vérfürdő a pizzériánál: gyönyörű kislányt ölt meg az ámokfutó

Virág Márton 2023.01.31.
A gyanútlan lányt a barátja hiába próbálta megvédeni, őt is szúrások érték.

Frissen levágott dámbikafejet találtak egy kocsi csomagtartójában

Polesz Anita 2023.01.30.
Kölesden igazoltattak a szekszárdi egyenruhások, amikor egy ellenőrzött autó csomagterében egy frissen levágott dámbikafejet találtak. 

Olcsó tűzifát hirdettek, ami nem is létezett

Polesz Anita 2023.01.30.
Egy pécsi illetőségű nő és a társa a 2020 októbere és 2021 májusa közötti hét hónapban internetes hirdetéseken keresztül kínáltak a piaci árnál jóval alacsonyabb áron, h&...

Itthon

Varga Mihály: át kellett rendezni az erőforrásokat

Pataki József 2023.01.30.
A külső körülmények radikálisan megváltoztak, ezért az erőforrások átrendezésére és a prioritások újragondolására volt szükség; a stabilizáció érdekében...

Orbán: feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Pataki József 2023.01.30.
Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

Világ

„Moszkva ellenáll a legyőzésére irányuló amerikai kísérletnek”

Pataki József 2023.01.30.
Oroszország minden eszközzel ellenáll a stratégiai veresége előidézését célzó kísérletnek - jelentette ki Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökség &aacut...

Az EU ajánlást fogadott el a minimáljövedelem bevezetésére

Pataki József 2023.01.30.
A szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében az Európai Unió Tanácsa ajánlást fogadott el a megfelelő minimumjövedelem tagállami bevezetésére - táj&eacu...

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Profil

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Amiről beszélnek

Újabb vérfagyasztó részletek a Hableány tragédiájáról

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Hétfő reggel folytatódott a halálos áldozatokkal járó dunai hajóbaleset tárgyalása.

Boldog Valentin nap – Most Ön is csótányt nevezhet el az exéről

Pataki József 2023.01.30.
Különleges akciót indított egy állatkert a szerelmesek napja alkalmából.

Tragédia – Kettészakadt autóból repült ki a terhes nő

Pataki József 2023.01.30.
A New York-i balesetet a várandós nő, ittas párja okozta.
Remiz uzlethaz - felugro