Vilhelm Mariann: Rá lehet szokni a ruháimra

Pataki József 2019.10.17. Profil

Vilhelm Mariann: Rá lehet szokni a ruháimra

Vilhelm Mariann két gyermek nevelése mellett építette ki cégét a White Kollectiont, mely exkluzív élményt nyújt ügyfeleinek. Ugyan nem tanult divattervezést, mára egyre szélesebb vendégkörrel büszkélkedhet, melyet gondos munkájának és személyre szabott ruhakölteményeinek köszönhet. A kezdetekről, céljairól és a divatról az AcNewsnak mesélt.

– Honnan indult a White Kollection?

– Nem tanultam divattervezést. Pénzügyi- és bankár diplomám van. Annak idején volt egy fitnesztermem, ahol a női vendégeim mindig dicsérték a ruháimat. Nem tudom másképp mondani; mindenkinek az kellett, ami éppen rajtam van… Akkor ismerkedtem össze egy gyártó-divattervező lánnyal, akivel csináltattam pár ruhát. Innen jött az ötlet. Egyre többet készítettünk olyat, ami nekem tetszik, és végül elkezdtem árulni. Aztán saját márka lett belőle. Mindeközben megszületett a második kislányom is. Így jött az ötlet, hogy anya-lánya ruhákat is kezdjünk el készíteni.

– Mikor kezdett el érdeklődni a divat felől?

– A nagymamám varrónő volt. Már gyermekkoromban sokat sündörögtem körülötte, érdekeltek a szabásminták és a ruhák anyagai. 13 éves koromban például egy varrógépet kértem születésnapomra…

– Kik azok a divattervezők, akikkel együtt működik?

– Nem, minden ruhát én találok ki. Van egy modellezőm, aki a szabásmintákat készíti az elképzeléseim szerint. Az ötletek viszont mind tőlem származnak. A vevőink többsége nem a webshopról érkezik. A többségét személyre szabva készítjük el, mindenkinek más szín áll jól, más illik az ékszereihez. Minden ruhánk egyedi.

– Mi a White Kollection alaptétele?

– Személyre szabott gardróbot nyújtunk mindenkinek.

– Kiknek szánja a ruháit?

– Az ügyfeleim között nagyon sok ügyvéd- és doktornő van. Mondhatjuk úgy, hogy az értelmiségi réteg hordja az alkotásaimat.

– Mi inspirálja egy-egy darab megalkotásakor?

–A vendégek inspirálnak. Amikor megalkotok egy tavaszi vagy őszi kollekciót, ugyan nézem a trendeket, de soha nem abból indulok ki. A hölgyek inkább az egyszerű, de szép ruhákat keresik. Sokszor, amit a trend diktál, hordhatatlannak bizonyul a hétköznapokban. Nem gondolom túl a ruhákat, mert akkor az már nem a White Kollection. Az egyszerűségre és az igényességre törekszem mindig.

– Gyakran Sarka Kata és a kislánya áll modellt az újabb ruhadarabokban. Miért rájuk esett a választás?

– Nagyon szeretem Katát! Először Mádai Vivien volt a modellünk, de neki nincs kislánya, mi pedig az anya-lánya vonalat szerettük volna csinálni. Kata, mint vásárló jelent meg nálam először - és akkor nem is nagyon gondolkodtam rajta, - megkérdeztem, hogy szeretne-e a modellünk lenni Noncsival. Ő igent mondott, és azóta is bármikor szívesen eljönnek a kislányával fotózkodni. Az én kislányom is szokott lenni néha modell velem, de én ritkábban szoktam kamera elé állni.

–A fiatalok gyakran közönséges szettet választanak maguknak. Hogyan lehetne ezen változtatni?

– Ez már nálunk és téma itthon. Kilenc és fél éves a kislányom. Látom, hogy a barátnői csak a feketét és csak az egyre nagyobb ruhákat hordják. Egyre előnytelenebbek ezekben a ruhákban a szép kislányok. Ő is szokta mondani, hogy ez milyen vagány. A fiatalok húzzák egymást a hülyeségbe. Mindig magyarázom neki, hogy csinosnak, elegánsnak kell leni. Ha a szülő jól kezeli ezt, akkor kordában tudja tartani. Az én gyerekem például szereti a ruháimat, mindig büszkén mondja, hogy az anyukája csinálja. A másik pedig az, hogy a szülő mindig minta a gyerek előtt.

– Mik a hosszú távú céljai a márkával?

– A céljaimat mindig nagyban befolyásolja a családom. Majd ha kicsit nagyobbak lesznek a gyerekek, szeretnék terjeszkedni, és divatbemutatókat tartani. A visszajelzések is nagyon pozitívak. Amikor betér hozzám egy vásárló, biztosak lehetünk abba, hogy vissza fog térni. Mondatjuk úgy is, hogy rá lehet szokni a ruháimra. Szeretném megtartani a család és a munka között az egyensúlyt, ami nem túl könnyű, mert egyre több a megrendelésünk. Jó lenne a jövőben viszonteladói partnereket is találni.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Szaszák Zsolt: Korán estem ki a Sztárban sztár leszekből!

AC News 2021.10.18.
Az énekes úgy érzi, köze lehet a múlt heti L.L. Junior-os drámának a kieséséhez.

10 kilótól szabadult meg Király Viktor! – „Újra a régi vagyok”

Pataki József 2021.10.15.
Másfél hónap alatt sikerült az énekesnek megszabadulnia a felszaladt kilóktól, mely már egy ideje eléggé zavarta. Ráadásul nem akárki játszott közre a sikerében.

Gáspár Evelin: Most lettem lányból nő!

AC News 2021.10.14.
A Survivor sztárja úgy érzi, mostanra találta meg a helyét az életben.

Huppsz

Így találkozott Leonardo DiCaprioval Liptai Claudia

Pataki József 2021.10.17.
A műsorvezető számára örök emlék marad a New Yorkban töltött idő. Már csak azért is, mert itt futott össze a világsztárral a véletlen szerencsének köszönhetően.

Bódi Margó: Kivettünk két hetet és Gusztival kettesben elutaztunk Egyiptomba

AC News 2021.10.16.
Bódi Margó és Guszti Egyiptomban töltötték két hét szabadságukat. A sztárpár utazása nem sokkal az indulás előtt is kérdéses volt, a nehezen összejött nyaralás végül az ...

Mi a titka? 24 év után is randizik a férjével Kandász Andrea

AC News 2021.10.15.
A sztár és a férje a mai napig úgy turbékolnak, mint a kamaszok, Feri nem titkolja, igazán vonzó nőnek találja feleségét.
video2a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

AC News

Hölgyek figyelem! Ez a higiéniai termék növelheti a mellrák kockázatát

AC News 2021.10.18.
Két új kutatás lehel új életet az évtizedek óta tartó vitába arról, vajon felelhetnek-e az izzadásgátlók az emlődaganatos esetekért.

Covid vagy influenza? Nyakunkon a járvány

AC News 2021.10.18.
A két betegséget különböző vírusok okozzák, és bár a betegségek lefolyása is eltérő, vannak azért hasonlóságok is szép számmal a fertőzések között.

Visszatértek az orosz filmesek a világűrből

AC News 2021.10.18.
Mindenki jól van. Megdőlt egy nemzeti magassági rekord is.

Sziréna

Letartóztatásban a gyújtogató   

AC News 2021.10.18.
Hatszáz szalmabála égett le Duka térségében.

Falatozás közben érték tetten a betörőt

AC News 2021.10.18.
Egy kutyaajtón jutott be az ingatlanba a 19 éves férfi.  

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését a Borostyán Med Hotelben

AC News 2021.10.18.
Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán; a katasztrófavédelem késő esti közlése szerint a tűzoltók megakadályozták a láng...
video3a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

Itthon

Elhunyt 51 beteg, 3274 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Pataki József 2021.10.18.
Ötvenegy, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 3274 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavir...

Soltész Miklós: A szlovén nemzetiségi közösség számára megtartó erő a hitélet

Pataki József 2021.10.18.
A szlovén nemzetiségi közösség számára önkormányzatuk, iskoláik, intézményeik, civil szervezeteik mellett fontos megtartó ereje van hitéletük gyakorlásának is - hangoztatta a Minisztereln&o...

Orbán Viktor megkapta a harmadik oltást

Pataki József 2021.10.18.
Megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke tájékoztatása szerint a Moderna vakcináját vette fel.

Világ

Ferenc pápa szerint a terrorizmus mindenki számára vereséget jelent

Pataki József 2021.10.18.
Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrorista támadások kapcsán.

Erdogan: Washington F-16-osokat ajánlott fel Ankarának az F-35-ös programba fektetett pénzért cserébe

Pataki József 2021.10.18.
Washington F-16-os vadászbombázókat ajánlott fel Ankarának, miután az Egyesült Államok 2019-ben orosz védelmi rendszer vásárlása miatt kizárta Törökországot a modernebb F-35-ös harci g&eacu...

Ukrajnában hamarosan elkezdik a 14 év fölötti kiskorúak beoltását

Pataki József 2021.10.18.
Hamarosan elkezdik a 14 és 18 éves közötti korosztály koronavírus elleni beoltását Ukrajnában, az ehhez szükséges dokumentumokat az egészségügyi minisztérium már elkészítette - k&oum...
video3 - Kategoriak között
min-mano
video5 - Kategoriak között

Profil

dr. Váczi László: Nem én kerestem a színházat, hanem a színház talált meg engem

AC News 2021.10.17.
Negyven éves kora után teljesen új életet kezdett, jogászból mára az ország egyik elismert színházi szakembere lett. Döntését egy argentin írónőnek, Pelsőczy Rékának és ...

Liebhaber Judit: Nagyon sok tehetséges, híres tervezővel dolgoztam, mint például Giorgio Armani

AC News 2021.10.09.
Judit azt vallja: hiába foglalkozik rengeteg mindennel, kerüli a kötelező feladatokat, viszont vadássza azokat a tevékenységeket, amelyek felszabadult örömet jelentenek neki. Ilyen például, amikor az Erősebb Igen! című műsor&aa...

Szilágyi Heléna: Gyakran többet érhetünk el azzal, ha nem állunk be a sorba

Pataki József 2021.10.02.
A pszichológust már egészen gyerekkora óta érdekelte a fantázia világa, melyről úgy gondolja, hogy hasznos is tud lenni az emberek számára, ha szabadulni akarnak a mindennapi apátiából. Nemrég jelent m...

Amiről beszélnek

Bréking: Palik László nélkül folytatódik az Exatlon Hungary

AC News 2021.10.18.
A hírek szerint a műsorvezető maga döntött a távozás mellett.

Mutatjuk, kivel osztja meg az otthonát Vastag Tomi

AC News 2021.10.18.
Igazi kecses fenevad az új társa az énekesnek.

Két hírességről is lekerült a maszk az Álarcos énekesben

AC News 2021.10.18.
Mutatjuk, ki volt a Szarvas és a Gorilla jelmez mögött!
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között