Vilhelm Mariann: Rá lehet szokni a ruháimra

Pataki József 2019.10.17. Profil

Vilhelm Mariann: Rá lehet szokni a ruháimra

Vilhelm Mariann két gyermek nevelése mellett építette ki cégét a White Kollectiont, mely exkluzív élményt nyújt ügyfeleinek. Ugyan nem tanult divattervezést, mára egyre szélesebb vendégkörrel büszkélkedhet, melyet gondos munkájának és személyre szabott ruhakölteményeinek köszönhet. A kezdetekről, céljairól és a divatról az AcNewsnak mesélt.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

– Honnan indult a White Kollection?

– Nem tanultam divattervezést. Pénzügyi- és bankár diplomám van. Annak idején volt egy fitnesztermem, ahol a női vendégeim mindig dicsérték a ruháimat. Nem tudom másképp mondani; mindenkinek az kellett, ami éppen rajtam van… Akkor ismerkedtem össze egy gyártó-divattervező lánnyal, akivel csináltattam pár ruhát. Innen jött az ötlet. Egyre többet készítettünk olyat, ami nekem tetszik, és végül elkezdtem árulni. Aztán saját márka lett belőle. Mindeközben megszületett a második kislányom is. Így jött az ötlet, hogy anya-lánya ruhákat is kezdjünk el készíteni.

– Mikor kezdett el érdeklődni a divat felől?

– A nagymamám varrónő volt. Már gyermekkoromban sokat sündörögtem körülötte, érdekeltek a szabásminták és a ruhák anyagai. 13 éves koromban például egy varrógépet kértem születésnapomra…

– Kik azok a divattervezők, akikkel együtt működik?

– Nem, minden ruhát én találok ki. Van egy modellezőm, aki a szabásmintákat készíti az elképzeléseim szerint. Az ötletek viszont mind tőlem származnak. A vevőink többsége nem a webshopról érkezik. A többségét személyre szabva készítjük el, mindenkinek más szín áll jól, más illik az ékszereihez. Minden ruhánk egyedi.

– Mi a White Kollection alaptétele?

– Személyre szabott gardróbot nyújtunk mindenkinek.

– Kiknek szánja a ruháit?

– Az ügyfeleim között nagyon sok ügyvéd- és doktornő van. Mondhatjuk úgy, hogy az értelmiségi réteg hordja az alkotásaimat.

– Mi inspirálja egy-egy darab megalkotásakor?

–A vendégek inspirálnak. Amikor megalkotok egy tavaszi vagy őszi kollekciót, ugyan nézem a trendeket, de soha nem abból indulok ki. A hölgyek inkább az egyszerű, de szép ruhákat keresik. Sokszor, amit a trend diktál, hordhatatlannak bizonyul a hétköznapokban. Nem gondolom túl a ruhákat, mert akkor az már nem a White Kollection. Az egyszerűségre és az igényességre törekszem mindig.

– Gyakran Sarka Kata és a kislánya áll modellt az újabb ruhadarabokban. Miért rájuk esett a választás?

– Nagyon szeretem Katát! Először Mádai Vivien volt a modellünk, de neki nincs kislánya, mi pedig az anya-lánya vonalat szerettük volna csinálni. Kata, mint vásárló jelent meg nálam először - és akkor nem is nagyon gondolkodtam rajta, - megkérdeztem, hogy szeretne-e a modellünk lenni Noncsival. Ő igent mondott, és azóta is bármikor szívesen eljönnek a kislányával fotózkodni. Az én kislányom is szokott lenni néha modell velem, de én ritkábban szoktam kamera elé állni.

–A fiatalok gyakran közönséges szettet választanak maguknak. Hogyan lehetne ezen változtatni?

– Ez már nálunk és téma itthon. Kilenc és fél éves a kislányom. Látom, hogy a barátnői csak a feketét és csak az egyre nagyobb ruhákat hordják. Egyre előnytelenebbek ezekben a ruhákban a szép kislányok. Ő is szokta mondani, hogy ez milyen vagány. A fiatalok húzzák egymást a hülyeségbe. Mindig magyarázom neki, hogy csinosnak, elegánsnak kell leni. Ha a szülő jól kezeli ezt, akkor kordában tudja tartani. Az én gyerekem például szereti a ruháimat, mindig büszkén mondja, hogy az anyukája csinálja. A másik pedig az, hogy a szülő mindig minta a gyerek előtt.

– Mik a hosszú távú céljai a márkával?

– A céljaimat mindig nagyban befolyásolja a családom. Majd ha kicsit nagyobbak lesznek a gyerekek, szeretnék terjeszkedni, és divatbemutatókat tartani. A visszajelzések is nagyon pozitívak. Amikor betér hozzám egy vásárló, biztosak lehetünk abba, hogy vissza fog térni. Mondatjuk úgy is, hogy rá lehet szokni a ruháimra. Szeretném megtartani a család és a munka között az egyensúlyt, ami nem túl könnyű, mert egyre több a megrendelésünk. Jó lenne a jövőben viszonteladói partnereket is találni.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT