ACNEWS

Szörnyű gyilkosság történt a pszichiátrián: „Az ördög parancsára”

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
Kamilla ott halt meg, ahol a legnagyobb biztonságban kellett volna lennie. Brutális gyilkossági ügy a pszichiátrián…
Hirdetés
Ad image

Egy elmebeteg férfi brutálisan megölte a 40 éves Kamilla N. müncheni művészt az Isar-Amper-Klinikán. A gyilkos azt állítja: „Az ördög parancsolta, hogy öljem meg”.

Az ügyészség gyilkossággal vádolta meg, Jayson B.-t, de ártatlannak találták. Tartósan zárt pszichiátriai osztályra kell helyezni. Kamilla a szobaszomszédja volt, gyilkosa csak előző nap került a pszichiátriára. A saját kutyáját ölte meg. A Bild információi szerint még a rendőrséget is megfenyegette: „Legközelebb egy ember lesz az!

De a klinikán valószínűleg nem vették komolyan a szavait. Szabadon mozoghatott a kórteremben – és valamikor 9 és 10 óra között az E223-as szobába ment. Kamilla a fürdőszobában volt, amikor hátulról megtámadták. Jayson B. letépte a szobájában lévő zuhanyfüggöny rúdját, és a vádirat szerint a rúd egyik végével megütötte Kamilla fejét. Eután megfojtotta a nőt egy támasztórúdra erősített ugrókötéllel. Matracokat, ruhákat és ágyneműt dobott a holttestre, – valóságos halotti máglyát – és mindent felgyújtott a fürdőszobában. Másfél méter magas lángok csaptak fel. A klinika dolgozói csak akkor vették észre a borzalmat, amikor a tűzjelző megszólalt. A tűzoltók csak jóval később találták meg a holttestet.

A bíróságon Jayson B. védőügyvédje, Birgit Schwerdt elmagyarázta, miért követte el a bűncselekményt: „Ügyfelem azt állítja, hogy az ördög nevében cselekedett. Az ördög adta neki a parancsot, hogy ölje meg a sértettet, mert az egy boszorkány volt!”

Jayson B., aki nőnek érzi magát, prostituáltként dolgozott a bebörtönzése előtt. Vallásos látomásai voltak, amelyek idegösszeomlásokhoz vezettek. De miért engedték, hogy szabadon mozogjon a klinikán? Kamilla családjának ügyvédjei, Jella von Wiarda és Andreas Müller ezt a kérdést szeretnék tisztázni.

„Arcot akarnak adni az áldozatnak. De azt is világossá akarják tenni, hogy az elkövető is áldozat a szemükben. Őt is meg kellett volna védeni önmagától!” –  Tavaly májusban, Kamilla halálának évfordulóján már emléklapokat helyeztek ki a klinika elé. –  „A szórólapokat azonban a klinika munkatársai azonnal eltávolították” – mondta a család ügyvédje. Kamilla hozzátartozói nem vesznek részt a müncheni tartományi bíróságon zajló tárgyaláson. A tárgyalás folytatódik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés