Fördős Zé nem szeretne a konyhában megőszülni

Soltész Mónika 2020.11.20. Amiről beszélnek

Fördős Zé nem szeretne a konyhában megőszülni

A Street Kitchen házigazdáját rendre elárasztják gasztronómiai kérdésekkel, kérésekkel, melyek jelentős részében a végtelenül egyszerű, megúszós ételek receptjét kérik a követők. Mindez nem véletlen, hiszen Fördős Zé azt vallja, főzzön az ember sokszor, de ne sokáig.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Úton-útfélen megállítják Fördős Zét, akitől rengetegen kérnek gasztronómiai útmutatást, segítséget. Ilyenkor a dedikálás sem maradhat el, hiszen az általa jegyzett, illetve gasztrocsapata, a Street Kitchen kiadásában megjelent könyvek szignálását is gyakran kérik tőle.

„Eddig öt könyvet írtam, és bár mindegyiket szeretik, a Megúszós kaják toronymagasan vezeti a népszerűségi listát. Ebbe kérnek leggyakrabban dedikálást, amikor összefutunk valahol, ennek a receptjeiből küldik a legtöbb kajafotót, amit kipróbáltak, és ebből vették meg a legtöbbet – már háromszor kellett újranyomni. Eleve úgy terveztem, hogy ez egy többkötetes sorozat lesz, hiszen az elv, miszerint nem kell feltétlen megőszülni a konyhában ahhoz, hogy frankó kaja készüljön, örök érvényű. Sőt, talán most minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik a könnyen, gyorsan elkészíthető receptek iránt. A járvány miatt teljesen megváltozott az életritmusunk, így a sütési-főzési szokások is. Jött a karantén, a home office, így most nem feltétlenül van arra idő, hogy órákat töltsünk a konyhában. Sokaknak jelenleg az a legfontosabb, hogy gyorsan össze tudjanak dobni valami finomat. Ez a könyv nekik szól” – mondta Fördős Zé, aki úgy döntött, megajándékozza a gasztrorajongókat a második résszel.

„Egy jó könyvből vagy filmből második részt megjelentetni nem kis felelősség, és nem kis meló, de hát valakinek ezt is meg kell csinálni! Ki merem jelenteni, hogy sikerült még jobb és még megúszósabb receptekkel telepakolni ezt a könyvet. Vannak benne pofátlanul egyszerű és kicsit összetettebb receptek, a mikrós fogásoktól egészen a villantós vendégváró kajákig” – árulta el a Street Kitchen szakmai vezetője, aki csapatával a „tésztabibliát” is megalkotta.

„Egy jó tésztánál kevés egyszerűbb és jobb dolog létezik. Szinte azonnal mosolyra húzódik az ember szája, ha egy ütős tésztafogásra gondol. Pont ezért hoztuk össze A Nagy Tésztakönyvet, hogy minden tippet, trükköt és fergeteges receptet megadjunk a pasta szerelmeseinek. Csak paradicsomszószból legyen elég, és a receptek máris életre kelnek” – mondta tészták iránti rajongását cseppet sem leplezve Fördős Zé.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT