Meghalt Benkő László

Pataki József 2020.11.18. Huppsz

Meghalt Benkő László

Az Omega alapítótagja hosszas betegség után, 77 évesen hunyta le örökre a szemét.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Benkő László hosszú ideje küzdött súlyos betegségével. Legutóbb már úgy tűnt, hogy jól van és véglegesen meggyógyul, de sajnos nem így történt. Egy órával ezelőtt, az Omega zenekar tudatta mindenkivel a Facebook oldalukon, hogy a legenda távozott.

„Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad” – írták.

Benkő Lászlónál 2017-ben diagnosztizáltak májrákot, akkor életmentő műtéten esett át, majd újabb betegségei miatt idén nyáron ismét kórházba került, a tüdeje bevizesedett, ezért ismét műteni kellett.

Ma reggel barátja és zenészkollegája jelentkezett be telefonról a Mokkába és elmondta; gondolni sem merték, hogy Benkő László nem jön ki többé a kórházból.

"A múlt hétig még azt hittük, hogy most van egy rosszabb fázis, de majd a kórházban rendbe jön. Amikor Laci egy pár nappal ezelőtt bekerült a kórházba, és ott a vizsgálatoknál kiderült, hogy valami brutális módon megindultak a ráknak az áttétjei... már nem volt valószínű, hogy kijön. Ez a november ez nagyon nehéz volt neki, de mindig valahogy kijött a szorításból. Hiába reménykedtünk, az ember mindig abban bízik, hogy rendbejönnek a dolgok. Ő is ebben bízott. Látszott rajta, hogy tervei voltak. Azt tudtuk, hogy koncertezni nem mostanában fogunk, de ő is várta az új dalainkat. Gondolni sem mertük, hogy ez lesz. Egy Benkő Laci nem tud meghalni” mondta Kóbor János.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT