Csizmadia László: Nem lesz Békemenet, de ha kell, levonulunk a határra!

AC News 2016.09.13. Profil

Csizmadia László: Nem lesz Békemenet, de ha kell, levonulunk a határra!

A párizsi és a nizzai események tükrében óriási a felelőssége annak, aki most tömeget szólít az utcára, ezért egyelőre felelős civilként letettünk a Békemenetről – mondta az ACNews-nak Csizmadia László. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke arról is beszélt, hogyan kapcsolódik össze a szimbolikus térben a 2016. októberi kvótareferendum és a 2004. december 5-i népszavazás.

- Ön szerint inkább Brüsszel nemzetek – és nemzeti kormányok – feje felett átnyúló beavatkozása ellen, vagy a beáramló integrálhatatlan migránsok ellen szól az október másodikán leadott NEM szavazat?

- Mindkettő ellen. A migránskérdés ma elkülöníthetetlen Európa jelenének és jövőjének a kérdésétől. Én azt hiszem, hogy a kezelhetetlen bevándorlás pillanatnyilag 27 európai ország népének és kormányának a problémája.

 

- Lehetségesnek tartja, hogy egy sikeres magyar referendum példaként szolgálhat más nemzetek számára, esetleg motiválhat más kormányokat hasonló népszavazás kiírására?

- Igen, az alapvetően kvótaellenes visegrádi országok mellett akár Franciaországban vagy Ausztriában is femerülhet egy hasonló népszavazás ötlete, ahogyan az eredményes brit népszavazás után is sokan kedvet kaptak egy kilépési referendumhoz. Az emberek ébredeznek és kezdenek rájönni: már nem sokáig tartható az az állapot, hogy az európai civilek hangja nem ér el Brüsszelig. Vagy éppen elhallatszik odáig, csak süket fülekre talál. A brüsszeli bürökrácia megreformálásának a terve arról is szól, hogy a feje tetejéről a talpára kell állítani az intézményrendszert, mert a népfelség elvén alapuló európai demokráciákban igenis a nép az úr, amelyet, akit nem lehet kihagyni a döntésekből. Jól látható, hogy Brüsszel tart a néptől, a civilektől, ezt bizonyítja az is, hogy micsoda lehetetlen feltételekhez kötötték egy európai polgári kezdeményezés megindítását. Ez nem véletlen. Brüsszelben nem szeretik, nem viselik a felelősséget az utca emberéért. Álláspontom szerint ennek az attitűdnek köszönhető a Brexit is: Brüsszel felelősen tárgyalhatott volna az angolokkal, mielőtt azok sértődötten távoztak. Politikai felelősség kérdésében erős hiátusokkal rendelkezik az Európai Bizottság, ezért a CÖF küldött is egy petíciót az Európai Parlament Petíciós Bizottságának, arra kérve őket: hallgassák meg Juncker bizottsági elnök urat az EP-ben és vizsgálják meg, van-e felelőssége abban, hogy az angolok elhagyták az EU-t. Visszatérve a kérdésre: ha mi magyarok október 2-án a NEM szavazatokkal biztosítani tudjuk, hogy nemzeti felhatalmazás nélkül senkit se lehessen ide betelepíteni, az akár európai lavinát, egyfajta európai ébredést is elindíthat. Kíváncsian figyeljük például, mi lesz a német bevándorlóellenes AfD párt sorsa. És mi lesz a CDU-val? Angela Merkel kancellár tanulhatott volna az elődjétől, Helmut Kohltól, aki az elesettekkel kapcsolatban azt vallotta: “segítsünk, hogy ők is segíteni tudjanak magukon”. Ez a jelen helyzetre vetítve azt jelenti, hogy ott, helyben kell megadni a segítséget, ahol az emberek bajba kerültek, Észak-Afrikában, a Közel Keleten és nem itt Európában, pláne nem az őslakosság rovására.

 

- Vajon Brüsszel, Soros György vagy a liberális kánon miért erőlteti az európai multikulturalizmust? Mi a motivációjuk? Olcsó munkaerőt, az etnikai térképek sikeres átfestőit, vagy leendő baloldali szavazókat látnak a tömegével befogadott migránsokban?

- Mindhárom felmerül. Ebben a pillanatban a kontinensek közötti politikai, gazdasági és katonai versenyben Európa igencsak gyenge. Főleg katonailag. Nem véletlül merül fel egyre gyakrabban és egyre többekben a közös európai haderő létrehozása. Amerika pedig úgy viselkedik, mintha politikai és gazdasági gyarmattá akarná tenni Európát, most éppen pénzzel, pénzhatalommal és nem katonai erővel. Mielőtt Európa is megkapja a maga “demokrácia-exportját”, lépni kell. Amerika szempontjából most úgy tűnik, hogy Európát a legkönnyebb “elfoglalni”, aztán majd innen lehet továbblépni az erős Ázsia meghódítása felé.

 

- Térjünk haza, határaink közé. Ön korábban azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem terveznek Békemenetet indítani a kvótareferendum kapcsán, de ha bármilyen extrém helyzet arra kényszeríti önöket, akár az utcára is hajlandóak kimenni. Milyen esetben lesz mégis Békemenet?

- A párizsi és a nizzai események tükrében óriási a felelőssége annak, aki most tömeget szólít az utcára, ezért egyelőre felelős civilként letettünk a Békemenetről Pedig korábban még az is megfordult a fejünkben, hogy lengyel testvéreinkkel összefogva elindítunk egy Békemenetet Brüsszel felé. Ismerve a jelenlegi osztrák és német viszonyokat, gyaníthatóan gigantikus tömeg csatlakozott volna hozzánk. De elhessegettük a gondolatot, mert egy ilyen markáns tömeggel nem szabad megterhelni Belgiumot. Nem lesz Békemenet, hacsak nem akad egy olyan extrém szituáció, hogy mondjuk migránsok megtámadják a határainkat. Akkor kénytelenek leszünk levonulni és kiállni a minket és Európát védő katonáink, rendőreink mögé. De, reméljük, erre nem lesz szükség!

 

- Ön korábban azt nyilatkozta, hogy a kvótareferendum - sportnyelven - egyfajta visszavágó lehet a 2004. decemberi csúfos népszavazás után. Hogyan kapcsolódik össze a szimbolikus térben 2016. október 2. és 2004. december 5.?

- A határon túli testvéreinkkel összefogva mindannyian a kötelező kvóta ellen szavazunk. Mind a hét elszakított országrészbe elindultak a civil szellemi hovédőink, mindenhol előadásokat tartanak és megpróbálják felvillanyozni az embereket. Nem történhet meg még egyszer, hogy határon túli nemzettestvéreinket és az anyaország lakosait bárki egymás ellen ugrassza! Most együtt, mindenkinek, határon innen és túl el kell mennie szavazni, és a közös siker láttán talán lélekben helyretehetjük 2004. december 5.-ét is.

 

- Úgy tűnik, mintha a Jobbikon kívül az ellenzék nem tudna mit kezdeni a kvótareferendummal. A baloldal például hol otthonmaradásra, hol érvénytelen szavazásra buzdít. Vajon miért?

- A baloldalon viszonylag régóta teljes a káosz, az MSZP és a kis pártok gyakorlatilag még az ellenzék szerepére is alkalmatlanok. Még azt is hozzá merem tenni: sajnos. A civil ember ugyanis akkor érzi jól magát, ha négyévente komoly pártok versengenek a szavazatáért, és több létező alternatíva közül választhatja ki, kinek adja birtokba a hatalmat. A jelenlegi balliberális ellenzék azonban komolytalan és alkalmatlan a versengésre is. Ezekkel nem is foglalkoznék többet! A Jobbik ugyan beállt a kormány mögé, mégis naponta azon aggódik: mi lesz, ha nem sikerül végigvinni egy eredményes népszavazást. Így nem lehet hozzáállni, tessék inkább teljes mellszélességgel arra bíztatni a szimpatizánsaikat, hogy menjenek el és szavazzák le Brüsszelt! Mert a betelepítési kvóta elleni fellépés nem pártérdek, hanem nemzeti érdek, minden jövőjével törődő magyar ember érdeke.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Bódi Margó: Azt hittem, megint sztrókom lesz!

AC News 2021.09.16.
Borzasztó fájdalmakkal kellett megküzdenie Bódi Margónak! Az énekesnő az utóbbi hónapokban már járni is alig tudott, halogatta az orvosi vizsgálatokat, mire aztán kiderült végre, mi okozza az elviselhetetl...

Zalatnay Sarolta: Ezt a pénzt a munkásságomért kaptam és nem a politikai hitvallásomért!

AC News 2021.09.15.
Az aranytorkú énekesnőt megviselik a támadások, de arra is felkészült, hogy pár rajongója hátat fordít neki.

Pásztor Erzsi: Se puszi, se pacsi

AC News 2021.09.14.
A 84 éves legendás színésznő továbbra is csak maszkban engedné színházba az embereket.

Huppsz

Péterfy Bori: Sajnos engem is utolért és leterített a Covid

AC News 2021.09.17.
Szomorú hírt adott közre közösségi oldalán a színésznő-énekesnő. Sajnos ő is elkapta a koronavírust, ami miatt le kellett mondania az előadásait is.    

Várkonyi Andrea: Volt lánybúcsú, de nem egy luxusvitorláson

AC News 2021.09.16.
A híresség egy Bride feliratú hajpánttal tisztázta a pletykákat a közösségi oldalán.

Győrfi Pál már a harmadik oltásán is túl van

AC News 2021.09.16.
Győrfi Pál továbbra is arra kér mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra. A szóvivő már túl is van az emlékeztető oltásán, és vele együtt 12 éves kisfia is megkapta az első adag vakcinát.  ...
Video4a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között

AC News

Idén utoljára nyílik meg a rakpart

AC News 2021.09.17.
Idén utolsó alkalommal nyílik meg hétvégén a pesti alsó rakpart az érdeklődők előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők szeptember 18-&aac...

BKK: A hétvégétől szabadabb lesz az út a Blahánál

AC News 2021.09.17.
Az autóval közlekedők a hétvégétől újra bővített forgalmi kapacitással használhatják a Blaha Lujza téri csomópontot, hétfő hajnalban pedig visszaáll a villamosbarát körúti lá...

Évtizedekkel vízbe dobása után ért partot Hawaiin egy japán palackposta

AC News 2021.09.17.
Japán középiskolások dobták a tengerbe 37 éve azt a vizespalackot, amely 6 ezer kilométerrel távolabb, Hawaiin sodródott partra idén nyáron - írta The Guardian online kiadása pénteken.   &nbs...

Sziréna

Zebrán ütötte el a gyalogost

AC News 2021.09.17.
A személygépkocsi sofőrje ellen a Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.      

Üzenni akart a rongálással

AC News 2021.09.17.
A dombóvári rendőrök rövid időn belül elfogták azt a szakcsi nőt, aki haragosa rokonának autóját rongálta meg.  

Egymillió illegális potencianövelő tablettát találtak egy kőbányai raktárban

AC News 2021.09.17.
Mintegy egymillió darab, illegális gyógyszert találtak egy kőbányai raktárban, a potencianövelő tabletták összértéke meghaladja a 760 millió forintot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság...
video1a - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között

Itthon

Újabb több mint 170 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

AC News 2021.09.17.
A héten újabb több mint 170 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. pénteken az MTI-t.   

Orbán: Jobb ha van harmadik oltás, mint ha nincs

AC News 2021.09.17.
Jobb ha van harmadik oltás, mint ha nincs - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságát han...

Elhunyt öt beteg, 479 új fertőzöttet találtak Magyarországon

AC News 2021.09.17.
Öt beteg meghalt és újabb 479 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 855 039 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5...

Világ

A fertőzöttek száma 227 millió, a halálos áldozatoké 4,669 millió a világon

AC News 2021.09.17.
A világon 227 019 435 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, míg a halálos áldozatok száma 4 669 895 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint. ...

Megtízszerezte az oltottak védelmét a harmadik oltás Izraelben

AC News 2021.09.17.
A koronavírus elleni harmadik oltás Izraelben megtízszerezte az oltottak védelmét a fertőzéssel és meghússzorozta védettségüket a súlyos fertőzéssel szemben - összegezték tapasztalataikat izraeli k...

Visszatértek a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó űrhajósok

AC News 2021.09.17.
Visszatért pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó három kínai űrhajós, aki három hónapon át tartózkodott az űrállomás központi elem&ea...
Video4a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

Profil

Around Pancake: Gimis lány fejéből pattant ki az egyedülálló vállalkozás

AC News 2021.08.02.
Az Around Pancake nemrég nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában, ahol 10 nemzet 14 palacsintáját kínálják. Az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a foga alá valót, az egyszerű palacsintaimádótól a gasztro ...

Mosolyka lélekmelengető filmjében mindenki megtalálja magát - „Néha igenis lehet nehéz az élet”

AC News 2021.06.19.
Közel tízezren látták már a Majd helyett MOST című filmet, mely Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka, a még kerekesszékes magyar író és blogger életét dolgozza fel. És bár a film f&oac...

Börcsök Viktória: Mindig azt az énemet veszem elő, amelyikre éppen szükség van!

AC News 2021.06.12.
Viki olyan sok mindennel foglalkozik egyszerre, hogy felsorolni sem könnyű. Műkorcsolyázó, a Nemzeti Jégszínház szólistája, Youtuber, műsorvezető, influencer, számos videoklip szereplője. Legutóbb például kisfi&aa...

Amiről beszélnek

Dés László 67 évesen másodszor is megnősült

AC News 2021.09.16.
Kedvesével, Évával négy éve élnek együtt.

Kiborult Szabó Győző lánya a Toxikómától

AC News 2021.09.16.
Zokogva jött ki a vetítéséről a színész lánya, Borbála.

Nagyon forró: Kiderült, milyen Majka és Dundika nemi élete

AC News 2021.09.16.
A két híresség az esküvőjük kapcsán osztotta meg a pikáns részleteket. 
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között