Gajdos Attila: Most a háború elől menekülteknek van szükségük a segítségre

AC News 2022.03.06. Profil

Gajdos Attila: Most a háború elől menekülteknek van szükségük a segítségre

Gajdos Attila különleges gospel csapatot alapított, akikkel mélyszegénységben élő gyermekeket támogatnak és most a háború elől menekülteknek is megpróbálnak segíteni. Mint mondja, ez a műfaj, a gospel egy szívből fakadó zenei irányzat.

Csanyi cikk

- Milyen indíttatásból alakítottátok meg a Together Gospel Singers formációtokat?

- A Together Gospel Singers egy egyszeri alkalomból való összeállásnak indult 2018. augusztus 24-én. Csobán Éva – aki egyébként a csapat menedzsere, koordinátora - szüleinek az 50. házassági évfordulójára kértek fel minket, hogy készítsünk egy gospel műsort. Annyira jól sikerült, hogy adta magát a helyzet, hogy dolgozzuk ki komolyabban ezt a projektet, hisz láthatóan nagy igény van rá. Azóta gyakorlatilag folyamatosan járjuk az országot és sok különleges esketést tettünk már igazán egyedivé és exkluzívvá.

- Mit lehet tudni a többiekről? Velük mennyire régi az ismeretség?

- Sándor Évivel  és Mogyoróssy Adriennel gyakorlatilag hosszú évek óta együtt énekelünk a Vegas Showband party zenekarban, így abszolút összeszokott a mi hármasunk. Az évek alatt úgy összahangolódtunk, hogy gyakorlatilag egy tekintetből tudjuk, hogy a másik mit érez, mit gondol. A gospel műfaj szívből fakadó zenei irányzat, melynek lényege a szeretet átadása a zene nyelvén. A mi összehangolt energiáinkkal ennek átélése minden előadáson magával ragad minket, és láthatóan a közönséget is, akik sokszor önfeledt éneklésbe kezdenek.

- Hol szoktatok fellépni, mennyire van igény erre a műfajra Magyarországon?

- Mivel az igény már az indulásunk kezdetén nyilvánvalóan nagy volt, így többféle műsort dolgoztunk ki. Van műsorunk esketésekre, ahol a szertartáson vagyunk jelen. Céges rendezvényekre, kiállításmegnyitóra, házavatásra is hívnak minket, ahol rövidebb vagy akár hosszabb műsorral, élő zenekarral is fel tudunk lépni. Tavaly a budapesti Bazilika karácsonyi vásárán 8 alkalommal léptünk fel, és a megnyitó ünnepségen is mi énekelhettünk az első gyertyagyújtásnál.

- Hogyan tudod összeegyeztetni a feladatokat a ShyGys ügyeivel?

- A két projekt jól megfér egymás mellett az életemben. Stílusban különbőző műfajúak ugyan, mégis a lelkem azonos örömmel vesz részt bennük. Rájöttem, ha szívből lelkesedünk valamiért, az olyan energiákkal tölt fel bennünket, ami összeköt mindannyiunkat. Így gyakorlatilag mindegy milyen stílusban működöm éppen, a lényeg az átélt örömérzetben van. Azt pedig a ShyGys és a Together Gospel Singers koncertjein egyaránt megélem.

- Egy nagykoncertre is készültetek a közeljövőben…

- Így igaz. Az eredeti terveink szerint 2021. december 5-én terveztünk újra egy nagyszabású adventi koncertet az Off Kultúrszövőgyárban. Sajnos a jelenlegi vírushelyzet nem tette lehetővé, hogy azt meg is tartsuk, pedig igen nagy lendülettel készültünk rá. Vendégművészekkel, kórussal egybekötött koncert lett volna. Mivel a gospel-érzés a szeretből fakad, így közel áll hozzánk a segítségnyújtás, ezért a koncert teljes bevételét az „Örökbe fogadok egy ovit“ mozgalomnak ajánlottuk fel, akik több mint 26 ezer mélyszegénységben élő gyermeket támogatnak. Sajnos azonban betegségek miatt a tavaszi koncert is elmarad. A napokban jutattunk el egy segélycsomagot (takarókat, ruházatot, tartós élelmiszert) a határra. Most a háború elől menekülteknek van szükségük a segítségre. Ahol és ahogy tudunk segítünk. Bízunk benne, hogy idén az év vége felé pótolni tudjuk a nagykoncertet.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.05.
A 80’és 90’s években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elől, illetve nem léte...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

AC News

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Alaposan megbüntette a versenyhivatal a Casio termékek hazai nagykereskedőjét

AC News 2022.07.05.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszo...

Nincs vége - 10 414-en érkeztek Ukrajnából hétfőn

AC News 2022.07.05.
Az ukrán-magyar határszakaszon 5511 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4903-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Sziréna

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  

Vádat emeltek a siklóernyőst rosszul mentő parancsnok ellen

AC News 2022.07.04.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az állami légi jármű parancsnokát, egy...
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...

Kis híján 80 % az infláció Törökországban

AC News 2022.07.05.
Törökországban 24 éves rekordokat döntöget az infláció.
video2a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
video3a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro