Osváth Zsolt: Felelősséget kell vállalni annak, akinek ilyen követőtábora van

Pataki József 2020.06.26. Profil

Osváth Zsolt: Felelősséget kell vállalni annak, akinek ilyen követőtábora van

A szélesebb közönség még pár évvel ezelőtt ismerhette meg Zsoltit, amikor megjelent a ValóVilág 8. évadában. Ugyan a versenyt végül nem ő nyerte meg, de társai közül talán ő kamatoztatta legjobban az ismertségét. A többi villalakóval ellentétben nem várta meg, míg az ölébe pottyan minden, hanem munkát vállalt az RTL Klubnál, és az évek alatt megmászta azt a bizonyos szamárlétrát. Azóta rengeteg produkcióban részt vállalt szerkesztőként, és mára egy sikeres YouTube csatornát üzemeltet, nem ritkán sztárvendégekkel. Az idáig vezető útról az AcNewsnak mesélt.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

– Tudom ezerszer megkaptad már a kérdést, de miért jelentkeztél annak idején a ValóVilágba?

– Nyilván volt ebben egy egyfajta exhibicionizmus. Szerettem volna megmutatni magam a nagyközönségnek, de talán ami még ennél is fontosabb volt, hogy nem akartam életem végéig vendéglátózni. Tisztelem az ott dolgozókat, de én úgy éreztem, hogy valami kreatívabbat és változatosabbat szeretnék. Aztán jött ez a lehetőség, én pedig úgy voltam vele, hogy muszáj megpróbálnom. Nyilván az sem titok, hogy szerettem volna műsorvezető lenni és azt gondoltam, ha már valakit a képernyőn megismernek, akkor könnyebb dolgom lesz. Aztán az idő bebizonyította, hogy ez egyáltalán nem számít…

– Ha megnyerted volna, akkor is ezt az életutat jártad volna be a tévénél?

– Azt gondolom, hogy igen, bár soha nem dédelgettem olyan álmokat, hogy megnyerhetem ezt a műsort. Azért valljuk be, hogy nem vagyok az a ValóVilág győztes alkat. Ha megnyertem volna a főnyereményt, akkor is a tévéhez mentem volna dolgozni, mert nekem ez egy álommeló volt. Mindig szerettem volna belelátni a kulisszákba, tudni, hogyan készül el egy tévéműsor. Így négy év után azt gondolom, hogy még többet is nyertem ezáltal, mint a főnyeremény.

– Emlékszem annak idején, mikor a kikerülésed után beszéltünk, azt mondtad, szeretnéd végigjárni a szamárlétrát, és csak utána műsorvezető lenni. Milyen feladatokat láttál el eddig az RTL Klubnál?

– A „legalsó” szinten kezdtem. Visszahívtam embereket, castingoltam, aztán forgatószerkesztő lettem és jelenleg is a kreatív szerkesztés a feladatom. Jelenleg dolgoznak alattam, és felettem is. Most éppen nincs műsorom a tévénél, jelenleg a YouTube csatornámra koncentrálok. Eddig dolgoztam az X-Faktorban, Survivorban, ValóVilágban, Anikó Show-ban, Love Islandben, és az Éjjel-Nappal Budapestben, amiben szerepeltem is.

– Melyik munkádra vagy eddig a legbüszkébb?

– Egyértelműen a ValóVilág 9 szerkesztésére. Rengeteg szerkesztői döntés, kreatív feladat, játék, tematika az én kútfőmből pattant ki. Ott megtudtam mutatni a vezetőimnek, hogy mire is vagyok képes. Igaz a műsorral együtt éltem, volt rá példa, hogy én is bent aludtam a stúdióban. Ex-villalakóként a bentiek agyával tudtam gondolkodni, ami hatalmas előny volt. Rablóból pandúr lettem. 

– Minek a hatására indítottad el a YouTube csatornádat?

– Ugyanazért, amiért jelentkeztem a műsorba is. Azt gondoltam, hogy kell valamilyen újdonság az életembe, illetve meg akartam valósítani a nagy álmom, hogy műsorvezető lehessek a legnagyobb csatornánál, de ez még egyelőre várat magára. Ezért megcsináltam a saját műsoromat a csatornámon. Egy hobbinak indult, aztán kinőttük magunkat. 100 ezren követnek és 11 millió megtekintést tudhatok eddig a magaménak. Sok embertől kaptam meg azt, hogy a képernyőn nem vagyok szerethető és ezért sem leszek műsorvezető, de az idő engem igazolt.

– A nagyszámú követőtáborodat jóra is szoktad használni. Többször is kiálltál bizonyos jótékony célok mellett. Mesélnél erről?

– Azt gondolom, hogy aki ilyen nagy követőtáborral rendelkezik, annak felelősséget kell vállalnia. Mindenért, amit ő a csatornáján közöl. Mindig is tudtam, hogy ha egyszer egy nagyobb közönséget elérek, akkor soha nem fogok megfeledkezni arról, hogy lettek volna olyan dolgok, amikben jól esett volna, ha valakik kiállnak mellettem. Most én vagyok az az ember, aki ki tud állni mások mellett. Aki anyukáknak tud gyűjteni adományt, akik a kilakoltatás ellen felemelik a hangjukat, aki ételt tud gyűjteni a szegényeknek a követőtábora segítségével. Úgy döntöttem, hogy a népszerűségemet erre is fogom használni.

– Mi lenne a végső célod? Még mindig egy saját műsor a tévéképernyőn?

– A saját tévéműsor mindig kecsegtető, és nyilván mindig az lesz a legnagyobb álmom, de már nem török össze, ha arra gondolok, hogy ez nem fog megvalósulni. A YouTube-on meg tudtam valósítani az elképzeléseimet, de ezzel sincsen végső célom. Ha vége és már nem lesznek kíváncsiak rám az emberek, majd keresek egy másik elfoglaltságot. Soha nem tudtam sokáig megmaradni egy dolog mellett. Ami sokkal fontosabb, az a családalapítás. A karrier sem lenne rossz, de elsődlegesebb most a magánéletem.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT