Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05. Profil

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. Évek óta a Miss World Hungary felkészítő edzője, jelenleg is az Oxygen Welness Naphegy csoportos órák szakmai vezetője, és több médiából ismert személy is hozzá jár személyi edzésre.

Cba - cikk közötti

– Nemrégiben a Just Clear Awardson megnyerted az Év férfi prezentere díjat. Minek tulajdonítod ezt a sikert?

– Az idei évben két nagy fitnesz rendezvényen is a nagyszínpadon tarthattam órát, ami óriási megtiszteltetés volt számomra. Ettől függetlenül nagy meglepetésként ért, mikor felkértek erre a díjra. Bevallom, reméltem, hogy egyszer elnyerhetem és titkon nagy vágyam is volt, ezért nagyon büszke vagyok rá. Azt gondolom, hogy a kitartásomnak és az elhivatottságomnak köszönhetem a díjat, az elmúlt években sokat dolgoztam azon, hogy a legjobbak közt tartsanak számon a szakmában.

– Számos sporteredményt tudsz felmutatni 2005 óta. Honnan indult a testmozgás iránti elkötelezettség, szeretet?

– Egészen kisgyermek korom óta napi szinten sportolok, 10 éves koromban ismerkedtem meg az aerobik sporttal. Vicces történet, mert eredetileg a kishúgomat vittük aerobik edzésre, amire végül én is beálltam és ott ragadtam. Az aerobik azóta is az életem része 12 évig válogatott szinten versenyeztem, eközben pedig elindult edzői karrierem is. A mozgás szeretete egyértelműen belülről jön, én döntöttem úgy, hogy versenyezni szeretnék, és a sport irányába fogok továbbtanulni is. Azóta azon dolgozok, hogy edzéseimen keresztül másokkal szerettessem meg a testmozgást.

– A családban volt valaki, aki példát mutatott/ szintén ezt az utat követte?

– A szüleim is sportoltak, de végül nem ezt a pályát választották. Ennek ellenére mindig ők voltak a legfőbb támogatóim, mindenben számíthattam és szerencsére számíthatok is rájuk a mai napig. Hálás vagyok nekik, hogy lehetővé tették nekem, hogy pécsiként, Budapesten a Testnevelési Egyetemen folytathassam a tanulmányaimat a gimnázium után, ezzel is támogatva karrierem indulását. Testvérem pedig már az én példámat követve választotta a testnevelő tanári pályát, kiegészítve egy matek szakkal, amiben viszont biztos nem én voltam a példakép.

– Jelenleg az Oxygen csapatát erősíted. Hogyan kerültél hozzájuk?        

– Egy kedves barátom dolgozott az Oxygen Naphegyen személyi edzőként és ő szólt, hogy lenne lehetőség aerobik edzéseket tartani. Felvettem a kapcsolatot az akkori szakmai vezetővel, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot, így a rá következő héten el is kezdtem dolgozni a teremben. Ennek már 8 éve, azóta a csoportos órák szakmai vezetője lettem és én igyekszem összeállítani a legjobb edzői csapatot.

– Mi a te edzői filozófiád?

– Azt gondolom az a legfontosabb, hogy találjuk meg azt a mozgásformát, ami örömet okoz. Ha valamit kényszerből, kötelező jelleggel csinálunk, de legbelül nem élvezzük, az nem fog sokáig tartani, az első adandó alkalommal az edzés lesz az, amit félre teszünk. Ha megtaláljuk a számunkra kedves mozgásformát, akkor anélkül tehetünk az egészségünkért, hogy az különösebben megterhelő lenne számunkra. Szóval ezt tartom a legfontosabbnak, élvezd a mozgást!

– Mi a leggyakoribb tévhit, amivel egy-egy vendégnél szembesülsz?

– Rengeteg tévhittel találkoztam már. Az egyik kedvencem, mikor bárki azt gondolja, hogy súlyzót ragad és másnapra Schwarzenegger méretű izmai lesznek. A másik klasszikus, ami eszembe jutott, hogy sokan hasizom gyakorlatokat végeznek, hogy vékonyabbak legyenek. Sajnos mindkettő távol áll a valóságtól, bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ezért is tartom fontosnak, hogy ha nem vagyunk biztosak abban, amit csinálunk, ne legyünk restek szakember segítségét kérni.

– Van valami sajátossága az edzőprogramodnak?

– Az aerobik óráimat sok év tapasztalata alapján állítom össze. Aki rendszeresen jár hozzám, biztos több dolgot kitudna emelni az edzéseimből, amik között valószínűleg szerepelne a guggolás és a plank szó. Ahogy én írnám le az órámat, egy zenére végzett erősítő edzés, amin garantáltan megmozgatunk minden izomcsoportot, rengeteg guggolással, kitöréssel, törzserősítésekkel gondoskodok róla, hogy póló ne maradjon szárazon.

– Hogyan lettél a Miss World Hungary felkészítő edzője?

– Sarka Kata kért fel 2018-ban, hogy készítsem fel az adott évi királynőt a világversenyre. Kata egyébként maga is hozzám jár edzeni, jelen pillanatban is együtt dolgozunk. Azóta már 4. éve vagyok a Miss World Hungary felkészítő edzője, a táborban aerobik órát tartok a döntős lányoknak, a győztest pedig a világversenyre készítem fel.

– Mire kell odafigyelni a szépségkirálynő jelölteknél?

– Természetesen az egyik legfontosabb, hogy a lehető legjobb formában jelenjenek meg a világversenyen… mégiscsak egy szépségversenyről van szó. Azonban a felkészülésünk ennél sokkal összetettebb, ugyanis - azon felül, hogy végzünk súlyzós edzéseket, állóképességfejlesztést, és aerobik órákon is részt vesznek a lányok - speciálisan is készülünk a Miss Sport alversenyre. Itt különböző feladatok/felmérések vannak a lányoknak, amikben ha jól teljesítenek, előnyhöz juthatnak a verseny során. Az elmúlt években egyébként ingafutás volt, ugrálókötelezés és úszás, úgyhogy ezekkel külön foglalkoztunk a lányokkal.

– Számos médiában ismert személy jár hozzád. Kihez kötődik a legkellemesebb emléked?

– Igen, sokan megfordulnak nálam, de őszinte leszek, nehéz lenne egyet kiemelni közülük. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy pozitív példát mutatnak a mozgással, tesznek az egészségükért és ismert emberként motiválni tudják az őket követő embereket. Ha már felhoztam az előbb Katát, kellemes emlék a közösen lefutott félmaraton, amire viszont ő motivált engem, mivel a futás nem áll olyan közel hozzám.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Meglepő pályára lépett a népszerű DJ kisebbik fia

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Dévényi Tibor kisebbik fia üzletemberként tűnt fel édesanyja mellett a Cápák között című műsorban.

Szerelmi szál -Többszáz millós yacht van a maffiás ügyvédnő nevén

AC News 2023.01.30.
Szerelmi szál, maffia kapcsolatok, amelyek Budapestig nyúlnak. Így jutottunk el az Olaszországban horgonyzó luxusyachthoz, ami a magyar ügyvédnő nevén van. Az évtized legizgalmasabb bűnügyében ny...

Gyötrő látomás – Fegyvereket és robbanószereket rejthet Szilágyi háza

Pataki József 2023.01.30.
Nem elég a szellemjárás. Szilágyi István horrorháza ezen kívül is szörnyű, sötét titkokat rejthet.

Huppsz

Különleges napon kérte meg párja az énekesnő kezét

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Romantikus helyszínen, egy mezőn kérte meg szerelme Agárdi Szilvia kezét.

Színpad helyett pincérkedés - Pizzériában dolgozik a Sztárban Sztár felfedezettje

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Miután sikeresen felépült a pszichés betegségéből, Krizsán Lili főállás mellett próbál a félbeszakadt karrierjére koncentrálni.

Meglepő fotó a múltból - Már titokban egy párt alkotott a két sztár 

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
28 éve él boldog párkapcsolatban Szandi és férje, Bogdán Csaba.

AC News

Riadó: brutális szélviharral búcsúzik a január

Virág Márton 2023.01.31.
Öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést a durva széllökések miatt.

Jéghideg iszapba ragadt egy férfi

Polesz Anita 2023.01.30.
Egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi, mentőhelikopterrel mentették ki.

Kedden lejárnak az autópálya-matricák

Polesz Anita 2023.01.30.
Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezm...

Sziréna

Vérfürdő a pizzériánál: gyönyörű kislányt ölt meg az ámokfutó

Virág Márton 2023.01.31.
A gyanútlan lányt a barátja hiába próbálta megvédeni, őt is szúrások érték.

Frissen levágott dámbikafejet találtak egy kocsi csomagtartójában

Polesz Anita 2023.01.30.
Kölesden igazoltattak a szekszárdi egyenruhások, amikor egy ellenőrzött autó csomagterében egy frissen levágott dámbikafejet találtak. 

Olcsó tűzifát hirdettek, ami nem is létezett

Polesz Anita 2023.01.30.
Egy pécsi illetőségű nő és a társa a 2020 októbere és 2021 májusa közötti hét hónapban internetes hirdetéseken keresztül kínáltak a piaci árnál jóval alacsonyabb áron, h&...

Itthon

Varga Mihály: át kellett rendezni az erőforrásokat

Pataki József 2023.01.30.
A külső körülmények radikálisan megváltoztak, ezért az erőforrások átrendezésére és a prioritások újragondolására volt szükség; a stabilizáció érdekében...

Orbán: feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Pataki József 2023.01.30.
Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

Világ

„Moszkva ellenáll a legyőzésére irányuló amerikai kísérletnek”

Pataki József 2023.01.30.
Oroszország minden eszközzel ellenáll a stratégiai veresége előidézését célzó kísérletnek - jelentette ki Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökség &aacut...

Az EU ajánlást fogadott el a minimáljövedelem bevezetésére

Pataki József 2023.01.30.
A szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében az Európai Unió Tanácsa ajánlást fogadott el a megfelelő minimumjövedelem tagállami bevezetésére - táj&eacu...

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Profil

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Amiről beszélnek

Újabb vérfagyasztó részletek a Hableány tragédiájáról

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Hétfő reggel folytatódott a halálos áldozatokkal járó dunai hajóbaleset tárgyalása.

Boldog Valentin nap – Most Ön is csótányt nevezhet el az exéről

Pataki József 2023.01.30.
Különleges akciót indított egy állatkert a szerelmesek napja alkalmából.

Tragédia – Kettészakadt autóból repült ki a terhes nő

Pataki József 2023.01.30.
A New York-i balesetet a várandós nő, ittas párja okozta.
Remiz uzlethaz - felugro