Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

AC News 2021.03.28. Profil

Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

Schobert Norbi sokszor akkor kerül a média középpontjába, amikor valami nagyon megosztó mondat hagyja el a száját, ám arról kevés szó esik, hogy bőven kiveszi a részét, ha a nehéz helyzetben lévők támogatásáról van szó. Az adakozáson kívül beszélgettünk az egészséges életmódról, a vírushelyzetről, és hogy miként éli életét miután 10% esélyt jósoltak neki, hogy feláll a műtőasztalról.

– Hogyan emlékszik vissza a gyerekkorára, édesanyja 5 éves koráig egyedül, majd nevelőapjával közösen nevelte, milyen a viszonya a szüleivel?

–Rengeteget dolgoztak a szüleim, ezért nagyon sokat voltam a dajkámmal gyerekkoromban. Most is nagyon jó a viszonyom az édesanyámmal, körülbelül 20 éve én gondoskodom róla. 

– A Rendőrtiszti Főiskolára járt, melynek befejezése után a rendőrségen egészen századosi rendfokozatig emelkedett. Honnan jött a gondolat, hogy rendőr lesz? És miért váltott szakmát?

–Pár pont híján nem vettek fel az ELTE pszichológia szakjára, és mindenképpen egy olyan szakmát szerettem volna, ami támogatja a megélhetésemet. Főiskolára maximális pontszámmal kerültem be. Az iskola befejezésével automatikusan jár a hadnagyi rang, két éven belül már főhadnagy lettem dicsérettel, de nem láttam benne egzisztenciális perspektívát, ezért váltottam. 

– Rubint Rékával 1999-ben ismerkedtek meg, azóta boldog házasságban élnek, 3 gyerekük született. Hogyan találtak egymásra?

–Szereplőket kerestem egy fitnesz kickbox videóhoz, és Réka is beállt a próbára, de nem jött el a gyakorlásokra. Aztán mindig úgy hozta az élet, hogy kerülgettem őt. Végül 2001-ben egy gyerek roadshowhoz kértem meg, hogy jöjjön el nekem segíteni. Három napig beszélgettünk az autóban és ott váltunk lelkitársakká. 

–2012-ben életmentő szívműtétet hajtottak végre Önön, ez milyen hatással volt az életére, változtatott-e az addigi életszemléletén?

–Az első műtétem az nem életmentő volt, hanem egy korrekciós műtét, egy velem született szívbillentyű rendellenességet - amit egész életemben hordoztam - korrigáltak. A megfelelő higiéniai állapotok hiányában a kórházban elkaptam egy baktériumot, ez a kórházi fertőzés a műtét után 1 hónappal ért el abba a stádiumába, hogy életmentő műtétet hajtottak végre, és nem volt 10% esélyem túlélni.

–Ez nagyon úgy hangzik, mint egy második esély az életben...

–Igen, abszolút és így is élek, nagyon megváltoztatott. Sokkal inkább életigenlőbb vagyok. Az életet szeretem teljes egészében megélni minden javával és azokkal, akiket szeretek. A műtét óta sokkal inkább eszem finomabb ételeket, sokkal inkább iszom finomabb italokat, sokkal inkább utazom drágább helyekre, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. A „majd egyszer” mondat, pedig azóta már nem létezik a fejemben. Ha úgy vesszük önzőbb lettem.

–Önzőbb? Éppen most akartam kérdezni, hogy mi a helyzet a segítségnyújtással, hiszen rengeteget adakozik?

–Valóban sok embernek segítek, ez a médiában nincs mind publikálva, de ez nem is baj, mert akkor biztosan megkapnám, hogy polírozom saját magam, így erről nem sokat szoktam beszélni.

–De mégis tudna hozni példákat, szívesen győzködnöm, hogy meséljen erről, mert egészen példaértékű, amiket tesz az bajban lévőkért.

–Volt olyan, hogy meghallottam a híradóból, hogy egy lánynak megölték az édesanyját sok késszúrással Máltán, és arra se volt pénze a lánynak, hogy hazahozza a holttestét és eltemesse az édesanyját. Ezt például több milliós értékben én álltam. Ezek nem szerepelnek a sajtóban. 

–Mégis körülbelül mennyit költ támogatásra?

–Nagyságrendileg havi fél és egy millió forint értékben benne vagyok a társadalmi felelősségvállalásban. Több évig, több hospise háznak én voltam a kiemelt támogatója. De támogatok állatokkal foglalkozó alapítványt is, amely azzal foglalkozik, hogy az állatok végül idős emberekhez kerüljenek elhelyezésre. De rengeteg embernek segítettem szegénynek, túlsúlyosnak...

–Ha már említette a túlsúlyos embereket, Magyarország jelenleg hogy áll az elhízással? 

–Hazánk brutálisan rosszul! Európa és az OECD országok legelhízottabb országa vagyunk, a világon pedig a 4. helyen áll Magyarország.

–Ez nagyon lehangoló, gondolom a koronavírus miatt sem jó, hogy ennyi túlsúlyos ember él a hazánkban?

–Pontosan! A covid legsúlyosabban a szervi betegséggel rendelkezőket, az idősebbeket, illetve az elhízottakat érinti, ezért tarol akkorát Magyarországon. Hogy valami nagyon szomorút és sokkolót is említsek, körülbelül nyolc tanítványom, akikkel foglalkoztam, és túlsúlyosak voltak, mind negyven körüliek már meghaltak a koronavírusban.

–Hogyan hatott ki a pandémia a vállalkozására?

–Azt láttuk, hogy az elején, az első hullám alatt, mindenki rizst, étolajat, lisztet, cukrot meg WC papírt halmozott fel...de úgy tűnik az emberek végül ráeszméltek arra, hogy nem csak a vitaminokat kell szedni hanem, hogy egészségesen kell táplálkozni. Mi 67%-os növekedéssel zártunk végül a céget a világjárvány évében. 

–Ez nagyon jó hír, ezek szerint az emberek csak figyelnek az egészséges táplálkozásra! Mit gondol miért választják ilyen sokan az Ön termékeit?

–Magyarországon és a közeli országokban sem ismerek olyan élelmiszeripari céget, mint a miénk. Egyedül a mi a cégünknek van 360 szénhidrátcsökkentett és keto terméke, mindehhez több mint 70 üzlet társul, naponta több mint tízezer embernek szállítunk ki ételt. Három államilag akkreditált klinikai vizsgálattal támasztották alá a termékeink pozitív hatását mind az egészséges emberekre, mind a cukorbetegségben szenvedőkre. És amit még kiemelnék, hogy a cégen belül ott ül bent az élelmiszermérnök, a séf, és az okleveles vegyészprofesszor, az MTA doktora. Nagyon erős a szakmai háttér, nem én találom ki a beltartalmakat.

–Utolsó kérdésem, van-e valami, amit tanácsolna a fiatalabb Schobert Norbertnek, valamit másként csinált volna az életében?

–Volt néhány rossz üzleti döntésem, mert naiv voltam. Ma már sokkal óvatosabb vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Több óvatosságot tanácsoltam volna magamnak, meg kevesebb forrófejűséget,  
illetve amit még megtanultam, hogy az igazságot azt mindig csomagolni kell, a sorban állás a kegyes hazugságért megy és nem a nyers igazságért. 

–De most nem csomagolta be az igazságot ugye?
–Most nem.


 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Kóbor János: Lehet, hogy a jövő év lesz az Omega búcsúja

AC News 2021.09.28.
Az Omega frontembere szerint hatvan év után véget érhet a legendás zenekar diadalmenete. Eddigi utolsó lemezük most jelenik meg, amin még a tavaly novemberben elhunyt Benkő László az orvosai tanácsai ellenére is dolgo...

Harmadik gyermekéről mesélt Dobó Ági – „Pandi az életünk része”

Pataki József 2021.09.27.
Sokan nem tudják, de egy igazi költő veszett el a hírességben. Ági most minden bátorságát összeszedte, és egy csokorba gyűjtötte eddigi verseit, hogy aztán kiadja azokat. De nem akármilyen kötetre kell sz&aac...

BREAKING! Elértük DJ Dominique-t – „Agyérgörcsöm volt”

Pataki József 2021.09.24.
DJ Dominique tegnap került kórházba, de eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is történt.

Huppsz

Poszt-feszt! – Depresszióval küzd Pumped Gabo

Pataki József 2021.09.28.
Sokan viccnek tartják, de tényleg létezik a fesztivál utáni depresszió.

Azta! Így szexizik a szakítás után Tolvai Reni

AC News 2021.09.28.
Az énekesnő egy igazán merész fotót osztott meg magáról az Instagramon.

Kajdi Csaba fiatalságának titka a közösségi oldalakban rejlik

Pataki József 2021.09.28.
A modellügynökség tulajdonosa néhány éve még értetlenül állt az Instagram működése előtt. Ma már az ilyen és ehhez hasonló új platformok használatában látja a fiatalsá...
video5 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

AC News

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik hétvégén a Nemzeti Vágtát

AC News 2021.09.28.
Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén - mondta el Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató k...

Megállt a tanyán élők számának csökkenése

AC News 2021.09.28.
Megállt a tanyán élők számának csökkenése, ami az állami támogatásoknak is köszönhető, illetve egyre többen ismerik fel ennek az életmódnak az előnyeit - mondta az Agrárminisztérium (AM)...

A magyar ingatlanárak kedvezőek európai összehasonlításban, de további áremelkedés várható

AC News 2021.09.28.
Bár az elmúlt 10 évben exponenciálisan fejlődött a magyar ingatlanpiac, európai szinten, az árakat tekintve, továbbra is a középmezőnyhöz tartozik. A Duna House várakozásai alapján területenként...

Sziréna

Eredményes volt az ellenőrzés

AC News 2021.09.28.
Az Oroszlányi Rendőrkapitányság területén tartott akció ideje alatt három körözött személyt fogtak el a rendőrök.  

Harmincegy migránssal hajtott fának egy embercsempész

AC News 2021.09.28.
Menekülés közben fának hajtott autójával egy 31 migránst szállító embercsempész hétfőn este Abda külterületén - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság a rend...

Csónakot lopott egy hamis rendszámú teherautóval     

AC News 2021.09.28.
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei lopás közben érték tetten a férfit.
video2a - Kategóriák között
min-mano
video5 - Kategoriak között

Itthon

Szijjártó: A magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

Pataki József 2021.09.28.
Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását, ezt kikérjük magunknak és az ukrán nagykövetet keddre bekérettük a...

Varga Judit: Kettős mércét alkalmaz az EU Magyarországgal szemben

Pataki József 2021.09.28.
A kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben - hívta fel a figyelmet Varga Judit hétfői Facebook bejegyzésében.

Nagy István: Új alapokra helyezték a meteorológiai tevékenységet

Pataki József 2021.09.28.
Új alapokra helyezte a kormány a magyarországi meteorológiai tevékenységet - jelentette ki az agrárminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Világ

Biden kamerák előtt vette fel a harmadik, emlékeztető oltását

Pataki József 2021.09.28.
Az amerikai televíziós társaságok kamerái előtt, a Fehér Házban vette fel hétfőn a harmadik, koronavírus elleni emlékeztető oltását Joe Biden amerikai elnök.

Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautósofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére

Pataki József 2021.09.28.
Készenlétbe helyezte a brit kormány a hadsereg üzemanyag-szállító tartálykocsik vezetésére kiképzett tagjait az üzemanyag-kiskereskedelemben támadt súlyos ellátási problémák enyh...

Oroszország megkezdi egy új vakcina tesztelését

Pataki József 2021.09.28.
Egy Covid-19 elleni, Betuvax elnevezésű új vakcina tesztelése kezdődik meg októberben Oroszországban, ennek első és a második szakasza leghamarabb jövő februárban vagy márciusban fejeződhet be - közölte hétfőn...
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

Profil

Pozsgai Brigitte: Amikor éppen elegem van a startup-ból, akkor jön a forgatókönyv

AC News 2021.09.26.
Egy igazi feltörekvő polihisztorral olvashatnak interjút a következő percekben. 

Around Pancake: Gimis lány fejéből pattant ki az egyedülálló vállalkozás

AC News 2021.08.02.
Az Around Pancake nemrég nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában, ahol 10 nemzet 14 palacsintáját kínálják. Az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a foga alá valót, az egyszerű palacsintaimádótól a gasztro ...

Mosolyka lélekmelengető filmjében mindenki megtalálja magát - „Néha igenis lehet nehéz az élet”

AC News 2021.06.19.
Közel tízezren látták már a Majd helyett MOST című filmet, mely Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka, a még kerekesszékes magyar író és blogger életét dolgozza fel. És bár a film f&oac...

Amiről beszélnek

Kiderült, hányszor kell oltakoznunk a jövőben

AC News 2021.09.28.
A Pfizer vezetője azt is elárulta, mikor térhetünk vissza a normális életünkhöz.

Dugódíjat követlenek Budapesten

AC News 2021.09.28.
A Levegő Munkacsoport szerint 500 forintért lehetne behajtani Budapest belvárosába.

Brutális drágulás: Ennyibe kerül az üzemanyag holnaptól

AC News 2021.09.28.
Szerdától a benzin literenkénti átlagára 4, míg a gázolajé 9 forinttal nő.
video3 - Kategoriak között
min-mano
video1a - Kategoriak között