Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

AC News 2021.03.28. Profil

Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

Schobert Norbi sokszor akkor kerül a média középpontjába, amikor valami nagyon megosztó mondat hagyja el a száját, ám arról kevés szó esik, hogy bőven kiveszi a részét, ha a nehéz helyzetben lévők támogatásáról van szó. Az adakozáson kívül beszélgettünk az egészséges életmódról, a vírushelyzetről, és hogy miként éli életét miután 10% esélyt jósoltak neki, hogy feláll a műtőasztalról.

– Hogyan emlékszik vissza a gyerekkorára, édesanyja 5 éves koráig egyedül, majd nevelőapjával közösen nevelte, milyen a viszonya a szüleivel?

–Rengeteget dolgoztak a szüleim, ezért nagyon sokat voltam a dajkámmal gyerekkoromban. Most is nagyon jó a viszonyom az édesanyámmal, körülbelül 20 éve én gondoskodom róla. 

– A Rendőrtiszti Főiskolára járt, melynek befejezése után a rendőrségen egészen századosi rendfokozatig emelkedett. Honnan jött a gondolat, hogy rendőr lesz? És miért váltott szakmát?

–Pár pont híján nem vettek fel az ELTE pszichológia szakjára, és mindenképpen egy olyan szakmát szerettem volna, ami támogatja a megélhetésemet. Főiskolára maximális pontszámmal kerültem be. Az iskola befejezésével automatikusan jár a hadnagyi rang, két éven belül már főhadnagy lettem dicsérettel, de nem láttam benne egzisztenciális perspektívát, ezért váltottam. 

– Rubint Rékával 1999-ben ismerkedtek meg, azóta boldog házasságban élnek, 3 gyerekük született. Hogyan találtak egymásra?

–Szereplőket kerestem egy fitnesz kickbox videóhoz, és Réka is beállt a próbára, de nem jött el a gyakorlásokra. Aztán mindig úgy hozta az élet, hogy kerülgettem őt. Végül 2001-ben egy gyerek roadshowhoz kértem meg, hogy jöjjön el nekem segíteni. Három napig beszélgettünk az autóban és ott váltunk lelkitársakká. 

–2012-ben életmentő szívműtétet hajtottak végre Önön, ez milyen hatással volt az életére, változtatott-e az addigi életszemléletén?

–Az első műtétem az nem életmentő volt, hanem egy korrekciós műtét, egy velem született szívbillentyű rendellenességet - amit egész életemben hordoztam - korrigáltak. A megfelelő higiéniai állapotok hiányában a kórházban elkaptam egy baktériumot, ez a kórházi fertőzés a műtét után 1 hónappal ért el abba a stádiumába, hogy életmentő műtétet hajtottak végre, és nem volt 10% esélyem túlélni.

–Ez nagyon úgy hangzik, mint egy második esély az életben...

–Igen, abszolút és így is élek, nagyon megváltoztatott. Sokkal inkább életigenlőbb vagyok. Az életet szeretem teljes egészében megélni minden javával és azokkal, akiket szeretek. A műtét óta sokkal inkább eszem finomabb ételeket, sokkal inkább iszom finomabb italokat, sokkal inkább utazom drágább helyekre, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. A „majd egyszer” mondat, pedig azóta már nem létezik a fejemben. Ha úgy vesszük önzőbb lettem.

–Önzőbb? Éppen most akartam kérdezni, hogy mi a helyzet a segítségnyújtással, hiszen rengeteget adakozik?

–Valóban sok embernek segítek, ez a médiában nincs mind publikálva, de ez nem is baj, mert akkor biztosan megkapnám, hogy polírozom saját magam, így erről nem sokat szoktam beszélni.

–De mégis tudna hozni példákat, szívesen győzködnöm, hogy meséljen erről, mert egészen példaértékű, amiket tesz az bajban lévőkért.

–Volt olyan, hogy meghallottam a híradóból, hogy egy lánynak megölték az édesanyját sok késszúrással Máltán, és arra se volt pénze a lánynak, hogy hazahozza a holttestét és eltemesse az édesanyját. Ezt például több milliós értékben én álltam. Ezek nem szerepelnek a sajtóban. 

–Mégis körülbelül mennyit költ támogatásra?

–Nagyságrendileg havi fél és egy millió forint értékben benne vagyok a társadalmi felelősségvállalásban. Több évig, több hospise háznak én voltam a kiemelt támogatója. De támogatok állatokkal foglalkozó alapítványt is, amely azzal foglalkozik, hogy az állatok végül idős emberekhez kerüljenek elhelyezésre. De rengeteg embernek segítettem szegénynek, túlsúlyosnak...

–Ha már említette a túlsúlyos embereket, Magyarország jelenleg hogy áll az elhízással? 

–Hazánk brutálisan rosszul! Európa és az OECD országok legelhízottabb országa vagyunk, a világon pedig a 4. helyen áll Magyarország.

–Ez nagyon lehangoló, gondolom a koronavírus miatt sem jó, hogy ennyi túlsúlyos ember él a hazánkban?

–Pontosan! A covid legsúlyosabban a szervi betegséggel rendelkezőket, az idősebbeket, illetve az elhízottakat érinti, ezért tarol akkorát Magyarországon. Hogy valami nagyon szomorút és sokkolót is említsek, körülbelül nyolc tanítványom, akikkel foglalkoztam, és túlsúlyosak voltak, mind negyven körüliek már meghaltak a koronavírusban.

–Hogyan hatott ki a pandémia a vállalkozására?

–Azt láttuk, hogy az elején, az első hullám alatt, mindenki rizst, étolajat, lisztet, cukrot meg WC papírt halmozott fel...de úgy tűnik az emberek végül ráeszméltek arra, hogy nem csak a vitaminokat kell szedni hanem, hogy egészségesen kell táplálkozni. Mi 67%-os növekedéssel zártunk végül a céget a világjárvány évében. 

–Ez nagyon jó hír, ezek szerint az emberek csak figyelnek az egészséges táplálkozásra! Mit gondol miért választják ilyen sokan az Ön termékeit?

–Magyarországon és a közeli országokban sem ismerek olyan élelmiszeripari céget, mint a miénk. Egyedül a mi a cégünknek van 360 szénhidrátcsökkentett és keto terméke, mindehhez több mint 70 üzlet társul, naponta több mint tízezer embernek szállítunk ki ételt. Három államilag akkreditált klinikai vizsgálattal támasztották alá a termékeink pozitív hatását mind az egészséges emberekre, mind a cukorbetegségben szenvedőkre. És amit még kiemelnék, hogy a cégen belül ott ül bent az élelmiszermérnök, a séf, és az okleveles vegyészprofesszor, az MTA doktora. Nagyon erős a szakmai háttér, nem én találom ki a beltartalmakat.

–Utolsó kérdésem, van-e valami, amit tanácsolna a fiatalabb Schobert Norbertnek, valamit másként csinált volna az életében?

–Volt néhány rossz üzleti döntésem, mert naiv voltam. Ma már sokkal óvatosabb vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Több óvatosságot tanácsoltam volna magamnak, meg kevesebb forrófejűséget,  
illetve amit még megtanultam, hogy az igazságot azt mindig csomagolni kell, a sorban állás a kegyes hazugságért megy és nem a nyers igazságért. 

–De most nem csomagolta be az igazságot ugye?
–Most nem.


 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Tóth Andi: Nem fog érdekelni ki mit gondol!

Pataki József 2021.05.14.
Elképesztő sikernek örvend Tóth Andi új dala, mely hamar a legnézettebb videók közé került. Az énekesnő most az AcNewsnak mesélt az Állj című dalának hátteréről, és a szerzemén...

Beleznay Endre rendezői szerepben - „Hatódjunk meg és futkossanak a hangyák a hátunkon!”

AC News 2021.05.13.
Itt tényleg minden teljesen őrületes, a Kinizsi Pál című rockoperát a Siklósi Vár kapitánya írta, Beleznay Endre rendezi, akitől már megszokhattuk a rendbontást, így például az sem lehet meglepő, hogy...

Kulcsár Edina elárulta a titkát! – „Így fogytam le 2 hónap alatt 12 kilót”

AC News 2021.05.12.
Ahogy közeledik a nyár, sokan próbálják elérni az áhított nyári alakot, így volt ezzel Kulcsár Edina is, aki egy fürdőruhás poszttal mutatta meg közösségi oldalán, hogy állt rajta a...

Huppsz

Nagy durranásra készül Emilio – Jön a saját nevével fémjelzett parfüm!

AC News 2021.05.15.
Az énekes évek óta dédelgeti az álmát, miszerint saját parfümöt dob piacra. Emilio most szakemberrel is konzultált, így még közelebb került az ’Emilio parfüm’ megvalósítás&...

Kárpáti Rebeka szíve Balira húz

AC News 2021.05.14.
Az influenszer nemrég egy bikinis képet tett közzé közösségi oldalán, a nyarat idéző kép láttán az AcNews arra volt kíváncsi, hol fogja tölteni az idei nyarat a gyönyörű vállalkoz&oacu...

Megszületett a magyar rádiós kisfia!

Pataki József 2021.05.13.
Apuka lett Viktorin Tamás, a Sláger FM műsorvezetője! A rádiós most elárulta, hogy kisfia, Andris, miként látta meg a napvilágot.
video2a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

AC News

Már letölthető a védettséget igazoló mobilos alkalmazás

AC News 2021.05.14.
Mutatjuk pár lépésben, hogyan tudjuk a telefonunkra varázsolni a programot, illetve azt, hogy milyen adatokra lesz szükségünk ahhoz, hogy használjuk.

Szijjártó: Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

AC News 2021.05.14.
Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország köz&o...

A hétvégén is borúsabb idő várható

AC News 2021.05.14.
Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Me...

Sziréna

Nem kapott cserébe semmit a locsolkodásért, ezért megverte az ismerősét

AC News 2021.05.14.
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a vád szerint locsolkodásért italt és cigarettát várt cserébe, de mivel nem kap...

Átfestette a lopott kerékpárt  

AC News 2021.05.14.
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Lövés dördült egy kisteleki kerthelyiségben

AC News 2021.05.14.
A rendőrök őrizetbe vettek egy ópusztaszeri férfit, aki egy gáz- és riasztó fegyverrel lőtt egy kisteleki szórakozóhelyen.
Video4a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

Itthon

Családokért felelős tárca nélküli miniszter hivatala: családok nemzetközi napja – ünnepeljük a családokat!

AC News 2021.05.15.
Május 15-e világszerte a családokról szól a család nemzetközi napja alkalmából. Magyarországon a 2010-es "családbarát fordulat" óta a kormány elkötelezett a családok támogat&a...

Meghalt 73 beteg, 1039 fővel nőtt az új fertőzöttek száma

AC News 2021.05.15.
Elhunyt 73 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 114 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 618 608 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 149 707 főre csökkent. 2453 korona...

Meghalt 71 beteg, 1190 fővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Pataki József 2021.05.14.
Meghalt 71, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1190 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 4 483 598 embert oltotta...

Világ

Villám csapott egy indiai erdőbe, 18 elefánt pusztult el

Pataki József 2021.05.14.
Egy 18 elefántból álló csorda tetemeit találták meg az északkelet-indiai Asszam államban, miután a Kandoli védett erdőbe villám csapott.

Bloomberg: Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline

Pataki József 2021.05.14.
Csaknem ötmillió dollárt fizetett kelet-európai hackereknek az Egyesült Államok keleti partvidékének felét üzemanyaggal ellátó Colonial Pipeline vállalat, hogy feloldják letiltott számító...

Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába

Pataki József 2021.05.14.
Három rakétát lőttek ki Libanonból Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett - jelentette a Háárec című újság honlapja csütörtök este az izraeli hadsereg szóvivőjére hivatkozva. A t&...
Video4a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között

Profil

Afrika Sztorik! – Hillender Tímea: Kevés magyar embernek jut eszébe pont Afrikában segíteni

Pataki József 2021.05.08.
Nemrégiben megalakult egy egyesület, mely - első olvasatra kicsit szokatlannak hangozhat,- elsősorban az Afrikában élő emberekért, és az ott található vadvilágért szeretne tenni.  Az ambíciózás project &...

Mad Maxes néptáncosok? – A hagyományőrzés egyre menőbb a fiatalok körében

AC News 2021.05.01.
A HON alapítvány megmutatta, hogyan lehet a hagyományőrzést úgy művelni, hogy az kicsit lazább képet mutasson, vagy inkább természetesen befogadhatóvá váljon a fiatalok számára. Mindezt úgy, ho...

Középkori selymekkel tört be a világpiacra egy magyar vállalkozó

AC News 2021.04.25.
Mestellér János, a Kazár Bazár webshop vezetője nem akármilyen termékek gyártásával foglalkozik, ugyanis a vállalkozó középkori selyemmintákat kelt életre. Az AcNews az üzletembert többe...

Amiről beszélnek

Megvan a dátum: Ekkor láthatjuk jó barátainkat a kedvenc kanapénkon

AC News 2021.05.15.
Már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy 6 fős baráti társaságot újra a nappalinkból nézhessük.

Mihalik Enikőt annyira megviselte a Magyarországon maradt Pulcsi, hogy sírva fakadt

AC News 2021.05.14.
A várandós modell Pulcsi névre hallgató háziállatát nem vihette végül New Yorkba.

MTV Movie & TV Awards: Scarlett Johansson és Sacha Baron Cohen is különdíjban részesül

Pataki József 2021.05.14.
Egyéves kihagyás után, magyar idő szerint május 17-én és 18-án visszatér az MTV Movie & TV Awards, hogy együtt ünnepeljük az év kedvenc filmjeit, sorozatait és valóságshow-it. A hétvé...
video5 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között