Vilhelm Mariann: Ez jelenti számomra a sikert!

Pataki József 2020.06.04. Profil

Vilhelm Mariann: Ez jelenti számomra a sikert!

A White Kollection tulajdonosa elárulta lapunknak, hogy a világjárvány okozta helyzet mennyiben befolyásolta  a divatszakmát, és ő mint divattervező, hogyan használta ki a szabadidejét arra, hogy ruhakölteményei által másokon is segítsen.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

–  Mennyire befolyásolta a pandémia a divatszakmát?

– Várható volt, hogy szignifikáns vásárlói visszaesés várható a korlátozások miatt. Mindenki a családja és saját maga egészségére koncentrált, illetve a korlátozások általi esetleges negatív hatások menedzselésére. Természetesen mi is otthon töltöttük ezt az időt, azonban ezt produktívan tettük. A családi vállalkozások egy része az élelmiszeriparban tevékenykedik, így ezen entitások biztonsági előírásainak betartása céljából terveztem és készítettünk jó minőségű maszkokat. Majd ezt követően lehetőségünk nyílt segíteni több olyan magyar vállalatnak is, akik nem tudtak a hirtelen kialakult maszkhiány miatt dolgozni. Nekik rövid határidővel, jó minőségben tudtunk gyártani, amelynek eredményképpen megtartottuk hűséges dolgozóinkat is és senkit nem kellett elbocsátani.

– Hogyan térnek vissza a régi kerékvágásba?

– A lazítások előrehaladtával a régi jó ügyfeleink is kezdenek visszatérni hozzánk. Ennek nagyon örülök, mivel nincs annál, jobb mikor az elégedett ügyfeleim rögtön gondolnak ránk és a márkára. Ez jelenti számomra a sikert! A varrónőim többsége már közel van a nyugdíjas korhatárhoz, így ők még otthonról dolgoznak, mert semmiképp nem szeretném őket veszélyeztetni. Nem tudom még, mit hoz a jövő, de azt látom egyelőre, hogy sokan visszavettek a vásárlási szándékukból, és nem a divat a legfontosabb gondolatuk, amit meg is értek. Viszont ebben az időszakban a ruháinkhoz illő selyem maszkokat és kesztyűket is terveztünk, így az őszi kollekcióban fontos helyet fognak elfoglalni.

– A nemrég bemutatott új darabokat a karantén alatt tervezte meg?

– Nem, pont, hogy előtte. Amikor a válság egyre jobban elmélyült, már nem lett volna értelme kijönni a teljes kollekcióval. Másfél hónap után kezdtem el kitenni az első képeket. A mostaninak egyébként a sajátossága, hogy jórészt rajtam fotózták be. A karantén alatt egyébként készítettünk gyerekruhákat is. A karantén időszaka alatt a kislányom is szervesen részt vett a tervezésben. Most már a téli kollekción dolgozunk, ezúttal egy kicsit kényelmesebb ruhákat, de még mindig elegánsakat fogunk kihozni, ezenkívül abba is mindenképpen bele fogjuk építeni a maszkot, és a kesztyűt.

– Vannak még további terveid?

– Néhány orvosi központ számára már készítettem kollekciót, a jövőben pedig szeretnék ebbe még jobban belefolyni. Csinosabb munkaruhát szeretnénk készíteni a doktornőknek, úgy gondolom, ez is az egészségügy fejlesztéséhez kapcsolható. Az élvonalban harcoló emberek is lehetnek csinosak, én ekképpen szeretném támogatni őket.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT