Cini bordáit törte – Immár dupla kártérítést követel!

AC News 2017.04.20. Rivalda

Cini bordáit törte – Immár dupla kártérítést követel!

Tavaly óta tart Zalatnay Sarolta kálváriája; az énekesnő 2016 novemberében egy érdi bevásárlóközpont lépcsőjén baleset érte - vélhetően valami volt a lépcsőn - Cini pedig hatalmasat esett, és hat bordája is eltört. Ügyvédje tanácsára kártérítést kértek a szóban forgó komplexum vezetőségétől, ám a minap kiderült, a cég nem hajlandó fizetni. Cini elmondása szerint már belefáradt a perekbe, iszonyodik attól is, hogy bíróságra járjon, de többek biztatására mégsem hagyja annyiban a dolgot.

poggyasz - rivalda

Annál is inkább, mert a baleset miatt nem csupán több havi bevételtől esett el (hiszen minden fellépését le kellett mondania), de sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek hátralevő életét is végigkísérik. „Úgy tudom, hogy ilyen esetben igenis jár valamiféle kártérítés – kezdte Cini, aki a történtek ellenére cseppet sem rosszkedvű, hiszen végre újra koncertezhet, és köztudott, hogy neki a zene az igazi szerelem, a gyógyír testi, lelki fájdalmaira. „Az eset tavaly november 1-jén történt, és nyugodtan mondhatom, nem az én hibámból; nem járok sem tűsarkúban, nem is szédelgek, nem is alkoholizálok” – mondta némi iróniával. „Három barátnőm volt ott, akik csak annyit láttak, mintha az egyik talpam a lépcsőre „ragadt volna”, míg én szó szerint elvágódtam. Az volt a szerencse, hogy a fejemet ösztönösen feltartottam, így azt nem ütöttem be. A barátnőim felsegítettek, jobban megijedtek, mint én, és azonnal mentőt akartak hívni, amit persze én nem engedtem. De amikor éreztem, hogy szúr az egész oldalam, végül csak bementünk a kórházba. Kérdeztem az orvostól, hogy mikor mehetek végre haza, mire az orvos: >Micsoda?!? Hat bordája eltört, művésznő!< – mondta, én meg majd elájultam. Aztán a tüdőm is bevizesedett, esküszöm, hogy olyan fájdalmat életemben nem éltem, mint abban a két hónapban, amikor lábadoztam. Aludni egyáltalán nem tudtam, fájt, ha levegőt vettem, az már csak plusz, hogy a lépemet is kemény ütés érte, mint kiderült. Katasztrófa volt!” – sorolta Cini.

„A legerősebb fájdalomcsillapítókon éltem, de azok is alig használtak. És ráadásul az egész pont akkor történt, amikor a legtöbb fellépésem lett volna, novemberben és decemberben” – magyarázta az énekesnő, aki ugyan már gőzerővel próbál, de továbbra is rehabilitációs kezelésekre kell járnia, hiszen egy másfél órás koncert megerőltető a súlyos esés miatt. Cini lemezkiadója, a Trimedio Music Kft tulajdonosa, Szűcs Balázs elmondta, hogy a cég mennyi pénztől esett el az ügy miatt. „Nyilvánvaló, hogy a fellépések fellépti díjjal járnak, és a koncerteken CD-ket is értékesítenek; ez a bevétel mind kiesett” – magyarázta Szűcs Balázs. „Sok szervező eleve visszamondta a fellépéseket, hiszen nem lehetett előre tudni, hogy Zalatnay Sarolta mikorra épül fel. Összességében 4-5 millió forint kár érte a kiadót” – magyarázta a tulajdonos.

Tavaly novemberi bordatörése után Cini ügyvédje felvette a kapcsolatot az üzlettel, amely - álláspontja szerint - nem biztosította a megfeleő csúszásmentes közlekedést a vásárlók által használt lépcsőn. Akkor az énekesnő 4 millió forintot követelt volna a sérülésért, illetve a felépülési ideje alatt elmaradt koncertekért. A shopping center üzemeltetője levelet váltott Zalatnay ügyvédjével, s egy darabig arról volt szó: sikerül peren kívül megegyezniük, ám ez végül elmaradt. Dr. Lichy József az AcNews-nak megerősítette, úgy tűnik, perre mennek. „A síkosításmentesítés álláspontunk szerint egy kormányhatározat alapján alapvető szabály és elvárás minden, a köz számára nagyobb létszámú személy által megközelíthető helynél”- mondta az AcNews-nak Dr. Lichy József ügyvéd, hozzátéve: immár 8 millió forintot követelnek majd sérelemdíjként.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Így emlékeznek majd meg Babicsek Bernátról – „Nagyon nehéz múlt időben beszélni róla”

Pataki József 2022.01.27.
Nemsokára egy emlékestet fognak tartani a nemrégiben elhunyt Babicsek Bernát tiszteletére, és ezzel együtt megalapítják az ő nevét fémjelző díjat is. Lapunknak az eseményen fellépő színés...

Betegen tölti születésnapját Hámori Ildikó

Pataki József 2022.01.26.
Ma töltötte be 75. születésnapját a színésznő, ám mint megtudtuk; nem tölti valami vidáman.

Túl szaftos volt Száraz Dénes egy jelenetben – Ki is vágták a filmből!

Pataki József 2022.01.25.
Nemrég bemutatták a Kék Róka című magyar filmet. A produkcióból azonban ki kellett vágni egy bizonyos jelenetet.

Huppsz

Sáfrány Emese: Elismerem, a szülővé válás a világ leggyönyörűbb és legnehezebb dolga

AC News 2022.01.27.
Sáfrány Emese elmondta, szerinte miért mennek tönkre a házasságok. A légtornász hangot adott véleményének, és egy igen komoly téma boncolgatásába kezdett.  

Détár Enikő Babicsek Bernáthoz: Tudd odaát, hogy sokkal többen szeretünk, mint talán gondolod

AC News 2022.01.26.
Babicsek Bernát Emlékestet rendez a Turay Ida Színház február 6-án. Détár Enikő szívbemarkoló gondolatokat fogalmazott meg a tragikusan elhunyt fiatal művészbarátjáról.

Szívbemarkoló üzenettel búcsúzik barátja Csollány Szilvesztertől – „Annyi mindent szeretnék még mondani neked!”

AC News 2022.01.25.
Csollány Szilvesztertől szívbemarkoló sorokkal búcsúztak az exatlonos barátai is. Mórádi Zsolt profi kick-boxos egy hosszú üzenetben emlékezett meg Szilveszterről.
video5 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
min-mano

AC News

Egyre több az új védjegy

AC News 2022.01.28.
Az elmúlt évben 4192 védjegybejelentés érkezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához (SZTNH). Az elmúlt 10 évben csak 2012-ben érkezett be több (4599) védjegyoltalmi kérelem a hivatalhoz - közölte pé...

Új típusú, felszívódó implantátumot teszteltek a Pécsi Tudományegyetemen

AC News 2022.01.27.
Elsősorban a gyermekkori törések kezelésében alkalmazható új, magnézium-kalcium alapú felszívódó implantátumot teszteltek a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - tájékoztatta a baranyai felsőokt...

Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap

AC News 2022.01.27.
Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap a Széchenyi-hegyi végállomáson - olvasható a MÁV Zrt. által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.     

Sziréna

Ittasan, jogsi nélkül kötött el egy kocsit   

AC News 2022.01.28.
A 45 éves férfi szilveszterkor követte el a bűncselekményeket. A kecskeméti nyomozók befejezték ügyének vizsgálatát, és vádemelést javasolnak.  

Nem emlékezett arra, hogy ellopta a biciklit

AC News 2022.01.28.
Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.

Szöges bottal és nagykéssel ment be egy balatonlellei családi házba egy férfi

AC News 2022.01.28.
Magánlaksértés elkövetőjét fogták el a fonyódi rendőrök.       
video2a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

Itthon

Semjén: Az egyetemes magyarság csonkítatlanul csakis akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad

Pataki József 2022.01.28.
Az egyetemes magyarság csonkítatlanul csakis akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad, ha nem csak az anyaországi magyarság marad meg, hanem az erdélyi magyarság, a felvidéki magyarság, a vajdasági magyarság, a ...

Szijjártó: 413 munkahelyet teremt a Lidl új logisztikai központja Magyarországon

Pataki József 2022.01.28.
A német áruházlánc, a Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására. Az új ...

19 213 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 64 beteg

Pataki József 2022.01.27.
Magyarországon a beoltottak száma 6 347 426, közülük 6 085 866-an már a második, 3 573 570-en pedig a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 19 213 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete &oacut...

Világ

Lavrov: Oroszország nem akar háborút, de nem hagyja semmibe venni az érdekeit

Pataki József 2022.01.28.
Oroszország nem akar háborút, de nem hagyja, hogy semmibe vegyék biztonsági érdekeit - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken, négy orosz rádióadónak nyilatkozva.

Peking a téli olimpia után engedélyezi az ENSZ emberi jogi főbiztosának látogatását

Pataki József 2022.01.28.
Peking a jövő héten megkezdődő téli olimpiai játékok befejeződése után engedélyezi Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa számára, hogy látogatást tegyen az északnyugat-kínai Hszincsiangban...

Naponta átlagosan 42 holokauszttúlélő hal meg Izraelben

Pataki József 2022.01.27.
Naponta átlagosan 42 holokauszttúlélő hal meg Izraelben - jelentette a túlélők izraeli szervezete csütörtökön, a holokauszt nemzetközi emléknapján.
min-mano
video2a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között

Profil

Kővári Erika: Hiszek abban, hogy amit adsz, azt kapod vissza

Pataki József 2022.01.22.
A pénzügyi tanácsadó már nagy múltat tudhat maga mögött. Feladatának tekinti, hogy mindenkinek személyre szabott ajánlatokat rakjon össze és csakis az ügyfelei érdekét képviselje mindentől f...

Benedekffy Katalin: Különleges volt megtapasztalni, milyen, ha az ember nem primadonnaként létezik

AC News 2022.01.15.
A könnyűzenészek mellett a komolyzene kiemelkedő alakjait is nagyon megviselte az elmúlt időszak. Benedekffy Katalin énekművész, aki hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt nagy sikereket ért el a vírus előtt, soká...

Mann-Schőner Gizella: Gyűlölet nélkül éltem

AC News 2022.01.05.
A 92 éves Gitta túlélte Auschwitzot, szembenézett a rettegett Dr. Mengelével és most arra tanítja a fiatalokat, hogy szeressenek, és ne gyűlölködjenek.

Amiről beszélnek

A Dal 2022 - Mező Misi nem merne fogadni a győztesre

AC News 2022.01.28.
Mező Misi, A Dal 2022 zsűritagja nem merne fogadni a közmédia szombaton induló dalválasztójának majdani győztesére, de szerinte lehet érezni, mely produkciók ígérkeznek a legerősebbnek.     

Vitányi Judit az esküvőjére készül

AC News 2022.01.27.
Vitányi Judit már a ruháját is felpróbálta és most azt is elmesélte, milyen elképzeléseik vannak a nagy nappal kapcsolatban.

Ennyit ajánlottak egy éjszakáért Agárdi Szilvinek

Pataki József 2022.01.27.
Az énekesnőnek pénzt ajánlottak fel szexért cserébe.
min-mano
video3 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro