Damu Roland: Megszakad a szívem, hogy nem láthatom a gyermekemet!

AC News 2017.01.20. Rivalda

Damu Roland: Megszakad a szívem, hogy nem láthatom a gyermekemet!

Csúnya háború indult Damu Roland és felesége között. Már nemcsak a gyámhatóságnál, hanem a rendőrségnél is külön bűnügyi aktája van az esetnek, hiszen kiskorú veszélyeztetése miatt indult nyomozás. A színész, most az AcNews-nak mesélte el az ő szemszögéből a teljes igazságot.

poggyasz - rivalda

Tegnap több cikk is napvilágot látott, miszerint Damu Roland lányának gyámja azt nyilatkozta, hogy az apa nem látogatja gyermekét és rendőröket küldött rájuk. Most felhívtuk a színészt is, hogy elmondja az ő szemszögéből történteket.

„A kislányom, tavaly április 9-én született, hét hónaposan. Azért volt koraszülött, mert a feleségem, Damu Edina végig itta a terhességét. Naponta egy liter töményet fogyasztott el, és három doboz cigit szívott mellé. Ököllel ütötte-verte a hasát. Az orvosok egy idő után úgy döntöttek, hogy beindítják a szülést császármetszéssel, mielőtt felszívódik még több alkohol. Ez a Szent János kórházban történt. Ekkor én még színészházban laktam, és a házirend szerint, kisgyereket oda nem lehet bevinni. Edina folyamatosan kórházban volt, pszichiátriai kezelésre szorult, és két rossz dolog közül kellett választanom. Vagy a sógornőmhöz kerül, vagy pedig állami gondozásba”- kezdte történetét az AcNews-nak Damu Roland.

„Teltek- múltak a hónapok, és láttam, hogy nem stimmel valami. Például az, hogy az anyósom a sógornőmhöz költözött, és egy szobában lakott a kislányommal. Egy ideig szemet hunytam efelett. De az életem idővel rendeződött, nagyon sok előadásom van, most is Székesfehérváron vagyok, és pár óra múlva az Egri csillagokban játszok egy főszerepet. Ezen kívül még próbálok két darabot és napi rendszerességgel szinkronizálok. Nem igaz, hogy nincs jövedelmem, ezen kívül van egy állandó élettársam, akivel boldogan élünk együtt”- folytatta a színész.

„Volt olyan, hogy a feleségem öt hónapig nem látogatta a kislányt. Én tavaly február 8-án költöztem el otthonról. Maja április 9-én született. A feleségem azóta sem dolgozik, jelenleg is a Jahn Ferenc Kórház addiktológiáján fekszik. Folyamatos kezelésre szorul, mert ön- és közveszélyes. Pszichiátriai osztályon már nem fogadják. Tavaly, 2016. december 26-án elmentem Majáért, hogy elvigyem őt a nagynénémhez. Amíg én lifttel felmentem, addig az anyósom, rafinált módon gyalog lement a lépcsőházba, és a taxi mellett álló élettársamat, és a húgomat elkezdte mindenfélének lehordani. Bűzlött az alkoholtól… A taxis szállt ki (aki egyébként jön majd tanúként is a rendőrségre), hogy csitítsa a kedélyeket. Olyan részeg volt Edina anyja, hogy nem ismerte fel még a húgomat sem, akivel többször is találkozott. Ha egy 70 éves nő atomrészegen üvöltözik az utcán, bele sem merek gondolni, mit művelhet a négy fal között. Ezek után, mivel a két ünnep között nem dolgozott a gyámhivatal, január 2-án megtettem a 15. kerületi gyámhivatalnál a feljelentést, kiskorú veszélyeztetése miatt, és azonnal kértem, hogy szüntessék meg az ideiglenes gyámságot, és helyezzék hozzám a kislányomat. Folyamatban van a rendőrségi eljárás is, és nem igaz, hogy megszüntették. Idáig még csak a tanúkat sem hallgatták meg”- fejtette ki az aggódó apa.

„Maja után, minden hónapban 30-40 ezer forint gyermektartást fizettem. Való igaz, hogy a kislányomat nem láttam december 26-a óta, de ennek egyetlen oka van csak. Nem megyek oda, mert a rendőrhölgy is figyelmeztetett, hogy amíg le nem zárul ez az ügy, nem lenne jó, ha megjelennék ott. Nem tudni, mivel provokálnának. A kislányom előtt nem akarom, hogy veszekedés legyen és gusztustalan szavak hangozzanak el. Mi van, ha kitalálnak valamit ellenem? Ezért kerülöm el a találkozást, de közben megszakad a szívem, hogy nem láthatom a gyermekemet! Nem merek odamenni, mert tudom milyen kiszolgáltatott helyzetben lennék. Egy 70, és a 40 éves alkoholista nő nekem támadna, és lehordanának mindennek. Vajon miért nyilatkoztak ők ketten a lapoknak? Hát pénzért, de semmi baj, be fogom őket is beperelni. Aljas hazugság minden, amit állítanak. Hamarosan ki fog jönni hozzám is a gyámhivatal, hogy környezettanulmányt végezzen ott, ahol most élek. Ha törik, ha szakad, a kislányom hozzám fog kerülni!”- mondta határozottan Roland.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Így emlékeznek majd meg Babicsek Bernátról – „Nagyon nehéz múlt időben beszélni róla”

Pataki József 2022.01.27.
Nemsokára egy emlékestet fognak tartani a nemrégiben elhunyt Babicsek Bernát tiszteletére, és ezzel együtt megalapítják az ő nevét fémjelző díjat is. Lapunknak az eseményen fellépő színés...

Betegen tölti születésnapját Hámori Ildikó

Pataki József 2022.01.26.
Ma töltötte be 75. születésnapját a színésznő, ám mint megtudtuk; nem tölti valami vidáman.

Túl szaftos volt Száraz Dénes egy jelenetben – Ki is vágták a filmből!

Pataki József 2022.01.25.
Nemrég bemutatták a Kék Róka című magyar filmet. A produkcióból azonban ki kellett vágni egy bizonyos jelenetet.

Huppsz

Sáfrány Emese: Elismerem, a szülővé válás a világ leggyönyörűbb és legnehezebb dolga

AC News 2022.01.27.
Sáfrány Emese elmondta, szerinte miért mennek tönkre a házasságok. A légtornász hangot adott véleményének, és egy igen komoly téma boncolgatásába kezdett.  

Détár Enikő Babicsek Bernáthoz: Tudd odaát, hogy sokkal többen szeretünk, mint talán gondolod

AC News 2022.01.26.
Babicsek Bernát Emlékestet rendez a Turay Ida Színház február 6-án. Détár Enikő szívbemarkoló gondolatokat fogalmazott meg a tragikusan elhunyt fiatal művészbarátjáról.

Szívbemarkoló üzenettel búcsúzik barátja Csollány Szilvesztertől – „Annyi mindent szeretnék még mondani neked!”

AC News 2022.01.25.
Csollány Szilvesztertől szívbemarkoló sorokkal búcsúztak az exatlonos barátai is. Mórádi Zsolt profi kick-boxos egy hosszú üzenetben emlékezett meg Szilveszterről.
video1a - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között

AC News

Egyre több az új védjegy

AC News 2022.01.28.
Az elmúlt évben 4192 védjegybejelentés érkezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához (SZTNH). Az elmúlt 10 évben csak 2012-ben érkezett be több (4599) védjegyoltalmi kérelem a hivatalhoz - közölte pé...

Új típusú, felszívódó implantátumot teszteltek a Pécsi Tudományegyetemen

AC News 2022.01.27.
Elsősorban a gyermekkori törések kezelésében alkalmazható új, magnézium-kalcium alapú felszívódó implantátumot teszteltek a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - tájékoztatta a baranyai felsőokt...

Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap

AC News 2022.01.27.
Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap a Széchenyi-hegyi végállomáson - olvasható a MÁV Zrt. által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.     

Sziréna

Ittasan, jogsi nélkül kötött el egy kocsit   

AC News 2022.01.28.
A 45 éves férfi szilveszterkor követte el a bűncselekményeket. A kecskeméti nyomozók befejezték ügyének vizsgálatát, és vádemelést javasolnak.  

Nem emlékezett arra, hogy ellopta a biciklit

AC News 2022.01.28.
Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.

Szöges bottal és nagykéssel ment be egy balatonlellei családi házba egy férfi

AC News 2022.01.28.
Magánlaksértés elkövetőjét fogták el a fonyódi rendőrök.       
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

Itthon

Semjén: Az egyetemes magyarság csonkítatlanul csakis akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad

Pataki József 2022.01.28.
Az egyetemes magyarság csonkítatlanul csakis akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad, ha nem csak az anyaországi magyarság marad meg, hanem az erdélyi magyarság, a felvidéki magyarság, a vajdasági magyarság, a ...

Szijjártó: 413 munkahelyet teremt a Lidl új logisztikai központja Magyarországon

Pataki József 2022.01.28.
A német áruházlánc, a Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására. Az új ...

19 213 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 64 beteg

Pataki József 2022.01.27.
Magyarországon a beoltottak száma 6 347 426, közülük 6 085 866-an már a második, 3 573 570-en pedig a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 19 213 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete &oacut...

Világ

Lavrov: Oroszország nem akar háborút, de nem hagyja semmibe venni az érdekeit

Pataki József 2022.01.28.
Oroszország nem akar háborút, de nem hagyja, hogy semmibe vegyék biztonsági érdekeit - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken, négy orosz rádióadónak nyilatkozva.

Peking a téli olimpia után engedélyezi az ENSZ emberi jogi főbiztosának látogatását

Pataki József 2022.01.28.
Peking a jövő héten megkezdődő téli olimpiai játékok befejeződése után engedélyezi Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa számára, hogy látogatást tegyen az északnyugat-kínai Hszincsiangban...

Naponta átlagosan 42 holokauszttúlélő hal meg Izraelben

Pataki József 2022.01.27.
Naponta átlagosan 42 holokauszttúlélő hal meg Izraelben - jelentette a túlélők izraeli szervezete csütörtökön, a holokauszt nemzetközi emléknapján.
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Profil

Kővári Erika: Hiszek abban, hogy amit adsz, azt kapod vissza

Pataki József 2022.01.22.
A pénzügyi tanácsadó már nagy múltat tudhat maga mögött. Feladatának tekinti, hogy mindenkinek személyre szabott ajánlatokat rakjon össze és csakis az ügyfelei érdekét képviselje mindentől f...

Benedekffy Katalin: Különleges volt megtapasztalni, milyen, ha az ember nem primadonnaként létezik

AC News 2022.01.15.
A könnyűzenészek mellett a komolyzene kiemelkedő alakjait is nagyon megviselte az elmúlt időszak. Benedekffy Katalin énekművész, aki hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt nagy sikereket ért el a vírus előtt, soká...

Mann-Schőner Gizella: Gyűlölet nélkül éltem

AC News 2022.01.05.
A 92 éves Gitta túlélte Auschwitzot, szembenézett a rettegett Dr. Mengelével és most arra tanítja a fiatalokat, hogy szeressenek, és ne gyűlölködjenek.

Amiről beszélnek

A Dal 2022 - Mező Misi nem merne fogadni a győztesre

AC News 2022.01.28.
Mező Misi, A Dal 2022 zsűritagja nem merne fogadni a közmédia szombaton induló dalválasztójának majdani győztesére, de szerinte lehet érezni, mely produkciók ígérkeznek a legerősebbnek.     

Vitányi Judit az esküvőjére készül

AC News 2022.01.27.
Vitányi Judit már a ruháját is felpróbálta és most azt is elmesélte, milyen elképzeléseik vannak a nagy nappal kapcsolatban.

Ennyit ajánlottak egy éjszakáért Agárdi Szilvinek

Pataki József 2022.01.27.
Az énekesnőnek pénzt ajánlottak fel szexért cserébe.
video4 - Kategoriak között
min-mano
video2a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro