Gianni megmenti a dolgozóit – „Ez egy háborús helyzet”

Pataki József 2020.11.11. Rivalda

Gianni megmenti a dolgozóit – „Ez egy háborús helyzet”

Nemrégiben bejelentették, hogy a koronavírusos–helyzetre való tekintettel bezárják az éttermeket. Gianni viszont, aki már 18 éve üzemelteti a vendéglátóhelyét, egy cseppet sem idegeskedik emiatt, hiszen már korábban felkészült a dologra, és nem hajlandó megválni az alkalmazottjaitól.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A legújabb kormányrendelet szerint, a világjárvány miatt, mely Magyarországon a második hullámban egyre jobban elharapódzik, többek között az éttermeket is bezárják. Ez sok vendéglátósnak komoly anyagi gondot okozhat, de Magyarország egyik leghíresebb séfje, az olasz származású Gianni Annoni egy percre sem aggódik a tradicionális olasz étterme és az ott dolgozók miatt. Ő már felkészült erre az eshetőségre.

„Csakúgy mint tavasszal, most is átállunk a kiszállításra. Amikor megjött a hír, hogy bezárják az éttermeket, az első dolgom az volt, hogy megnyugtassam az alkalmazottjaimat, hogy senki sem veszíti el az állását. Egy 18 éve működő étterem vagyunk, meg kell tartanunk a jó hírünket. A pincérektől sem fogok megválni; ők például futárkodni fognak. Most is, amikor beszélek telefonon, éppen folyik az átállásunk. Persze örültünk volna, ha nem egyik napról a másikra jelentik be, de nem ítélkezem. Ez olyan, mint egy világháborús helyzet, áldozatokat kell hozni. Az intézkedések is arra hajaznak, de bízom a döntéshozókban. Lehet egészen februárig ki fog tartani a tilalom. Ez viszont nem olyan rossz az éttermeknek, hiszen az év eleje amúgy is mindig gyengébb a vendéglátásban, így pedig kevesebb alapanyag megy majd kárba” – kezdte lapunknak a sztárséf, aki próbálja a derűs oldalát látni a kialakult helyzetnek.

„Most az a fontos, hogy visszafogjunk magunkból. Ne hősködjünk, és a fiatalok se járják az utcákat bátorságpróbából. Ezt meg kell értetni velük a szülőknek. Most a szeretetnek és a magunkba fordulásnak van itt az ideje. Annak, hogy a családtagjainkkal foglalkozzunk. Lehet, kitart egészen karácsonyig a megszorítás, de még az sem baj. Hiszen akkor tényleg együtt leszünk, és nem a vásárlásokra fogunk koncentrálni. Aztán, ha majd egyszer véget ér ez az egész, egy felszabadult lélegző természetbe térhetünk vissza” – folytatta reménykedve az AcNewsnak Gianni, majd kitért arra is, hogy vendéglátósként kötelességének érezte, hogy elmenjen magát teszteltetni.

„Egész nap emberek között vagyok, otthon pedig egy újszülött gyermek vár engem minden este. Persze, hogy kötelességem elmenni teszteltetni magam, nem szeretném kitenni a családomat semmilyen veszélynek. Ők a mindenem.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT