Így ünneplik hírességeink a húsvétot!

Pataki József 2022.04.14. Rivalda

Így ünneplik hírességeink a húsvétot!

Bizony idén is elérkezett a locsolkodás, a csokitojás, a kalács és sonka időszaka. A feltámadás ünnepének hagyománya, persze házanként változhat, éppen ezért most az AcNews felkeresett pár ismert embert, akik elmondták náluk hogyan telnek ezek a tavaszi napok.

poggyasz - rivalda

Yvonne Dederick:

„Annak ellenére, hogy már nagyobbak a gyerekeim, a lányom még mindig ragaszkodik a tojásfestéhez, és ahhoz, hogy utána ledugjam őket a házban, kertben, majd nekiinduljon megkeresni őket. A kamasz fiam már nem annyira lelkes. Természetesen át fog jönni az exem is, a gyermekem apja, és a lányom párfa Alfréd is, így együtt fogunk ünnepelni mindannyian. A menüt tekintve húsvét vasárnap villásreggelit szoktunk tartani eggs benedicttel, francia narancsos palacsintával, és frissen facsart narancslés pezsgővel. Vacsorára általában báránybordát készítek mentaszósszal és póréhagymás lazacos pitét. Desszertnek pedig csokiszuflét illetve mangós krémet készítek majd.”

Gergely Robi:

„Gyerekként édesapámmal jártam locsolkodni, szépen kiöltözve, kölnivel a zsebünkben körbejártuk szeretett családtagjainkat. Mostanra sajnos ezek a szokások átalakultak. Az urbánus ember számára teljesen leszelídültek a régi hagyományok, sajnos. Nem megy ki a divatból sem a szeretet, sem a húsvét, de már nem övezi az a miliő az ünnepet, mint régen. Már nekem sem nagy a kör, amit bejárok, de számomra még mindig a legfontosabb az igaz szeretet, amit ilyenkor adunk egymásnak. Ez mára leszelídült, édesanyám és a testvérem körében fogok ünnepelni, örömteli pillanat lesz ez mindegyikünk életében, hiszen tavaly a pandémia miatt kialakult korlátozások nem tették lehetővé, hogy lássuk egymást. Vettem húsvéti parasztsonkát, de sajnos rosszul választottam, sósabb lett, mint, amit akartam, de ez mit sem von el abból az örömből, amikor egy asztalhoz ülhetek édesanyámmal és a testvéremmel.”

Medveczky Ilona:

„Nem igazán tudok most vidám mondatokkal szolgálni. Tegnap egy közeli hozzátartozóm temetésén voltam. A húsvétot úgy töltöm, mint bárki más. Megvannak a szokásos elemek, bár még a karácsonyfa is áll. Örülök, hogy jó idő van, egészséges vagyok, és a négy kutyámnak sincs semmi baja. Ezek most a fontosak. Nem abban a korban vagyok már, hogy vendégeket várjak ilyenkor, egyre több ember kihal mellőlem, de a valaki mégis jön, azt szívesen látom.”

Poór Péter:

„Én az a fajta férfi vagyok, aki szigorúan a családon belül locsolkodik. A feleségemmel nagyon várjuk az ünnepet, bár eléggé adhoc jellegű, hogy melyik gyermekünk jelenik meg. Öten vannak, és a szélrózsa minden irányában élnek. Idáig 12 unokával és 2 dédunokával gyarapodott a család, szóval biztosan lesz kinek teríteni húsvét alkalmával. Sajnos a lányomat biztosan nem tudom idén meglocsolni, hiszen ő Németországban él. A fiaink itthon telepedtek le, közel Budapesthez, így ők biztosan átugranak majd családjaikkal.”

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.06.
A 80-as és 90-es években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei gyűjtötték és dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elő...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video5 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között

AC News

Komposztálják az EFOTT fesztivál biológiai úton bontható hulladékát

AC News 2022.07.06.
Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését és további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agr&aac...

Megtalálták a második BVOP-s áldozatot

AC News 2022.07.06.
A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Sziréna

Potencianövelő tablettákat és cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök - Videó

AC News 2022.07.06.
Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagy...

Idős nőkre utazott az angyalföldi rabló - Videó

AC News 2022.07.06.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Lemondott a horvát pénzügyminiszter

AC News 2022.07.06.
Személyes okokra hivatkozva, váratlanul lemondott Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán. A hírt a kormány megerősítette.

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...
Video4a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Kiderült, hova igazol a magyar válogatott focista

AC News 2022.07.06.
A Paksi FC a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, miszerint Böde Dániel meghosszabbította a szezon végén lejárt szerződését.    

Megnősült Zsidró Tamás legidősebb fia

AC News 2022.07.06.
A sztárok fodrásza eleinte félt, hogy 25 éves fiának korai még a házasság, ám Dominik és  írónő kedvese, Mészáros Dorka készen álltak  az elköteleződésre. &nbs...

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro