Kóbor János könnyeivel küszködve beszélt barátja László haláláról – "Sosem fogom kitörölni Laci számát a telefonomból!”

Soltész Mónika 2020.11.18. Rivalda

Kóbor János könnyeivel küszködve beszélt barátja László haláláról – "Sosem fogom kitörölni Laci számát a telefonomból!”

Fotó: Stekovics Gáspár

Még alig múlt el két hete, hogy az Omega zenekar legendás hangtechnikusa, Nemes László elhunyt. Most újabb oszlopos tag távozott az együttesből, Benkő László szervezete feladta a küzdelmet betegségével szemben, elment. Az AcNews tegnap készített interjút Kóbor Jánossal, aki elárulta, barátja nagyon súlyos állapotban volt, azonban arra senki nem számított, hogy ezúttal nem sikerül kijönnie a mélypontról. Az énekes könnyeivel küszködve, megrendülten beszélt lapunknak a történtekről.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Tegnap Kóbor János lapunknak Benkő László állapotával kapcsolatban már nem tudott jó hírekkel szolgálni. Elárulta, nem tudtak vele már telefonon sem beszélni, a családtól kaptak tájékoztatást hogyléte felől. A legendás Omega együttes énekese azonban még nagyon bizakodó volt, remélte, hogy Laci felépül hamarosan. Váratlanul érte a reggeli telefonhívás, amikor a vonal végén azt hallotta, barátja elhunyt.

„Most volt a legkevesebb reményünk, hogy a súlyos állapotából kijön, az ember az utolsó pillanatig nem számít arra, hogy nem sikerül neki. Tegnap annyit megtudtunk, hogy nem viszik át oda, ahol operációt akartak elvégezni rajta. Ez már nagyon rossz érzéssel töltött el. Tegnap egy óra körül hunyt el, a feleségétől kora reggel értesültünk a szomorú hírről. Megállás nélkül csörög a telefonom, ha Laci ezt tudná, hogy ilyen sok embert rázott meg a távozása, biztosan örülne. Még ha tudtuk is, hogy sokkal komolyabb a probléma, mint eddig bármikor, amíg nem történik meg a tragédia, el sem tudjuk képzelni. Mindig abban bíztunk, hogy valami csoda megmenti őt. Nagyon nehéz erről beszélni. Mindenkit agyonvágott ez a hír, ez az, amire nem lehet felkészülni. A telefonomban több olyan barátom, kollégám száma máig megvan, akik már nincsenek közöttünk. Komár Laciét, Laux Józsiét, Somló Tomiét, és most már Laciét sem fogom sohasem kitörölni a listámból.”

Néhány héttel ezelőtt Benkő László még maga nyilatkozott lapunknak állapotáról. Bizakodó volt, még ha tisztában is volt vele, hogy nincs jól:

„Köszönöm szépen, a körülményekhez képest megvagyok. Folyamatosan kontrollvizsgálatokra járok, mert számos dolgot végig kellett nézni és korrigálni. Nagyon régóta elkezdődött ez az egész, és a napjaim meg voltak számolva, hiszen nem tudtam, hogy mi és hogy lesz. Mindenki azt figyeli, hogy mi fog történni és mi van velem, épp ezért az eredményektől függvényében félnaponta változik a válasz az állapotommal kapcsolatban. A ráknak sajnos sok következménye lett, és azt ellenőrzik, hogy nem terjed-e tovább. Majdnem azt mondhatom, hogy minden kórházat, intézményt bejártam, egyik helyről vittek a másikra. Tudom, hogy jó kezekben vagyok.”

Reggel óta elárasztják az internetet a szívhez szóló gondolatok, közös fotók. Rengeteg kolléga, ismerős tisztelte a legendás zenészt, mindenkit megrázott halálának híre, azonban Keresztes Ildikó tőlünk tudta meg, hogy elhunyt a barátja.

„Teljesen le vagyok döbbenve. Azt hittem, hogy már javulgat az állapota. Lelkiismeret-furdalásom van, mert pont egy hónappal ezelőtt beszéltük a barátommal, hogy meglátogatjuk, de aztán nem jött össze. 5 évet turnéztam az Omegával a világban, mindig nagyon jókat nevettünk Lacival. Annyira cuki ember volt, mindig kedves volt és mosolygott. Ma úgy fogok menni a stúdióba, hogy neki fogok énekelni.”

Csongrádi Kata megrendülten fogadta a hírt, hogy egyik legkedvesebb kollegájával már nem tud együtt dolgozni.

„Február 2-án volt az utolsó színházi vastapsa az S. Nagy emlékkoncerten. Akkor már nagyon beteg volt, alig tudott felmenni a lépcsőn és beszélni, de elhalasztotta a műtétet, csak hogy el tudjon jönni. Ez neki egy becsületbeli ügy volt. És ez jól jellemezte őt. A lehető legjobb ember volt. Csupa szív, csupa jóság. Amit megígért, ahhoz tartotta magát mindenáron. Másfél hete beszéltem vele utoljára, egy órát. Akkor nagyon jól érezte magát, legalábbis azt mutatta – mondta lapunknak könnyek között Csongrádi Kata, aki egyetemista kora óta ismerte a zenészt. –  A húgával voltam egy osztályban a Színművészetin. Mindig eljött a vizsgáinkra, ott ismerkedtem meg vele először. A testvére is rákban halt meg sajnos…”

 

Isten áldjon Lacikám!... örökre a Barátunk maradsz!

Közzétette: Csongrádi Kata – 2020. november 18., szerda

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT