Megérezték a Csikidám-Fevert – Szikora Robi odáig van Marics Petiékért

AC News 2022.04.08. Rivalda

Megérezték a Csikidám-Fevert – Szikora Robi odáig van Marics Petiékért

Képek: Czettli Antónia

A hazai popzene utóbbi tíz évében nem tapasztalt sikert arat a két 25 éves fiú. Rajongóik több száz kilométert utaznak, hogy láthassák őket, sorra tetováltatják bőrükre a csapat logóját, ráadásul legújabb dalukkal megszólították a régi jampikat is, hiszen a zenészlegendával, Szikora Robival készítettek közös zenét, ami az Úristen címmel jelent meg április elején és 24 óra sem kellett neki, hogy elérje az 1 milliós nézettséget és a YouTube trending trónját. A nagy egymásra találásról beszéltek a fiúk és a rock ’n roll legenda az AcNewsnak.

poggyasz - rivalda

- Nincs nap, hogy az ember ne futna bele a legújabb dalotokba, minden korosztály oda van az Úristenért. Hogyan született ez a generációkon átívelő produkció?

Marics Peti: Miután megszületett a zenei alap, már tudtuk, hogy ez óriási sláger lesz. Managerünkkel, Varga-Szilágyi Zsolttal kitaláltuk, hogy ezt valahogy el kéne juttatni Szikora Robihoz, mert tökéletesen illene a dalba. Elküldtük hát a dalt Robi kiadójához, azzal a nem titkolt céllal, hogy szeretnénk felkérni egy közreműködésre. Robi még aznap egy végtelenül pozitív visszajelzés kíséretében közölte velünk, hogy – bár nem szokott efféle közreműködést vállalni – velünk kivételt tesz, hiszen tetszik neki a dal ereje és a srácok energiája. Pár napra rá már a stúdióban voltunk Robival, illetve nem sokra rá Dandó Zoltán producerrel már véglegesítettük is a dalt.

Szikora: Átjöttek hozzám, megbeszéltük a koncepciót és teljesen lenyűgöztek a személyiségükkel és a dallal egyaránt. Azonnal igent mondtam. Nem egy ilyen kiművelt, felszínes és hatásvadász dal, azonnal éreztem benne azt az őserőt, amit nem lehet tanulni, ez érzék kérdése. Ez a két fiú tökéletesen érzi a mai korszellemet, a zene a DNS-ükben van, tökéletesen érzik, hogyan kell slágert csinálni. Kicsit a mi rock ’n roll korszakunkat juttatták eszembe az alázatukkal, a lelkesedésükkel és az ösztönös sláger-érzékenységükkel. Épp emiatt tudtunk jól fuzionálni, mindenféle műmájerkodás nélkül.

- Hogy élitek meg, hogy ennyire pozitív a klip fogadtatása?

Valkusz Milán: Marics Peti kétszer sírt örömében. Először, amikor a Roma a BL-ben 4:1-es vereség után tudott 3:0-ra nyerni idegenben, másodjára pedig, mikor meglátta az Úristen fogadtatását és számait. Minden képzeletet felülmúlt. Egy generációs szakadékot tudott a zene áthidalni, kortól függetlenül mindenki az Úristent dúdolja. Elképzelni sem tudtuk volna, a dal első demója után, hogy ide jut ez a történet, mint Robival való kapcsolódásban, mint pedig a közönség fogadtatásával kapcsolatban.

- Nagyon hangulatos klippel örvendeztettétek meg a nagyérdeműt. Mesélnétek a forgatásról? Hogy éreztétek magatokat a közös munka alatt?

Marics Peti: Elképesztően nagy megtiszteltetés volt együtt dolgozni Robival, hiszen a szüleink nagy kedvence, ezáltal zenéi végigkísérték az életünket. Nagyon jó hangulatban telt a stúdiózás, a klipforgatás egyaránt. Milán szülei például kijöttek a forgatásra, hogy találkozhassanak Szikora művész úrral.

Szikora: Nagyon jó hangulatban telt, találkoztunk a srácokkal, sokat beszélgettünk, de az én részemet a Várkert bazárnál vettük fel. Régi Cadillac-kel forgattunk, ami számomra még kellemesebbé tette az egészet. Ami különösen széppé tette számomra a forgatást, hogy a mai, modern világban egy kézben tud összpontosulni minden és egy kis csapattal is lehet minőségi videoklipet csinálni. Régen, a mi forgatásainkhoz kellett 15 kamera, 25 megálló, 300 szereplő, utcalezárások, engedélyek és még sorolhatnám. Most pedig egy kamerával és egy kisebb stábbal leforgattuk ezt a szenzációs klipet! Tudod, a tehetség legyőz mindent! Ez volt számomra ennek a forgatásnak a legnagyobb üzenete.

- Terveztek továbbiakban együttműködni, valamilyen formában?

Szikora: Természetesen, de erről beszéljenek a fiúk!

Valkusz Milán: A napokban a Tv2-ben fogják felvenni a közös dalukat a srácok egy jótékonysági koncertre, illetve már a Robival közösen egyeztetve tervezzük a közös jövőnket. Május 21-én fellépünk az R-Go 40 éves koncertjén, és Robi is feltűnik majd a mi koncertjeinken.

- Végezetül a művész úrhoz fordulnánk. Mi a helyzet Önnel manapság?

Szikora: Pénteken és szombaton lesz a premierje „Az ég tartja a Földet” című musicalemnek, jelenleg is próbálunk, serényen. Jövő héttől pedig ráugrom az R-Go próbákra, hiszen május 21-én lesz a „40 éves R-Go” nagykoncertünk, aminek a Papp László Sportaréna ágyaz meg és Isten segedelmével borzasztó nagy teltház lesz.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.06.
A 80-as és 90-es években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei gyűjtötték és dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elő...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video3a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között
min-mano

AC News

Komposztálják az EFOTT fesztivál biológiai úton bontható hulladékát

AC News 2022.07.06.
Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését és további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agr&aac...

Megtalálták a második áldozatot is

AC News 2022.07.06.
A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Sziréna

Idős nőkre utazott az angyalföldi rabló - Videó

AC News 2022.07.06.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  
min-mano
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Lemondott a horvát pénzügyminiszter

AC News 2022.07.06.
Személyes okokra hivatkozva, váratlanul lemondott Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán. A hírt a kormány megerősítette.

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...
video2a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro