Mi lesz a korlátozások alatt az élő műsorokkal? – Válaszolt az RTL Klub és a TV2

Pataki József 2020.11.13. Rivalda

Mi lesz a korlátozások alatt az élő műsorokkal? – Válaszolt az RTL Klub és a TV2

Pár nappal ezelőtt bejelentette a kormány a legújabb intézkedéseket, gyülekezési és kijárási tilalmat. Az AcNews kíváncsi volt rá, hogy mi lesz így a két konkurens csatorna, élő műsoraival, hiszen ott nagy létszámú közönség és stáb dolgozik együtt gyakran késő estig. Íme az RTL Klub és a TV2 válasza.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A napokban megkerestük a TV2 és az RTL Klub sajtóosztályát, hogy miként állnak a csatornák a legutóbbi korménybejelentésben elhangzottak tükrében az élő show-hoz. Meg lesznek tartva? Lesz közönség? Ha igen, milyen intézkedések mellett?

„A Dancing with the Stars szombati élő adása az érvényben lévő rendelkezéseket betartva kerül megrendezésre, a nézők 20:00-tól láthatják a műsor hatodik epizódját” – mondta el röviden megkeresésünkre a TV2 sajtóosztálya.

Az RTL klub már beszédesebb volt, Kolosi Péter programigazgató megnyugtatott mindenkit, hogy a nézők semmit nem fognak észrevenni a kialakult helyzetből és megszorításokból.

"Ősszel már egyetlen tervezett műsor sem marad el. A fokozódó járványhelyzet és a korlátozások csak megnehezítik, de nem teszik lehetetlenné a forgatásokat. Az állandó változások közepette így legalább egy dolog biztos marad a nézőink életében: az RTL Magyarország továbbra is hiteles tájékoztatást és tartalmas szórakoztatást nyújt a számukra” – fogalmazott Kolosi Péter, a cég programigazgatója a következő időszakban képernyőre kerülő, saját gyártású műsorokkal kapcsolatban.

Ezután emlékeztetett rá; a tavaszi első hullám miatt még le kellett mondaniuk a Survivor és az X-Faktor idei évadáról, a járványhelyzet miatt nyáron átalakított terveket viszont már meg tudják valósítani, amiért köszönet illeti a csatorna minden munkatársát és a külső partnereket is.

A szakember szerint az új televíziós évad sokak által várt produkciói két főbb csoportba sorolhatók. Az elsőbe azok a műsorok tartoznak, amelyek már „dobozban” vannak, így a járványhelyzet további alakulása nem befolyásolja az elkészítésüket, a másodikba pedig azok, amelyek gyártása még folyamatban van. A pandémia hatására természetesen mindkét esetben szükség volt változtatásokra. Míg azoknak a produkcióknak az esetében, amelyek gyártása még a második hullám előtti időszakban befejeződött, elsősorban a műsorra tűzésük és a sugárzásuk időpontján módosított a csatorna, addig a most forgó produkcióknál az előírtnál is szigorúbb egészségbiztonsági szabályok bevezetéséről döntöttek.

Az élőben közvetített Való Világ, amelynek az idei lesz a jubileumi, 10. évada, és a Friderikusz Sándor visszatérését jelentő Életünk története, amelynek forgatását – épp a vírusfertőzések miatt – korábban le kellett állítani egy időre, nemrég azonban ennél a produkciónál is újrakezdődhetett a munka.

"Nagyon fontos, hogy a villába biztosan csak egészséges játékosok költözzenek. A beköltözők már egy hete karanténban vannak, ez idő alatt természetesen tesztelték őket és a beköltözés előtt még egyszer tesztelni fogják. Utána - a kiesésükig - Magyarország legbiztonságosabb helyén lesznek, így minden okunk megvan bízni abban, hogy a Való világ 10. lesz a magyar televíziós piac legstabilabb élő műsora.”

Kolosi Péter végezetül elmondta: az RTL Magyarország nemcsak a saját produkciói esetében igyekszik tenni a vírus terjedése ellen. Maszkot fel! jelmondattal a helyes maszkhasználatot ösztönző kampányba kezdtek a csatorna sztárjainak részvételével, amelynek szpotjai naponta többször is láthatóak a képernyőkön.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT