Ördög Nóra: A főzés nem központi kérdés az életemben

AC News 2022.08.31. Rivalda

Ördög Nóra: A főzés nem központi kérdés az életemben

Szeptember 5-től vadonatúj részekkel érkezik a Séfek Séfe 4. évada Ördög Nóra műsorvezetésével. A hétköznap esténként jelentkező gasztro-tehetségkutatóban ismét amatőr és profi szakácsok igyekeznek meggyőzni a műsor három séfjét. Ördög Nórával beszélgettünk a vendéglátásról, a balatoni üzleteiről, ahol gyakran felbukkan, és akár a kasszában is találkozhatunk vele.

poggyasz - rivalda

Ördög Nórát beszippantotta a vendéglátás és a gasztronómia. A TV2 műsorvezetője rokon területen, idegenforgalmi- és szálloda szakon diplomázott, ám a vendéglátóhely üzemeltetést a gyakorlatban tanulta meg férjével együtt.

„Elképesztően nehéz terep a vendéglátás, ami nem az eredeti szakmánk, és annyira nem értünk hozzá, de igyekszünk. Annak idején az vonzott minket, hogy közösen hozzunk létre valami. Együtt találjuk ki, hogyan nézzen ki az üzletünk, mi legyen a brand, mit szeretnénk csinálni. A saját igényeinkre építve kezdünk el létrehozni valami olyat, ahol mi is jól éreznénk magunkat. Az élet bebizonyította, hogy amire nekünk van igényünk, arra sok  más embernek is. De ez nagyon összetett dolog. Az üzemeltetés olyan feladat, amihez fel kellett nekünk is nőni. Talán az a titka, hogy azokkal a szakemberekkel kell magadat körbevenni, akik ehhez jól értenek, és akikben vakon bízol” – kezdte az AcNewsnak Nóra, aki a forgatás során fedezte fel, hogy amikor a főiskolán tanult, akkor Vomberg Frigyes séf is ott tanított.

„Engem sajnos nem tanított, de egy másik csoportot igen az évfolyamból. Emlékszem is rá, vissza tudom idézni az alakját. Ha nem is tőle, de tanultam vendéglátást, voltam műhelykonyhán, gyakorlaton is, kicsit beleláttam a folyamatokba” – tette hozzá a Séfek Séfe műsorvezetője.

Forgatás, család mellett Nóra is fontosnak tartja, hogy a három üzlettel is foglalkozzon.

„Sok a feladatunk, folyamatos munka, komoly csapattal. Én és a férjem is továbbra is dolgozunk az eredeti szakmánkban is, nehéz mindenhol helytállni. Jövünk-megyünk, nyáron még forgattam is. Vasárnap például én kasszáztam, mert gyorsan be kellett állni, ugyanis lebetegedett egy kollégánk. A vendégek nem lepődtek meg, hogy beálltam, sokan úgy is jönnek be, hátha ott találnak. Megállapítottuk a férjemmel, hogy mennyire jó ott lenni és találkoznia vásárlókkal. A kasszában állva pedig jókat lehet beszélgetni mindenkivel, élvezem, hogy a megszokottól eltérő tevékenységet csinálok, másképp használom az agyamat.”

A Séfek Séfe gasztro-tehetségkutató szintén inspirálólag hat Nórára. Amikor véget ér egy-egy forgatás, egyenesen szárnyal a konyhában.

„A forgatások után megugrik a főzési kedvem, hisz csak azzal, hogy vezetem a műsort és figyelek, rengeteg tudást szedek magamra. Tudok főzni, ez már bebizonyosodott, és szívesen is csinálom, ha van rá időm. Ez pedig attól függ, melyik életszakaszban vagyok. A főzés nem központi kérdés az életemben, de az, hogy étel legyen az asztalom, nekem kell gondoskodni, és szeretem is csinálni.”

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Pokoli tűz Patakon: fiát mentette az apja, halálra égtek

AC News 2022.11.25.
Le kellett fogni a tragikus sorsú nőt, aki őrjöngve próbált visszarohanni a házba, hogy kimentse az élettársát és a fiát.

Vodkával menekült öngyilkosságba a rettegő budai kislány

AC News 2022.11.24.
A 13 éves Korinát hét hónapon át veréssel, zsarolással zaklatta egy fiú, mégis a szülőjének állt feljebb: feljelentette az áldozat édesanyját.

Járai Máté Törőcsik Mariról: Színészi öröksége örökké élni fog

AC News 2022.11.23.
A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő ma lenne 87 éves. Ez alkalomból unoká...

Huppsz

Rácz Jenő bolondot csinált magából a lányáért

AC News 2022.11.25.
A hét legviccesebb fotóját posztolta Rácz Jenő.

Tóth Vera borzasztó pulóvert vett fel - Fotó

AC News 2022.11.25.
Tóth Vera egy tipikus, karácsonyi, ronda pulcsival máris elkezdte az ünnepi szezont. Neki ez is jól áll.

Micsoda meglepetés! Ezt kapta születésnapjára Horváth Éva

AC News 2022.11.24.
44. születésnapjára a hírességet egy különleges ajándékkal lepték meg szerettei.  
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

AC News

Hihetetlen, mit rejtett a sörösdobozba egy nő – 20 év börtönt kaphat érte

AC News 2022.11.26.
A texasi nő egy veszélyeztetett fajt csempészett be az Egyesült Államokba.

Nem kegyelmeznek a magyarok - Szigorúbban büntetnének

AC News 2022.11.26.
Szigorúbban lépnének fel a hamisítókkal és a hamisítványok terjesztőivel szemben a magyarok: 2022-ben a lakosság 60 százaléka büntetné a mostaninál szigorúbban a hamisítókat é...

Szeretünk adományozni: Ezer tonna búza gyűlt össze a Magyarok kenyere programban

AC News 2022.11.25.
Míg 2011-ben tíz tonna búzaadománnyal indult a Magyarok kenyere program, 2022-ben már 1000 tonna búza gyűlt össze.

Sziréna

Füstmérgezést kapott a hőssé vált kisrendőr, kórházba került

AC News 2022.11.26.
74 éves nénit mentettek ki a füstölő lakásából az egyenruhások.

Frontális ütközés - Áll az M0-s

AC News 2022.11.25.
Baleset miatt lezárták az M0-s autóutat az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Biatorbágy térségében, emiatt torlódik a forgalom - közölte az Útinform péntek reggel a honlapján.

Megölte csecsemőjét egy anya

Pataki József 2022.11.24.
A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekét megfojtó komlói nő ellen.
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Itthon

Berúgja a tél az ajtót, megérkezik a fogvacogtató hideg

AC News 2022.11.26.
Mára a köd miatt 10 megyében is veszélyre figyelmeztet, a következő hétre pedig az átlagosnál hidegebbet jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Novák Katalin vonattal utazott el Volodimir Zelenszkijhez

AC News 2022.11.26.
Az orosz–ukrán háború kezdete óta a legmagasabb szintű látogatást teszi a magyar állam képviseletében Novák Katalin köztársasági elnök Ukrajnában.  

Szijjártó Péter: siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az EU-tagállamokban

AC News 2022.11.25.
Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az európai uniós tagállamokban, miközben csakis ezek révén lenne elkerülhető az ukrajnai háború és a szankciók okozta recesszió - szögez...

Világ

Fegyveres leszámolás a szerb-magyar határnál

AC News 2022.11.25.
Ismét fegyverekkel támadtak egymásnak migránsok a szerb-magyar határ közelében, ezúttal a Röszkével szomszédos Horgoson - közölte a szabadkai Pannon RTV pénteken.

Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára

Pataki József 2022.11.24.
Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára, és ennek megvalósítására közös munkacsoportot hoz létre Romániával - j...

Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának

Pataki József 2022.11.24.
Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollárnyi (mintegy 170 milliárd forint) katonai segítséget bocsát Ukrajna rendelkezésére - az összeg felhasználására az elnök adott felhatalmazást a K...
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között

Profil

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

500 mangalicát tart Fekete Zsóka, akit a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítményéért díjaztak

AC News 2022.10.27.
A 2022-es Femcafé Inspiráló nők gáláján a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény díjat Fekete Zsóka Mangalicatenyésztő, a Mangalica Farm tulajdonosa kapta. A Hajdúbösz&ou...

Amiről beszélnek

Szerednyey Béla Ferenc pápától kért engedélyt

AC News 2022.11.26.
A közismert színész szeretné feleségét templomban is elvenni, ám ez nem olyan egyszerű.  

Teljesen kiborultak Mariah Carey rajongói

AC News 2022.11.25.
Sokan úgy vélik, hogy az aranytorkú énekesnő a koncertjén végigtátogta a leghíresebb számát, amely nem mellesleg egy kisebb vagyont hozott eddig neki.

Kovács Kati vallomása Balázs Fecó haláláról: Kicsit szerintem mind hibásak vagyunk

AC News 2022.11.25.
Szerettei és pályatársai a mai napig gyászolják a két évvel ezelőtt elhunyt Balázs Fecót. Kovács Kati a mai napig elérzékenyül, ha zenésztársára gondol.
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro