Schoblocher Barbi: A cél nem is olyan fontos, viszont a társaság annál inkább

Farkas Márió 2022.04.13. Rivalda

Schoblocher Barbi: A cél nem is olyan fontos, viszont a társaság annál inkább

Fotók: Rausz Ticia

A székesfehérvári beatrock banda, a Blahalousiana hihetetlen gyorsasággal hódította meg a magyar könnyűzenei színteret, ráadásul idén behúzhatták az első X-et is. Ennek örömére megjelent a zenekar sorban negyedik lemeze, a Hozzánk idomult éjjel az ég. A lemez érdekessége - és talán pikantériája is- , hogy Galyatetőn, a világtól elvonulva rögzítették. A zenekar énekesnőjével, Schoblocher Barbarával és basszusgitárosával, Jancsó Gáborral beszélgettünk a lemezről, múltról, jelenről, jövőről.

poggyasz - rivalda

– Idén 10 éves a zenekar és ez a kémia az új lemezen abszolút érződik! Talán az eddigi legerősebb korongotokról beszélünk. Ti, hogy vagytok ezzel, illetve, hogy fogadta nagyérdemű?

Barbi: Szerintem ez eddig a legizgalmasabb lemezünk és szerencsére a közönség is imádja.

– A négy lemez közül van kedvencetek? Kinek melyik album a szerelemgyerek?

Jancsó: Én szeretem ezt a lemezt nagyon, azt gondolom zeneileg a legjobb, viszont magánéleti dolgok miatt nekem sosem fog jó élménnyé válni az alkotás közbeni időszak. Ha választani kell lemezt, nekem a Minden rendben-t lengi körül a legtöbb kedves emlék.

Barbi: Hát igen, talán ennek a lemeznek az írása és felvétele közben éltük meg életünk legszebb és legnehezebb pillanatait is a magánéletünkben. Nekem az az univerzum, amit a Mátrában felépítettünk magunknak, egy örök menedék lesz.

– Milyen nagy időszakot ölel fel a lemez? Gondolok itt a pandémiára, a korlátozott fellépési lehetőségekre, a karanténra. Hogyan éltétek meg? Jól érzem, hogy hatással volt ez a lemezre?

Barbi: Sok dologban hatással volt a pandémia a lemezre, főleg, ami a technikai kivitelezést illeti. Még Ligeti Gyurival kezdtük el a lemezt, de aztán az egészet elkezdtük elölről Weil Andrissal. Nagy változásokon mentünk keresztül, egyenként és zenekarként is. A lemezen hallható dalokat, mindenképp azok a lelki folyamatok ihlették amiken átmentünk és akarva akaratlanul erre minden bizonnyal a járvány is hatással volt.

– Nemrégiben debütált a Sokat bír című dalotok. Milyen a fogadtatása? Kikkel dolgoztatok együtt a klipen?

Barbi: A videoklipet a Cineast kollektíva azaz Szombath Máté és Salvatore Guiliano rendezték. Zseniális kitartó stábbal dolgozhattunk együtt, akik beletették szívüket lelküket ebbe a mini akciófilmbe. Az ötlet Mátééktól jött, nem is akartuk őket bekorlátozni, mindenki teljesen le volt nyűgözve a részletes ötletektől. Több mint egy héten keresztül forgattunk, többnyire éjszaka és kint az utcán. Nem is értem, hogy bírták. 

– 2012 óta annyi minden történt, hogy felsorolni sem lehetne. Mondhatni pop-rock legendákká váltatok az elmúlt tíz évben. Mi a helyzet a rajongókkal? Veletek nőnek fel, vagy rotálódnak? Esetleg mindkettő?

Jancsó: Köszönjük, de a legendákká válástól még borzasztóan messze vagyunk, most látjuk újra majd, hogy hol tart igazán a zenekar, 4 lemez, 10 év és 2 év covid után, végre jöhet egy könnyebb időszak. A közönségünk, velünk nő, velünk változik, velünk lélegzik, nélkülük semmi értelme az egésznek. Vannak akiket már jó pár éve az első sorokból ismerünk, felismerünk és vannak akik mindig újak, az a lényeg szerintem hogy aki eljön a koncertre, az  érezze magát felszabadultan és érezze magát úgy, hogy mindenki a haverja és a barátja körülötte. Szerintem nekünk van a legjobb közönségünk amúgy, minden elfogultság nélkül!!!

Barbi: Egyetértek Jancsóval, tényleg iszonyat jófej közönségünk van. Alig várom, hogy a koncertek után dumáljunk a klubokban, amíg lehet.  Annyira jó érzés, hogy vannak, akik egészen az elejétől velünk vannak és már szoros barátságok alakultak ki közöttünk. Egy ideje észrevettük, hogy az első sor egy nagy baráti társasággá alakult, úgyhogy létrehoztuk a BLAHA CREW nevű facebook csoportot, ahol egy kicsit közelebbről tudjuk tartani a kapcsolatot.

– Konkrétan ebben az időszakban váltatok felnőtté ti is. Van bármi, amit másképp csinálnátok, esetleg minden úgy volt jó, ahogy? Hiszen az vezetett ide.

Jancsó: Szerintem minden így megtörtént dolog vezetett ide, nekem személy szerint már a következő lemezen jár a fejem amióta ott Galyatetőn letettük az utolsó hangot. Onnantól kezdve minden nappal érik az új, hiszen nagyon hosszú út vezet odáig mire az ember a kezében tart egy lemezt, én például rengeteg zenét hallgatok, gyűjtök keresek mire oda jutunk, hogy Szaja szöveget küld.

Barbi: Szerintem nincsenek véletlenek. Egy folyamatos fejlődésként képzelem az utat, ahol a cél nem is olyan fontos, viszont a társaság annál inkább.

– Végre hazánkat is elérte az a sztereotípia romboló attitűd, hogy nem csak szőrös mellű, maszkulin pasik lehetnek az arcai egy rockbandának, hanem gyönyörű nők is. Barbi pedig az egyik legszebb, legszínesebb fényfoltja ennek a palettának. Jönnek a DM-ek, vagy a srácok beérik egy-egy szerelmes pillantással?

Barbi: Sok kedves üzenetet kapok, de ezekben inkább arról írnak, mi mindent jelent nekik a zenénk és milyen hálásak ezért. Nekem pedig végtelenül jól esik olvasni ezeket a sorokat.

– Hol találkozhatnak veletek a rajongók, illetve azok, akik egy borzalmasan jó bulin akarnak tombolni, hogy aztán belétek szeressenek?

Barbi: A legnagyobb buli amire jelenleg készülünk, az egyértelműen augusztus 4-én lesz. A Budapest Parkban ünnepeljük  a 10. születésnapunkat. Mindenki szeretettel várunk!

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.06.
A 80-as és 90-es években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei gyűjtötték és dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elő...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
min-mano
video2a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között

AC News

Komposztálják az EFOTT fesztivál biológiai úton bontható hulladékát

AC News 2022.07.06.
Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését és további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agr&aac...

Megtalálták a második áldozatot is

AC News 2022.07.06.
A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Sziréna

Idős nőkre utazott az angyalföldi rabló - Videó

AC News 2022.07.06.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  
video4 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Lemondott a horvát pénzügyminiszter

AC News 2022.07.06.
Személyes okokra hivatkozva, váratlanul lemondott Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán. A hírt a kormány megerősítette.

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
min-mano

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro