Kipróbáltam a WIWE-ot!

2017.10.26. Vélemény

Kipróbáltam a WIWE-ot!

„Ha tudunk róla, változtathatunk is rajta!”

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Nemrég kaptam egy e-mailt, hogy kipróbálhatok egy orvosi mérőeszközt, a WIWE-ot. Kicsit gondolkodtam, hogy honnan ismerős ez a név, aztán beugrott, hogy kb. egy évvel ezelőtt voltam egy sajtóeseményen, ahol bemutatták a legújabb magyar találmányt, mely egy olyan diagnosztikai eszköz, amely remények szerint sokmillió embernek segít majd abban, hogy felvegye a harcot a stroke és a hirtelen szívmegállás rémével. Még Majka is ott volt, akkor derült ki, hogy szívproblémái vannak, és ezzel az eszközzel méri magát. Szóval azt gondoltam magamban, hogy „Oké, próbáljuk ki mi is… Majka nem tévedhet. Miért is ne?” Vissza is írtam az illetékesnek, hogy ez tök menő dolog és szívesen tesztelem. Két nap múlva meg is érkezett a csomag. Már a dobozon is látszott, hogy ez egy komoly cucc. Amikor kibontottam, elolvastam a használati utasítást, és rögtön leszedtem (androidos révén) a Play Store-ból az ehhez tartozó applikációt, hogy kipróbáljam. Persze a kollegák is látták, hogy nálam van a kis kártyaméretű letisztult matt fekete eszköz (tényleg királyul néz ki!), és ők is tesztelni akarták egyből, hogy megtudják, hányadán is állnak a szívükkel. A legtöbb eredmény megfelelő lett.

Na de mi is pontosan az a WIWE? A stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, világszinten 7 millió. Ritmuszavarban a népesség legalább 3%-a érintett, és sokan nem is tudnak róla…Viszont 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG szűréssel és életmód változtatással. És itt jön a képbe az említett műszer, ugyanis magyar tulajdonú kkv-nk kifejlesztette és piacra dobta a világon a jelenleg legnagyobb tudással rendelkező névjegykártya méretű személyes EKG készüléket, a WIWE-ot.A CE jelű egészségügyi termék egycsatornás, két elvezetéses mobil kardiológia, amely klinikai szintű kiértékelést végez az 1 perces mérés végére. A WIWE ingyenes applikációval működik, bárhol, bármikor dokumentálja a szív problémáit, ésszerűsíti a beteg-orvos találkozók számát. A mérési eredmény pdf formában megosztható, szakorvos által is kiértékelhető. A készülék a világon egyedülállóan képes a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogat az egészséges életmód kialakításában tippekkel, és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat.

Pár hétig teszteltem az eszközt, de az előírt heti két mérésen kicsit túlmentem. Arra voltam kíváncsi, hogy különböző élethelyzetekben hogyan reagál a szívem. Tehát mértem magam például edzés előtt és után, bulizás közben, veszekedésnél, ébredés után, és lefekvés előtt is. Mondani sem kell, néha az eredmény egészen ijesztő lett, de normál helyzetekben minden rendben volt.

Összefoglalva annyit tudok mondani, hogy ez tényleg egy hasznos eszköz lehet minden háztartásban, ha valakinek rendetlenkedik a ketyegője, de testünk tesztelésére is kiváló. Érdekes, mi mindent tud a mai modern tudomány…

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT