Miért csak most?

AC News 2017.11.09. Vélemény

Miért csak most?

Kerényi Miklós Gábor ügyétől hangos a média az elmúlt napokban. Mint arról bizonyára már mindenki tud, aki egy kicsit is figyeli a híreket, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője azután kérte a nyugdíjazását, hogy egy színész azzal állt a nyilvánosság elé, hogy a színházi szakember 23 évvel ezelőtt egy vállfával elfenekelte őt. Az állítólagos eset több kérdést is felvet. Többek között azt, hogy Maros Ákos miért csak most kezdett el beszélni?

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Bevett pedagógia módszer volt egykor a körmös. A rossz gyerekeknek össze kellett zárniuk az ujjukat, hogy aztán a tanár egy favonalzóval rájuk csapjon. Ez bizonyára igen fájdalmas fenyítés volt, ami elgondolkodtatta azokat a gyerekeket, akik állandóan csínytevéseken törték a fejüket. Néhány évtizeddel ezelőtt még a társadalom egyöntetűen vallotta, hogy igenis, a tanár belátására kell bízni, hogy milyen eszközöket vet be az órai fegyelem, illetve a tanulók figyelmének fenntartására. Ha egy gyerek egy tanítótól kapott pofon után hazament, és az iskolában történtek miatt panaszkodott, a szülők ritkán tiltakoztak.
Az utóbbi években főbenjáró bűnként kezdték a fenyítést kezelni.
Persze tudjuk, hogy alapvető különbség van egy felnőtt ember és egy kisiskolás diák fenyítése között. Ez azért is fontos, mert egy ereje teljében levő férfi nyilván képes megvédeni magát, míg egy gyermeknek erre nincs esélye.
Hogy mi történt egy zárt szobában két személy között, csakis ők maguk tudhatják. Kerényiről egyébként nem most lehetett először hallani, hogy olykor mások szerint egyedi eszközöket bevetve próbál a művészeknek inspirációt adni. Hogy eddig miért hallgatott Maros Ákos? Most jutott el arra a szintre, hogy ne tartson Kerényitől? Vagy csak egyszerűen a Marton-ügy kapcsán elszabadult indulatok felszakították a rossz emlékeit? Esetleg teljesen másról van szó?
Bízunk benne, hogy hamarosan választ kapunk a kérdésekre.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT