VÉLEMÉNY - Az iraki menekült és a meleg német lány jogai

2018.03.25. Vélemény

VÉLEMÉNY - Az iraki menekült és a meleg német lány jogai

Akkor most tessünk választani: vagy mindkettőnek joga van, vagy egyiknek sincs joga! 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Békés munkanélküliségben élő, Irakból származó bevándorló családról szól a bajor Nordbayern című lap cikke. A família 2015-ben érkezett Neumarkt in der Oberpfalzba, ahová befészkelték magukat, megtelepedtek, a férj és négy felesége illetve 10 gyermekük. Igen-igen, négy az asszony, hiszen a Korán értelmében összesen négy neje lehet egy tisztességes muzulmánnak.

S noha a poligámia fogalmát nem ismeri a német polgári törvénykönyv, Lothar Kraus, a helyi bevándorlási iroda vezetője szerint a muszlim férfi többnejűségének nincs jelentősége a gyakorlatban. Kraus kifejtette, hogyha a házasságokat egy muszlim államban kötik meg a helyi törvények alapján, akkor azt Németországban is el kell ismerni.

Alinak tehát szabad a több nej, hiszen korábbi, elhagyott hazájának törvényei ezt megengedték, tán támogatták is, amikor megkötötte négy házasságát ott a távolban. Bajorországnak pedig ezt el kell ismerni! De ha a német Heidi hivatalosan melegházasságot köt azonos nemű, szintén német párjával a szomszédos, EU-alapító tag Hollandiában, vagy Luxemburgban, azt ugye nem ismerik el a bajor Neumarkt in der Oberpfalzban.

Akkor most tessünk választani: vagy mindkettőnek joga van, vagy egyiknek sincs joga! Érvelni lehet még esetleg amellett is, hogy Heidinek az ősiség okán több joga van, mint a három éve Európába érkező Alinak. De ahogy most van, az sehogy sincs jól.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT