VÉLEMÉNY - ÉÉ-VV-AA

2018.06.15. Vélemény

VÉLEMÉNY - ÉÉ-VV-AA

A celeb egyszercsak felhívta az újságírót, elmesélte neki egy ismerőse halálának tragikus történetét, az újságíró megírta, a celeb kiakadt. Nem értem!

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

És akkor még egyszer a szakmánk és a kollégám védelmében: az újságíró nem egy haver a műkörmösnél! Nem olyasvalaki, aki érdek nélkül kérdez, aki dehogyis akarja megírni mindazokat a címlapért kiáltó információkat, amiket megoszt vele, elmond neki, a fülébe súg a nagybetűs Celeb. Ilyesmit tényleg csak a legélhetetlenebb (immár kisbetűvel) celebek gondolhatnak! Ilyesmit még a nép igen egyszerű gyermeke, az önmagát felépítő, semmi pénz sem kaszáló, és persze egyetlen csatornának sem kellő hazai celebritás sem gondolhat komolyan!

Ha történetesen egykor képernyős, de mára méltán elfeledett (Nagy Feró annakidején a „kifakult” szót használta) sztárocska az ember, s eme sanyarú léthelyzetében az olcsó párlattal teli pohár helyett inkább a mobiltelefonjához nyúl, hogy feltétlenül egy közeli ismerős haláláról meséljen egy újságírónak, akkor talán ne akadjon ki, ha az aljas csepűrágó iziben megírja a sztorit.

Amúgy az életszerű, hogy - noha nagy igyekezetünkben úgy vágyunk elkerülni a rivaldafényt és a bulvárszereplést, mint szalonnacsempész illegális migráns a kutyás őrjáratot – egyszercsak felhívunk egy újságírót privátim beszélgetni, mintha a barátnőnk lenne a szoliból, és utána kiakadunk, ha megírja? Miközben csak úgy mellékesen tollba mondunk egy megrendítő halálesetet, igen részletgazdagon?

Aztán persze marad a perrel fenyegetőzés, vagy maga a per, amelynek ihletője esetünkben talán inkább a könnyű pénzszerzéssel kecsegtető lehetőség, mint a sohasemvolt celeb-magánélet védelme. Majdnem erkölcsi méltóság védelmét írtam. De aztán mégsem.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT