VÉLEMÉNY - Ki győzött Strasbourgban?

2018.09.12. Vélemény

VÉLEMÉNY - Ki győzött Strasbourgban?

Rossz a megközelítés, teljes a félreértés. Miféle vereség?

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Orbán Viktor odament, sértésként értékelte a Jelentés tényállításait, bevéste a kulcsmondatot az uniós intézmény emlékezetébe, amely szerint nincs még egy közösség, amely megbüntetné tulajdon határőreit, aztán hét és fél perc után megköszönte a szót. Nem állt neki egyenként cáfolni a Jelentés pontokba szedett, büntetés után kiáltó vádaskodásait, pedig érdemes csemegézni a Jelentés vádpontjai között, kezdve a hazai cigányságot az élet minden területén érő megkülönböztetéstől addig, hogy a Jelentés szerint itthon a háziorvosok valamiféle rasszista összeesküvés belső hangját követve gyakrabban állapítanak meg szellemi fogyatékosságot a zárt roma közösségben született gyermekek körében, mint a nagyvárosokban. Nagyot szól az egyenruhában masírozó fasiszta félelemkeltőkről szóló vádpont is, bár ez mintha korábbi esztendők problémája lett volna, mielőtt a jelenlegi kormány betiltotta az egész vonulósdit.

No, de félre a tényeket, a Jelentést megszavazták, az előterjesztő örömkönnyeivel is megöntözték, Magyarország pedig elindult a megbüntetés irányába. A nyugati lapok szerint Orbán Viktor veszített, az álláspontját 448:197 arányban leszavazták, hehehe, már a saját frakciója, az Európai Néppárt sem áll mögötte, totális a bukás, 448 baloldali, liberális, zöld, marxista, és konzervatív ellendrukker jól legyűrte a fékevesztett magyarországi diktatúra sötétségét.

Teljesen rossz a megközelítés! 197-en a magyar kormány migrációellenes álláspontját támogatták. Ezek szerint Orbán Viktornak van közel 200 embere az Európai Parlamentben, akik – függetlenül a nemzetiségüktől és a pártcsaládjuktól – vele vannak, vele szavaznak, inkább érzik magukénak az ő álláspontját, mint ellenfeleiét. 197 bevándorlás-ellenes, európai szövetséges egy olyan parlamentben, amit 2014-ben, tehát még a migránsválság előtt választottak meg. Vagyis még azelőtt, hogy Európát sokkolta volna a beözönlő közel-keletiek és afrikaiak képzetlen tömege.

No, ez a 197 ember az Európai Parlament közel harmada. Ez egy szép nagy frakció alapja lehet a 2019-es európai parlamenti választás után. Ki fogja vezetni, kinek a palackból kieresztett szelleme fogja vezérelni?

Ki győzött tegnap-tegnapelőtt Strasbourgban?

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT