VÉLEMÉNY - Klónnbrigád

2017.10.12. Vélemény

VÉLEMÉNY - Klónnbrigád

Noha az ENSZ 2003-ban megtiltotta az emberklónozást, a mindenáron győzni akaró, neves ellenzéki kampányguru szerződést kötött a titokzatos, észak-koreai humán-klónprogramra specializálódott tudóscsoporttal. Hetek választották el az országot a nagy politikai megmérettetéstől, az ellenzék pedig tanácstalan volt, ezért nyugati mecénásaik pénzét sem kímélve úgy döntöttek: történelmi nagyjainkhoz fordulnak politikai eligazításért.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A kísérletsorozat a pártszékház melletti tér alatt, szupertitkos pincékben kezdődött.

Összefogva az ázsiai orvostudomány és a hazai régészet legnagyobbjaival felkutatták és összegyűjtötték Bulcsú vezér szomszédjának térdkalácsát, Gábor Áron egyik barátnőjének szőke tincseit, Széchenyi legnagyobb tisztelőjének szakállát, Mátyás király inasának szemüvegét, és egy üszkös szarudarabot, amely egykor Háry János nagylábujjának körmén éktelenkedett.

A földi maradványokból bonyolult kémiai és pszichológiai teljesítménnyel, frankensteini precizitással klónozták, újraalkották a történelmi személyiségeket, hogy tanácsaikkal segítsék az ellenzék hisztérikusan óhajtott választási győzelmét.

Ám a feltámadt hősök hamar megundorodtak az önmagát ellenállónak tételező értelmiségi holdudvartól, sőt, a nyílt konfrontációt is vállalva Gábor Áron barátnője és Bulcsú szomszédja beléptek az újvárosi szélsőjobb ifjúsági tagozatába, Széchenyi tisztelője egy kisebb feminista gyülekezetbe. Mátyás inasa pedig Londonba távozott, mert kapott egy visszautasíthatatlan bébiszitter állást.

Háry János vállalta csupán ideig-óráig a neki szánt szerepet: adatokat szállított az ellenzéki összefogás szórólapjaihoz, segített az ellenzéki guruknak árnyék-költségvetést tervezni, és rendszeresen tájékoztatta az európai uniós testvérpártokat a hazai demokrácia helyzetéről. Végül ő is beleunt, és eltűnt, nem is sejtve, hogy a háttérben komoly szerepet szántak neki a kenyéradói. Még az egyik miniszterelnök-jelölt is lehetett volna.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT