VÉLEMÉNY - Óriásgyurcsány legendája

2018.02.16. Vélemény

VÉLEMÉNY - Óriásgyurcsány legendája

A választási kampány a plakátok kihelyezésével kezdődött. Politikusok arcképe került a hirdetőoszlopokra, táblákra, házfalakra, hatalmas méretekben.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Óriásgyurcsány hetek óta lógott egy zuglói tizennyolcemeletes házra kifüggessztve, ötvenméteres fejátmérővel emelve óvó tekintetét bizonytalan nemzetére. Az emberek elfásultan néztek bele nap mint nap hatalmas arcba, amely lassan megfakult a sok unottan ráemelt szempár szürkeségében, az alant megfogalmazott megjegyzések intrikái közepette. Hallotta, amint a tömeg nagy része viccesnek, abszurdnak, vagy egyenesen gyűlöletesnek nevezte a mohón aláhulló kampányszövetet. A megbántott Óriásgyurcsány egyre nehezebb lélekkel szemlélte az eseményeket, amíg egy sötét márciusi hajnalon úgy döntött: elég volt a függésből!

Halkan, óvatosan lépett le a hatalmas arc a házfalról, hogy a modern idők King Kongjaként elinduljon a pesti szürkületben. Szemében furcsa tűz égett, számára ismeretlen, határtalan dühöt, megalázottságot érzett, kebelében vihar dúlt. Haragosan söpört félre egy tucatnyi parkoló autót, rátaposott egy újságárus bódéra, útját pusztítás kísérte. A rendőrség nem tudott mit kezdeni a lakossági bejelentésekkel, hiszen a kötelékből senki sem kapott kiképzést Óriásgyurcsányok lecsillapítására.

Az első katonai helikoptereket a monstrum egyetlen kézmozdulattal csapta le, mint a nyári legyeket. Négy nap telt el, Óriásgyurcsány pusztított, rombolt, tombolt, a nép rettegett. Végül előállt egy vitéz, a Fidesz egyik egri önkormányzati képviselőjelöltje, aki parittyájával tökönlőve földre terítette a szörnyet. Óriásgyurcsány nem élte túl a zuhanást, az elbukást. Azóta tudják a magyarok, sejj, hogy vezetőiket csak kicsiben szabad a házfalakra függeszteni.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT