ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Puccs készül Putyin ellen: bosszúért liheg a vérszomjas Wagner

Fotó: MTI/illusztráció
Fotó: MTI/illusztráció
Nagy a baj: Putyin őrjöng, mert a vérszomjas Prigozsin rettegett zsoldoscsapata élén megindult Moszkva felé.
Hirdetés
Ad image

Órákon belül eldőlhet az orosz-ukrán háború sorsa. Ugyanis a hírhedt Wagner-csoport Jevgenyij Prigozsin vezetésével átlépte Ukrajna határát és az orosz főváros felé tart. Rosztovban már bevette a legfontosabb katonai főhadiszállást, ahol eddig Oroszország ukrajnai hadműveletét irányították.

Az egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint ez nem tűnik puccsnak, mert nem Putyin elmozdítása a cél. Akkor mégis micsoda? Na, erre a kérdésre Prigozsinon kívül senki nem tudja még a választ.

Tény, hogy a zsoldosvezér és az orosz védelmi minisztérium közötti viszály 2023. június 24-én a kora reggeli órákban nyílt katonai konfrontációvá fajult. A Prigozsin által „szabadságmenetként” jellemzett műveletben a Wagner-csoport erői legalább két helyen átkeltek a megszállt Ukrajnából Oroszországba – idézte a közleményt a privatbankar.hu.

Ebből kiderül, hogy további Wagner-egységek haladnak észak felé Vorenyezs területén keresztül, minden valószínűség szerint azzal a céllal, hogy Moszkvába jussanak. Mivel a Wagner és az orosz biztonsági erők közötti összecsapásokról érdemi hír alig érkezik, a hadsereg egyelőre – engedve a Wagnernek – kivár.

„Az elkövetkező órákban az orosz biztonsági erők, és különösen az orosz Nemzeti Gárda lojalitása kulcsfontosságú lesz a válság alakulása szempontjából. Ez az utóbbi idők legjelentősebb kihívását jelenti az orosz állam számára” – írta a brit védelmi minisztérium.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés