ACNEWS

2024. June 29.   |   Péter, Pál napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin 10 ezer migránst küldött a frontra

Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin / Fotó: Shutterstock
Az orosz hatóságok szerint már 10 ezer honosított férfit küldtek az Ukrajna elleni háborúba. Sokan azt mondják, hogy ezek kényszertoborzások.
Hirdetés
Ad image

„Már több mint 30 000 olyan migránst fogtunk el, akik állampolgárságot kaptak, de nem akartak katonai szolgálatra jelentkezni, és közülük mintegy 10 000-et a különleges katonai műveleti övezetbe küldtünk” – mondta Alekszandr Basztrjkin, az orosz Nyomozó Bizottság vezetője a szentpétervári jogászfórumon.

Bastrykin, Putyin diáktársa volt, és közeli bizalmasának számít. A bevándorlók elsősorban az árkok ásásáért és az erődítmények építéséért felelősek. „Ehhez igazán erős kezekre van szükség” – mondta Basztrjkin – írja a krone.at.

Az elmúlt hónapokban a biztonsági erők többször is razziákat hajtottak végre a vendégmunkásokat – elsősorban a közép-ázsiai posztszovjet államokból – foglalkoztató cégeknél. A már orosz útlevéllel rendelkező migránsokat ezután gyakran erőszakkal toborozzák – jelentette az orosz média. Másoknak egyszerűsített honosítási eljárást ígérnek, ha a frontra küldik őket.

Putyin szerint jelenleg összesen 700 ezer orosz katona van a fronton. Ezek egy része olyan férfi, akiket 2022 őszén részleges mozgósítás keretében toboroztak. Mivel az intézkedés népszerűtlen volt, a Kreml el akarja kerülni a további mozgósítási hullámokat, és más módokat keres a veszteségek pótlására. Bastrykin a honosított állampolgárok kényszertoborzásában még egy előnyt látott: szerinte sok migráns hagyná el így Oroszországot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés