ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin: bevetésre készek a Sarmat szuperrakéták

Sarmat rakéta - youtube: képernyőkép
Sarmat rakéta - youtube: képernyőkép
A Kreml a modern idők leghalálosabb nukleáris fegyverével fenyegeti a világot.
Hirdetés
Ad image

Hosszú fejlesztési szakasz után a Kreml főnöke bejelentette a pusztító erejű új Sarmat  RS-28 interkontinentális ballisztikus rakéták hadrafoghatóságát. A NATO által Sátán II-nek nevezett nukleáris képességű rakétákkal Putyin leplezetlenül fenyegeti a Nyugatot.

A nukleáris robbanófejjel is felfegyverezhető RS-28-as rakéta hatótávolsága 18 ezer kilométer – ez elegendő ahhoz, hogy a világ bármely célpontját elérje.

Szerdán Putyin a Kremlben katonatisztek előtt elárulta, hogy a Sarmat rakétarendszerek „a közeljövőben megkezdik harci bevetésüket”. A Sarmat interkontinentális ballisztikus rakéta – 35,5 méter hosszú, 3,5 méter átmérőjű – a hidegháború vége óta a leghalálosabb fegyverfejlesztés. 

Egy Sarmat 10-15 robbanófejjel szerelhető fel, köztük úgynevezett Avangard hiperszonikus rakétákkal, amelyek a hangsebesség 27-szeresét – több mint 33 ezer kilométer/órát – képesek elérni. „Nincs olyan rakétavédelmi rendszer a világon” – állítja egy haditudósitó – „amely képes lenne elfogni egy ilyen őrült sebességgel repülő rakétát”.

Egy Sarmat indítótömege 208,1 tonna és 10 tonna robbanófejet hordozhat. Képes megkerülni minden telepített rakétavédelmi rendszert és radart. Közvetlenül a kilövése után a rakéta 14 kilométeres magasságba emelkedik, befogja a célt, majd kikapcsolja a radarrendszerét. A röppályája csúcsán siklórepülőként önállósítja magát – és a szélsőséges sebesség és az 1500 fok feletti hőmérséklet ellenére is manőverezhető marad. A rakéta eközben egy plazmabuborékba kerül, amely rendkívül mozgékonnyá teszi, ugyanakkor a külvilágtól is árnyékolja. Ahogy közeledik a célponthoz, a lövedék mindössze 10-15 méteres magasságba süllyed, láthatatlanná válva a légvédelmi rendszerek számára – írja a blick.ch

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés